Smrtící zbraň (video film)

Pistol Whipped

Smrtiaca zbraň

Akční

USA, 2008, 100 min

Roel Reiné

Rozpočet $10miliónovTržby Celosvetovo $89,518Tržby za predaj DVD v USA $2,828,091 //počet predaných kusov 144,825(18.4.2009)

Na začátek musím zdůraznit, abyste těch 60% brali s určitým dodatkem: chtěl jsem tím především vyjádřit viditelné zlepšení oproti předchozím Stevenovým filmům. Pistol Whipped je nejlepší ´seagalovka´ za posledních šest sedm let! Především má schopnějšího režiséra, který natočil koukatelné souboje, ten v nadzemních garážích je sice krátký, ale lokty se lámou, a ten na bowlingu je vrcholnou bojovou sekvencí filmu, má slušnou choreografii a hlavně není rozstříhaný na tisíce milisekundových záběrů, jak jsme byli doposud zvyklí. Ale kupodivu budu chválit dál: líbila se mi hudba, tvůrci se snaží o pěkné kamerové záběry a i Steven, ačkoliv je evidentně objemnější, se stále umí hýbat a i obstojně hrát. Slušně vyseknul ex-poldu, který se utápí v neřestech (alkohol, hazardní hry) a zanedbává svoji dceru. Příběh vlastně není až tolik důležitý, hlavní je, že celkově to všechno na mě působí lepším dojmem. Auta se sama neopravují v následujícím záběru, střílí se opravdovými náboji, kulky naráží do překážek. Lance Henriksen určitě nemá hlavní roli, objeví se všeho všudy na pět minut, ale jeho přítomnost potěší. Nečekejte nějaký obrovský Stevenův comeback, ale na druhou stranu film stojí podstatně výš, než předchozí počiny. Steven stárne a nějakého jeho hitu se pravděpodobně již nedočkáme. Vezměme tedy zavděk alespoň takovouto akčňárnou, kde lze našeho oblíbeného hrdinu vidět při souboji v celé jeho kráse a kde mají scény normální návaznost bez velkých logických chyb. Objektivně je to spíš mezi dvěma a třemi hvězdičkami... ale ta Stevenova ´jin-jang´ bunda je supr!(22.1.2008)

Po najlepšie natočenom Seagalovom akčnom súboji za posledných sedem rokov, mu ukázal vo filme jeden starček zdvihnutý palec nahor. Ja by som ešte jeden pridal a priklonil sa k pozitívnym hodnoteniam. Keď som film 'Urban Justice' okomentoval ako najlepší film od filmu 'Exit Wounds' s poznámkou, že tú štvrtú hviezdičku pridávam s nadsádzkou ako sviňa, tak pri tomto filme je objektivita môjho hodnotenia, s prižmúrením oboch očí, stopercentná. Steven konečne sa objavuje v osobných súbojoch konečne v plnej kráse, kde by trvanie týchto súbojov po zrátaní v časových intervaloch dalo dokopy všetky, tie, v ktorých sa objavil za posledných rokov. Steven hláškuje, v rámci možností kope, seká ruky, lakte, proste baladická a nostalgická záležitosť pre každého, aspoň trošku seagalovského fandu. Film disponuje najlepším technickým spracovaním, choreografiou súbojov aj prestreliek, či dokonca autonaháňačiek. Dej samozrejme znovu stojí až na vedľajšej koľaji, konečne však dávajú jednotlivé a nasledujúce scény ucelený a komplexný zmysel. A keď by mi pred týmto filmom niekto povedal, že ešte niekedy budem chváliť snahu o dramatickú líniu filmu, spojenú so Seagalovými hereckými schopnosťami, asi by som chytil silný záchvat smiechu, ale Steven naozaj prekvapil aj po tejto stránke. Otvorene povedané, som nesmierne rád tomuto filmu a keď už nič lepšie nepríde, nebude mi Stevena a jeho posledných cca 15filmov až tak ľúto, a toto bude z nich jediný, ku ktorému by som sa v budúcnosti ešte vrátil. 75%.(10.5.2009)

Soundtrack Gerald Brunskill:(14.5.2011)

Spokojenost. Nejlepší film od Lovce policajtů. Steven Seagal je konečně v akčních scénách vidět celý a je jasně patrné jak a kdy dává své aikidovské údery. Akce je "bohatá", střelba kvalitní i napříč rozpočtu a celkově je film pěkně se tvářící béčko. Sice se příběhově opět nejedná o nic převratného, ale minimálně proměna hlavního hrdiny udiví. Steven už nehraje drsné klaďase a správňáky z let devadesátých. Jiná doba potřebuje jiného hrdinu. Není zásadový, není čestný a není slušný. Seagal hláškuje, vraždí za peníze a užívá si na plné obrátky. Není to už ono, ale je to dost možná jediný způsob, jak udržet akční ikonu alespoň ve hře.(8.2.2009)

Je to celkom dobrý akčný film so Stevenom Seagalom, ktorý patrí medzi jeho horšie filmy. Má pomerne dobrý príbeh o bývalom policajtovi, ktorý má problémy s hazardom, kvôli čomu je v ťažkých dlhoch a keď mu ich tajomný muž zaplatí za čo oplátkou chce, aby pre neho zabil pár ľudí, súhlasí, ale veľmi to ovplyvní aj jeho súkromný život. Ani spracovanie nie je zlé, ale moc mi nesadlo, jednoducho toto sa k Seagalovi absolútne nehodí a to ovplyvňuje aj celý film. Obzvlášť úvod, v ktorom sa naplno prejavuje jeho nezodpovednosť ma vôbec nezaujal, prijatím ponuky sa to už vylepší a celá táto fáza, ktorá tvorí prakticky polovicu filmu je celkom dobre pozerateľná, aj keď pár scén mi ani v nej nesadlo, ale moc sa mi nepáči smer, akým sa dej začne uberať v poslednej tretine, ani toto nie je zlé, ale je viacero možností, ktoré by boli rozhodne lepšie. Akcie je tu dosť a je aj celkom vydarená. Súboje sú síce väčšinou krátke, ale sú dobre a prehľadne natočené, s dobrou choreografiou, v ktorej vynikne Seagalove aikido a vidno, že mu stále ide výborne, len škoda, že pre dej má nejaký význam len jeden z nich a práve ten najdlhší, zvyšok už skôr pôsobí dojmom, že má len zvyšovať akčnosť filmu, čo ale nič nemení na tom, že sa na ne pozerá dobre, len mohli byť aj trochu drsnejšie. Horšie sú už na tom prestrelky, ktoré tiež vyzuálne pôsobia dobre, ale obsahovo sú úplne nezaujímavé. A poteší aj jedna slušná automobilová naháňačka. Najviac sa mi páči akcia pri bowlingu alebo aj vydarený krátky súboj na poschodovom parkovisku. Herecké obsadenie je na tom dobre, Steven Seagal v dobrej forme a celkom sa tu aj snaží hrať, ale ako som spomínal, jeho postava ma tu moc nezaujala, toto nie je ten pravý Seagal, poteší aj Lance Henriksen v krátkej úlohe a dobré vedľajšie a záporné postavy. Réžia je v rámci svojej kategórie výrazne nadpriemerná, film má veľmi dobrú kameru, jedine by som ocenil drsnejšie pojatie tohto filmu. Dobre je na tom aj technická stránka a páči sa mi aj hudba. Smrtiaca zbraň je film, ktorý sa mi ťažko hodnotí, rozhodne je to jeden zo Seagalových najkvalitnejších filmov tohto desaťročia, ale zároveň Seagala som si obľúbil kvôli niečomu úplne inému ako tomu, čo ponúka tu a preto je to pre mňa skôr jeden z jeho horších filmov. Ale akcia, obsadenie, vizuál a ani príbeh sú celkom dobré a tak tento film dokáže zaujať aj viackrát. Objektívna kvalita filmu- 62%, film sa páči mne na 74%.(19.3.2008)

• castor

Nový Seagal!! Lepší Seagal!! Ale pořád jen Seagal!! Jeho zářivé, hodně hubené a jediné slušné období z přelomu 80. a 90. let (Under Siege, Marked for Death) je nenávratně pryč. Pro tentokráte si oblékl kabát bývalého poldy, a nepříliš vzorného otce, aby se mohl prostřílet a místy i prolámat do finále. A na tom, že s ním vydržíte, má milý podíl holandský režisér Roel Reiné. V podivně kroužící kameře vysekl několik (na Seagala) zajímavých akčních sekvencí a člověk by si pomyslel, že by to mohla být důstojná tečka za jeho kariérou, nicméně zdá se, že se rodák z Michiganu nehodlá vzdát!! Budiž mu přáno..(18.3.2008)

• Xmilden

Ano na Seagala je to slušný film, když si vezmeme že váží bůhvíkolik kilo a nosí jen úplně plandavé trička, to ale přece neznamená, že tady budu dávat téměř totožné hodnocení jako u jeho skvostů, jakými byly Přepadení v pacifiku, Nico, Nemilosrdná spravedlnost. Takovou kvalitu Smrtící zbraň nemá ani náhodou. Můj názor je, že by se na to Steven měl úplně vykašlat. Navíc když po něm ve filmech vyjíždějí i docela pěkné ženské, to už opravdu realita není. I těm herečkám to nemůže dělat dobře. Ale jinak je to celkem pohodový film, který patří mezi ty průměrně co lamač kostí natočil.(25.11.2008)

hlavně díky skvěle sestříhaným soubojům, které řeší ten roztomilý, čím dál tím kulatější copatý koblížek pro jistotu z 99% už jen kulkami, protože větší fyzickou námahu by zřejmě neudejchal, také díky dobře padnoucí hudbě a díky roli hláškujícího alkáče padnoucí na stývího jako ulitá jsem se hodinku a půl poměrně příjemně bavil... not bad! 60%(18.8.2008)

• formelin

:( .. Nevim teda mno, ale mně tenhle poslední snímek se Seagalem niak nenadchl, a ani bych neviděl žádné zlepšení.. bohužel teda hrůza..(18.4.2008)

• paascha

Pišta Kamenný ksicht v další ze svých mnoha variant na toho hodného, který když se rozzlobí...vždyť už to známe. Jen nechápu, kdo se na to pořád kouká???(18.3.2008)

Nepríjemné je zistenie, že Štefan Segalovie nám stukovatel. Košele už nosí v takej veľkosti, že ostatní by ich použili ako obliečky na perinu a vykopáva už len do výšky pásu. Holt, všetci starneme... Na jedno mrknutie stačilo.(29.10.2008)

Nejlepší Seagalovka od Lovce policajtů! Steven sice pář kilo přibral, ale hláškuje jak už dlouho ne. Velice solidní podívaná!(20.3.2008)

Steven zamakal na výrazové stránce svého herectví a hned je to znát. K tomu se přidal slušný scénář, dynamická hudba a průměrný režisér, který se však vyžívá ve zpomalovačkách a hned je z toho nejen koukatelná záležitost, ale i film, který by se dal snad i doporučit.(25.5.2009)

• PROROK14

OMG. Nuda, trápny scénar, proste hrôza. Len už už aby to skončilo.(9.10.2009)

• Campbell

Seagal skvěle pokračuje v sestupné tendenci, tentokrat mu ale konkuruje henriksen kterýho mám sice raději ale nechápu proč se pustil i do tohohle, příběh je jako vždy vykrádačka milionu dalších akčňáků, a celý to strašně pomalu utíká, malá role Ryanové potěšila, ale prostě to nemá moc dobrých světlých stránek, prostě pro mě lehký podprůměr, chtělo by to lepší roli pro Seagala.(6.7.2011)

• mysiak

Stevena ja ti tie 3 dám...snažil si sa, nevyzeral si trápne, bol si akčný, béčkový, a sekundoval ti Lance Henriksen...Steven natočil si asi najlepšiu vec za posledných 10 rokov...(4.10.2008)

Segal nikdy nevedel, nevie a ani nebude vedieť hrať. V tých jeho bývalých B-čkach stačilo, keď sa so žulovým xichtom pretrmácal celým filmom a sánky nám padali pri bojových scénkach. Na nejaký prerod hlavného hrdinu jednoznačne nemá a jediný náznak zmeny som zaregistroval v tom, že si v prítomnosti dcéry nenalial poldecák. Dosť slaboduché. Scény som nepretáčal, film si už druhý krát nepozriem. Zápalky zapaľovať streľbou z pištole je fajn, no následne pri prestrelke na ulici nikoho netrafiť je trochu od veci. (Teraz mi zas sánka padla pri pohľade na 4 či dokonca 5 hviezd pri hodnotení užívateľov.)(13.5.2008)

Na Seagala to bylo dobrý. Klidně bych mu dal i 4 hvězdy, ale ty konečný přestřelky byly celkem nudný.(12.4.2009)

• Derek

pistol whipped som zhliadol vramci svojho vikendoveho seagalovske dvojprogramu spolu s urban justice a treba povedat ze pistol whipped vychadza ako porazeny... seagal nikdy nebol genialny herec ale vzdy mal obrovske charisma co mu vo vacsine filmov vystacilo, tu sa snazi o akesi charakterne herectvo (ma problemy s alkoholom a je aj gambler) ale popravde totalne zlyhava a tym sa stava jednym z hlavnych zapornych bodov tohto filmu... rezia nie je uplne najhorsia a hlavne sa pochlapil aj strihac v porovnani s predchadzajucimi seagalovkami, takze suboje su celkom prehladne. skoda otrasnej televiznosti, viem ze je to film urceny priamo na video, ale i tak by sa to dalo natocit urcite trocha lepsie (a hlavne som prekvapeny ze este niekdo pouziva zvukovy efekt ,vsuuu, pri strihoch do minulosti). zaverecna prestrelka nie je uplne najhorsia a potesi i zaverecna "kremacia" hlavneho zaporaka... celkovo vzate je to o dost lepsie ako predchadzajuce odpadovky ale v porovnani s urban justice (ktora bola taka slusna dvojhviezdickova) je pistol whipped slabsi (i ked stale dvojhviezdickovy).(16.3.2008)

<< předchozí 1 2 3 4