Reklama

Reklama

Moondance Alexander

  • USA Moondance Alexander (více)
Trailer

Americký rodinný film, inspirovaný skutečným příběhem, vypráví o patnáctileté Moondance (Kay Panabakerová), která se o prázdninách spřátelí s poníkem a přesvědčí jeho majitele, aby je trénoval. Grošovaný Checkers přece má na to, aby se zúčastnil závodů.  Americký rodinný film, inspirovaný skutečným příběhem, vypráví o patnáctileté Moondance (Kay Panabakerová), která žije se svou excentrickou matkou a čeká ji další nudné léto. Jenže tentokrát bude všechno jinak, protože dívka najde ztraceného grošovaného poníka jménem Checkers, který utekl z výběhu. Vrátí ho jeho majiteli Dantemu Longpreovi (Don Johnson), ale věří, že poník má všechny předpoklady, aby se stal skokanským šampiónem. Přesvědčí Danteho, aby ji a Checkerse trénoval a navzdory nástrahám rivalky Fiony (Sasha Cohenová) zjišťuje, že vytrvalost, věrnost a individualita mohou vést až na stupně vítězů. Režii má Michael Damian. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (21)

freddy 

všechny recenze uživatele

K mému překvapení tohle byl vcelku zdařilý film. Ono se říká, že nejlepší je nemít žádná očekávání, a pak se nechat příjemně překvapit, nežli mít očekávání velká a pak být zklamán. V tomhle případě jsem se na film podíval, protože nic lepšího v TV v tu chvíli neběželo, ale do děje jsem se dostal velice rychle a celý film velice příjemně a velice rychle utekl. Samozřejmě i v tomto případě dochází k obvyklému postupu, že štěstí a nadšení hlavního hrdiny či hrdinky vystřídají nějaké obtíže, aby nakonec ten hlavní hrdina dospěl do šťastného závěru. Takhle tomu bylo i v tomto případě, a i když jsem podobný vývoj příběhu předvídal, tak tentokrát mi absolutně nevadilo, že jsem měl pravdu, protože film to byl neuvěřitelně optimistický a pohodový a pokud ve mně nějaký film dokáže vyvolat pocit pohody a optimismu, tak si také zaslouží být patřičně oceněn. A musím se také přiznat, že ač nemám příliš rád filmy o koních (což ale není chyba koní jako zvířat, spíše zkrátka v televizi pořady a filmy o koních nevyhledávám, týká se to i dostihů, parkurových závodů, atd.), tak tenhle film mě nadchl a tomu koníkovi jsem vítězství přál. Co se týče hereckých výkonů, tak Kay Panabaker hlavní roli zvládla bravurně, a vzhledem k tomu, že je to i hezká holka, tak bylo po celou dobu filmu nač koukat. Don Johnson v roli trenéra pak byl velice příjemným spoluhráčem pro hlavní hrdinku. Z výsledku jsem tedy nadšený a neváhám udělit filmu nadprůměrné čtyři hvězdy, protože z mého pohledu si to zaslouží. ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Těžko říct jestli to bylo jen tím dabingem, ale říkala jsem si, ještě jednou ta holka řekne Strakáči, že ji fakt už vrazím. Naprosto nesympatická role, přestože Kay Panabaker jsem měla například ve filmu Fame ráda, ale tady jsem ji nemohla vystát a měla jsem chuť se na film ani nedodívat. Ale jinak taky obyčejný oddychový film, i když zrovna pro mě ne. ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 7/10 Děj 6/10 Hudba 6/10 Prostředí 5/10/// PLUS: jméno hlavní postavy, z herců Don Johnson a oblíbená Kay Panbaker, krásný, milý a neškodný film, tedy především vhodný pro mladé slečny s poníky a děti a taky samozřejmě pro ty co mají rádi koně tak nějak všeobecně MÍNUS: naopak nevhodné pro zbývající část publika, moc přeslazené, přeslušnělé (to je ale slovo) a taky některé dialogy vystřižené jak z telenovely***Celkem 60%***Mému dědovi a jeho poníkovy by se tohle líbilo :-) Tím chci říct, že si Moondance Alexander své diváky ať už na tribuně nebo před televizí jistě najde. Rozhodně to však není film pro každého a laskavá a nedramatický laťka filmu to jen podtrhuje./// PS: Přitom není výjimkou kdy rodinný film svými emocemi dokáže strhnout celé spektrum diváků a dojmout je k slzám. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Klišé na klišé. Holka na střední je všemi opovrhovaná, ani ročenku jí nikdo nechce podepsat, maximálně jí tam vlepí žvýkačku, ale ona přesvědčí majitele jednoho koně, že jde o budoucího šampiona ve skocích, a taky bude mít pravdu a kůň vyhraje a ona bude slavná - znáte to. ----- Film pro holčičky, které sedí v koutě, ale vědí, že mají na víc a jsou neprávem opovrhované. Stačí jen sehnat správného koně. Tento film je žel klišé na klišé. Holka na střední je všemi opovrhovaná, ani ročenku jí nikdo nechce podepsat, maximálně jí tam vlepí žvýkačku, ale ona přesvědčí majitele jednoho koně, že jde o budoucího šampiona ve skocích, a taky bude mít pravdu a kůň vyhraje a ona bude slavná - znáte to. Celé je to natočeno naprosto bez nápadu. Když ukázat, že holku nemají spolužačky rády, je to se vším všudy, a vlastně ani nevíte proč jí opovrhují a ani nevíte, proč holka nemá ani jednu kamarádku, to fakt není zcela normální. A když tahle holka uvidí cizího koně, hned je jí jasné, že jde o šampiona. Jak? Studovala na vyšší zoologické? Film na diváky strašně moc tlačí, aby fandili téhle holce, ale protože na to jde hrozně tvrdě, filmařskými podpásovkami, funguje efekt spíše obráceně. U DVD hned naběhne menu, jinak nic navíc kromě filmu nečekejte. ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

Tak trochu jiný film o holčičce a koni. Koník je totiž strakáč a hrdinka ho nejdřív ustájí v domě. Pak už jede klasickou dráhu. Po řadě takových filmů si říkám, jestli vůbec k těm kopytníkům smí někdo, kdo není roztomilý a nemá světlé lokýnky. A taky se mi začíná zajídat, jak tyhle sladké holčičky odbydou základní výcvik během čtvrt hodiny, skáčou už v polovině filmu, ve druhé třetině vyhrávají závody a rodea a na konci by člověk čekal, že pojedou k západu slunce stojíce s paraplíčkem na koňském hřbetě. Člověk, jehož ambice se za týdny tréninku posunuly jen od snahy nespadnout k touze nespadnout moc blbě, se při takových pohádkách občas cítí jako měkoň. ;) ()

Galerie (30)

Zajímavosti (2)

  • Natáčení probíhalo v kanadské Albertě. (Terva)
  • Poté, co Moondance (Kay Panabaker) spadne z kola, je vidět špinavý flek od bahna na jejím pozadí. Když však dojede ke stáji se "Strakáčem", flek je poloviční. (Geriel)

Reklama

Reklama