Reklama

Reklama

Producent filmu IGBY, nominovaného na Zlatý glóbus, přichází s působivým příběhem o temných stínech životního stylu 80. let v Los Angeles. INFORMÁTOŘI, jejichž děj je zasazen právě do Los Angeles 80. let, se soustředí na mladé a bohaté Losangelesany, pohlcené dekadentním životním stylem. Žijí lhostejně a izolovaně od skutečného světa. Půltuctu příběhů filmu spojuje jedna osoba – Graham Sloan. Je to dítě luxusu, které se snaží najít svou vlastní cestu. Grahamovými nejlepšími přáteli jsou Christie a Martin. S nimi se oddává sexu, drogám i debatám o životě. Martin zároveň tajně udržuje milostný vztah s Grahamovou matkou, zatímco otec je posedlý stárnoucí, ale stále sexy hlasatelkou Cheryl Laineovou. Cheryl se také schází s mladíkem jménem Danny, který by mohl klidně být jejím synem…a složitá síť příběhu se zaplétá… Grahamův přítel Tim jede s otcem na Havaj. Otci během pobytu začne vrtat hlavou, proč se jeho synovi nelíbí děvčata a co na jeho chlapci tak přitahuje muže. Grahamův soused Jack drží v zajetí dítě, které unesl z mnohem temnějších důvodů, než je výkupné. Násilnická popová hvězda Bryan Metro se ocitne v nejhorší krizi právě ve chvíli, kdy je jeho kariéra na vrcholu. INFORMÁTOŘI jsou portrétem zbloudilé generace – tragický pád do propasti pod oslnivým pozlátkem L.A. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (136)

kingik 

všechny recenze uživatele

Příběh, který byl natočen podle literární předlohy, se odehrává v Los Angeles, konkrétně v roce 1983 a je zahlcen takovým množstvím různorodých postav, že se v něm divák ztrácí a hůře orientuje a hlavně je to velmi zvláštní film už svým pojetím i vyzněním. Nevázaný sexuální i bisexuální život, drogy, rocková hudba i hrozba choroby AIDS jsou zde předvedeny v dekadentním stylu a divák si nemůže najít k žádné postavě ani špetku sympatie, protože vlastně proč sympatizovat s feťákem, násilníkem, nevěrným manželem,, nebo věčně nadrženou mladou courou, co má smrtelnou nemoc a ještě ani o ní neví. Nutno však dodat, že tyto postavy hrají samí dobří herci a zjištujeme zde u nich následující: Kim Basinger to pořád sluší, Jon Foster nemá charisma a tudíž se pro hlavní roli nehodí, Mickey Rourke má násilníky v krvi, Rhys Ifans nemá v roli manažera kapely Informers chybu, Winona Ryder nám dost zestárla, zesnulý Brad Renfro, kterému je film věnován, byl docela talent, Amber Heard to nejvíc sluší, když toho na sobě moc nemá a Billy Bob Thorton se moc herecky nepředvedl, ale není divu, když dostal tak málo prostoru. Režisér Gregor Jordan to neměl s převodem náročné knihy na plátno vůbec lehké, ale jeho snahu je třeba ocenit, i když to není moc výrazný film, ale přesto mírně provokativní film to je určitě. ()

vorenus 

všechny recenze uživatele

Jediné co se režisérovi povedlo je to, že ukecal skvělé herce.Moc jsem se těšil na M.R., ale ten je na plátně snad dest minut.Kim si vede dobře ale, nemá co hrát.Není se co divit tolik dějových linek, že by to stačilo na deset filmu.V takovém chaosu se člověk zákonitě ztratí, ale posléze zjistí, že je mu to úplně jedno. ()

Reklama

andriy 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době se zcela rozcházím s většinovým hodnocením na ČSFD. Ale mně Informátoři vůbec nepřišli jako tak špatný film, jak lze usuzovat ze zdejšího hodnocení. Podruhé ho vidět sice nemusím, ale pohled na zkaženou (nejen) mládež L.A. 80. let se zde docela povedl. Více viz např. komentář uživatele Agatha. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Svět zbohatlíků plný drog, sexu a lhostejnosti. U mladých lidí je to obzvlášť na pováženou. Příběh je námětem zajímavý, ale ve svém zpracování postrádá hloubku problému. Není nijak poznat jeli to varovné poukázání na skutečnost a nebo jen takový nadhled daného problému. O uměleckém ztvárnění tu nemůže být teprve řeč, což je ohromná chyba. Takový námět se k tomu doslova vybízí. Nebyla využita příležitost, a tak vznikl snímek pouze ukazující styl života horní sociální vrstvy a niv víc. ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Na to jaký jsem čekala brak, jsem byla celkem příjemně překvapena. Zápletka filmu o odvrácené straně slávy je zajímavá, bohužel ji brzdí průměrné zpracování. Taky je zajímavé, jak si tvůrci potrpí na jména větších hvězd, když přitom nejlepší postavy i výkony patří méně známým hercům. Zéjmena Brad Renfro se ve své poslední roli ukázal ve velmi dobrém světle. Ke konci taky naštěstí trochu opadne nuda. 6/10 ()

Galerie (77)

Zajímavosti (8)

  • Mickey Rourke a Kim Basinger se spolu během natáčení vůbec nesetkali. K tomu došlo až na samotné premiéře filmu. Od jejich posledního společného setkání uplynulo neuvěřitelných 23 let. Naposledy se viděli v roce 1986 při natáčení snímku 9 a 1/2 týdne. (Agatha)
  • Párty ze samotného úvodu filmu byla natočena v rezidenci v Buenos Aires v Argentině. (Angelic-77)

Reklama

Reklama