Reklama

Reklama

Producent filmu IGBY, nominovaného na Zlatý glóbus, přichází s působivým příběhem o temných stínech životního stylu 80. let v Los Angeles. INFORMÁTOŘI, jejichž děj je zasazen právě do Los Angeles 80. let, se soustředí na mladé a bohaté Losangelesany, pohlcené dekadentním životním stylem. Žijí lhostejně a izolovaně od skutečného světa. Půltuctu příběhů filmu spojuje jedna osoba – Graham Sloan. Je to dítě luxusu, které se snaží najít svou vlastní cestu. Grahamovými nejlepšími přáteli jsou Christie a Martin. S nimi se oddává sexu, drogám i debatám o životě. Martin zároveň tajně udržuje milostný vztah s Grahamovou matkou, zatímco otec je posedlý stárnoucí, ale stále sexy hlasatelkou Cheryl Laineovou. Cheryl se také schází s mladíkem jménem Danny, který by mohl klidně být jejím synem…a složitá síť příběhu se zaplétá… Grahamův přítel Tim jede s otcem na Havaj. Otci během pobytu začne vrtat hlavou, proč se jeho synovi nelíbí děvčata a co na jeho chlapci tak přitahuje muže. Grahamův soused Jack drží v zajetí dítě, které unesl z mnohem temnějších důvodů, než je výkupné. Násilnická popová hvězda Bryan Metro se ocitne v nejhorší krizi právě ve chvíli, kdy je jeho kariéra na vrcholu. INFORMÁTOŘI jsou portrétem zbloudilé generace – tragický pád do propasti pod oslnivým pozlátkem L.A. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (136)

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Ach ty mozaikové filmy... Člověka to vláčí od ději k ději, a to nejspíš jen proto, aby bylo zapřeno, jak útržkovité a málomluvné ty děje jsou, jak málo lze do člověka za tu chvilku nahlédnout, zvlášť když mnohdy hledíme na stále stejný aspekt. Všechno to víří a míří k jednomu středobodu, do kterého to všechno vteče. Tento film je výjimkou v tom smyslu, že než k tomu došlo, vrazil na místo středobodu kdosi špunt a. Snad se to tak více podobá životu, ale dopad i sdělení mizí - vždyť život aby něco sdělil, potřebuje víc než A x B = 94 minut - život nemluví úsporně. ()

andriy 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době se zcela rozcházím s většinovým hodnocením na ČSFD. Ale mně Informátoři vůbec nepřišli jako tak špatný film, jak lze usuzovat ze zdejšího hodnocení. Podruhé ho vidět sice nemusím, ale pohled na zkaženou (nejen) mládež L.A. 80. let se zde docela povedl. Více viz např. komentář uživatele Agatha. ()

Reklama

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Christopher Young: 1. New Gold Dream - Simple Minds ,2. Dance Hall Days - Wang Chung ,3. Shadows of the Night - Pat Benatar ,4. Only You - Justin Meldal-Johnsen/Jason Falkner/Justin Stanley/Dave Palmer ,5. Safety Dance - Men Without Hats ,6. I Ran (So Far Away) - A Flock of Seagulls ,7. Cars - Gary Numan ,8. The Devil Made Me Do It - 7Ray ,9. Gone For Good - Justin Meldal-Johnsen/Jason Falkner/Justin Stanley ,10. Another Night - Justin Meldal-Johnsen/Jason Falkner/Justin Stanley ,11. In a Scarlet Sky - 7Ray ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

K The Informers mě přilákaly dvě věci: 1) přítomnost cca půl tuctu známých tváří a 2) komentář Jeremyho Clarksona k Amber Heard během jejich rozhovoru... Ad 1). asi největším šokem pro mě byl fakt jak Kim Basinger ve svém věku vypadá skvěle a jak Winona Ryder vypadá na svůj věk hrozně. Kdybych nevěděl kdo jsou, klidně bych zbaštil že jim je stejně let (přitom mají mezi sebou 18roků). Ad 2). Jeremy nekecal. Amber tráví většinu času před kamerou bez oblečení. Nicméně to je tak celé. Myšlenku celého filmu jsem totiž vůbec nepochopil a nic z výše uvedeného mě nemotivuje se na film podívat 2x (tím pádem více než dvě hvězdy opravdu nehrozí) a protože se film týká tématu který mě nebere (synkové a dcerušky bohatých rodičů co jen celý film fetují a šukají) snižuji podprůměr o ještě jeden stupínek níž. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Píčovina o vztazích mladých a bohatých, kteří si chtějí vrznout a nedělá jim to největší problém. Tihle bohatí a mladí si totiž myslí, že si všecko koupí. Krom šukání, což je vlastně rutina, tak i Thorntona a Rourkeho do tohodle filmu, což je vlastně píčovina, protože oni v takovýchto filmech nemaj vůbec co dělat. Omlouvám se, že jsem sprostej, ale tohle je fakt odporná sračka, na kterou se nemůže hrabat ani Melrose Place a sledovat tyhle kryply jak si žijou a využívaj jednoho za druhým, namlátil bych jim tak, že by je nedokázali zpravit ani v té nejvíc sourkomé plastické chirurgii na světě, která by podle jejich maminků a tatínek dokázala naprosto všecko...šmejdi. ()

Galerie (77)

Zajímavosti (8)

  • Párty ze samotného úvodu filmu byla natočena v rezidenci v Buenos Aires v Argentině. (Angelic-77)
  • Brandon Routh měl ve filmu hrát upíra Jamieho, ale jeho scény byly na poslední chvíli zrušeny, takže se ve filmu vůbec neobjeví. (HellFire)

Reklama

Reklama