Reklama

Reklama

Sedm studentů to bere zkratkou na party a naneštěstí skončí ve Wormwoodu, kde je začne jednoho po druhém pronásledovat duch bezhlavého jezdce. (Filmbox)

Recenze (40)

LIVINGDEAD

všechny recenze uživatele

Příběh filmu se točí kolem skupiny přátel, kteří se o svátku Halloween dostanou do problému v jednom rolnickém městečku "Wormwood". Hrdinové filmu jsou pronásledováni hlavním místním obyvatelem, který jim plánuje urvat hlavy. Bude je potřebovat na obnovení své vlastní, kterou kdysi ztratil.... ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Partia mladých ľudí cestou na párty odbočí z plánovanej trasy. V časti malého, opusteného vidieka narazí na legendárneho "bezhlavého jazdca", ktorý každoročne, v deň osláv Halloweenu, neprestáva hľadať svoje obete. Ozaj sa mám k tejto teenegersko amatérskej sračke s množstvom idiotských hereckých výkonov a dialógov seriózne vyjadrovať? Jedna ★ za občasne nápaditý spôsob vrážd, lebo gore a efekty sú miestami tak realistické, ako nenávratný úver od vašeho zamestnávateľa. Druhá za snahu, lebo aj to sa cení. Horor pre nenáročných a veľmi unudených, ktorí v danom momente nemajú do čoho "pichnúť" - 35%. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Legenda o vraždiacom bezhlavom prízraku je v zámorí hodne populárna. Ja som sa s týmto strašidelným príbehom prvý krat bližšie zoznámil v roku 1999 prostredníctvom snímku "Ospalá diera", ktorý natočil Tim Burton. Čo sa týka filmovej kvality, tak jeho verziu ťažko niekto prekoná. Tvorcovia titulu "Bezhlavý jazdec" to pojali v úplne inom štýle. Dej situovali do súčastnosti. Keď som videl, že to produkuje spoločnosť Nu Image čakal som, že to bude balancovať na hrane odpadu. No ale ku podivu to nebolo až také špatné. ** ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

A já byl spokojený! Zapomeňte na Ospalou díru, klasický příběh je přenesen do současnosti (trochu mi připomněl 2001 maniaků). Místo historické legendy (ze které se jen vychází) tu máme sympatický slasher. Skupinka sedmi mladých se na cestě za zábavou vydá zkratkou (njn, otřepané klišé, ale budiž) a skončí v městečku, kde už na ně čeká bezhlavý jezdec (společně s osazenstvem, co se páří mezi sebou, tudíž o zrůdy není nouze). A hlavy létají jedna radost! Sekera či kapota auta, to je úplně jedno. A také se dost střílí s náležitými doprovodnými rudými gejzírky. Jedinou slabinu bych viděl v laciných digitálních efektech, ale nebylo jich příliš, a proto je shovívavě přehlédnu. Tak nízké hodnocení si tahle zábavná vyvražďovačka nezaslouží. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 7/10 Děj 8/10 Hudba 7/10 Efekty 8/10/// +docela sympatičtí herci, postavy se chovají celkem rozumně, triky, dobře zpracované prostředí -slabší atmosféra, bát se asi opravdu nebudete/// Takhle nějak jsem si zhruba představoval film o bezhlavém jezdci, který si svůj handicap vybíjí na mladých teenagerech. Takže se vlastně jedná o klasickou vyvražďovačku, kde postupně bude parta kamarádů strácet hlavy nad situací do které se dostali. Sic se najde pár nedostaků v jednání této skupinky, ale nejde o žádnou tragédii. Naopak v rámci žánru si vedli obstojně. Snad jen závěrečný souboj s Bezhlavým byl směšněj, ale jinak bych tento film určitě nezatracoval./// Celkem 75%/// ()

666teen 

všechny recenze uživatele

Wormwood není Sleepy Hollow, Ferrante není Burton a toho blbečka bez hlavy nebudu k Walkenovi vůbec přirovnávat, to by mě mohlo stát hlavu. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Tahle teenage vyvražďovačka nedisponuje ničím výjimečným. Sice nešetří krví a brutalitou, ale nějaká opravdu dobrá napínavá scéna se zde nenajde. Herecké obsazení není dvakrát sympatické. Na rozdíl od jiných teenage hororů tomuhle dílku chybí styl a moc vážně se opravdu brát nedá. Podle mého názoru zcela podprůměrný horor. ()

hladass 

všechny recenze uživatele

B-éčko jak stehno, které se s Burtonovou Sleepy Hollow nedá absolutně srovnávat (Walken, Ricce, Deep je docelá jiná liga)... V tomhle kousku citelně chybí atmosféra a lepší triky (tyhle jsou otřesné, kvalita jak na osmibitovkách), ale co už, já se chvílemi i bavil, takže za dvě... ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Bezhlavý jazdec a incestná dedinka. Že pozerám na trash mi došlo, ešte než sa stihla zmeniť časová rovina (cca 3 minúty). Zo súčasnosti stačilo pár dialógov, aby som si uvedomil, že tento štýl odniekiaľ poznám. A hen kto to natočil! Mr. Ferrante, tá akcia - ten humor, to ste museli byť Vy. Náklad stupidity od začiatku do konca, miestami regulérna komédia, zvyšok ťažký výsmech. Díky za ďalšiu jazdu ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Blbost o legendě o bezhlavém jezdci. Zatím se ujalo jen málo filmů které by dosahovaly kvalit a tahle legenda se mi zdá poněkud prokleté. Nicméně tenhle film je sračka o skupině idiotů co se někam vyrazí a jelikož opět nikoho neposlechnou tak začnou umírat. Je to blbost bez herců a jakkékoliv atmosféry(Což dost promeškaly), a film má navíc příšerný efekty který všechno totálně prokurvily. Jediný proč dávám tak "vysoké" hodnocení je díky cool bezhlavýmu herci a pár krvavejm scénám. Jinak je to sračka. ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Mnohokrát zpracované téma o bezhlavém jezdci, jak literárně tak filmově. A přece tenhle bezhlavý jezdec ví co dělá. A diváka trošku může i poděsit.... Amatérští filmaři si mohou klidně natočit sami film o bezhlavém jezdci, není to nic těžkého a na amatérských filmových festivalech mohou s dobře udělaným filmem zaujmout nudící se porotu... ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Při sledování tohoto snímku si budeme dámy a pánové připadat jako na přehlídce okopírovaných scén z jiných filmů a zároveň zde můžeme shlédnout i spoustu nejrůznějšího žánrového klišé, břidkého humoru a podprůměrných hereckých výkonů. Nic z toho mi však nezabránilo, abych si tento film neužil až do konce, protože něco takového se jen tak nevidí. Atmosféra filmu má velmi kolísavé základy, kdy některá místa skutečně voní hororovou příchutí a napětí by se dalo ‘‘krájet‘‘, aby se zase jako lusknutím prstu z toho všeho stala nudná záležitost. Výrazně tomu však dopomáhal hudební doprovod, který byl místy opravdu zajímavý. Na své si zde přijdou i milovníci pěkných aut a historických pušek. Všechny tyto doplňky nám měli dát zapomenout na neoriginalitu svého chlebodárce, což se jim však rozhodně nepovedlo. Na druhou stranu musím zase pochválit docela kreativní vykrádačku vraždících scén, které mě ale kupodivu nevadili vůbec ba naopak. Alespoň další věc kterou musím pochválit. Přestože speciální efekty u nich použité nepatří k žádným zázrakům, tak jde rozhodně o příjemné zpestření jinak dost podprůměrného filmu. ()

Morholt odpad!

všechny recenze uživatele

Kluci a holky z Asylum by mohli závidět. Příšerná břečka. Herci pochopitelně mizerní do jednoho a jednoznačně vede osoba s hubou přes dvě hlavy, která hrála degenerátku Candy. O efektech se nemá cenu zmiňovat a samotný jezdec je také dílo. Ten se strašně moc snažil být jako jeho starší bratranec ze Sleepy Hollow, ale jediné, čím ho vzdáleně připomínal, bylo točení zbraněmi, což dělal v těch nejméně vhodných chvílích. Tím pádem působil jako neskutečné kopyto. Pár hlav tu samozřejmě odlétlo, ale ty to od odpadu zachránit nemohly. ()

Caelos 

všechny recenze uživatele

Bezhlavý jezdec splňuje všechny aspekty špatného a nudného hororu, jakých zvláště v poslední době vznikají stovky, tisíce. Špatní herci, efekty, odporné digitální efekty, teenage look. Proč to vůbec píšu, je to prostě blbost, fandové hororu ruce pryč. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Už keď som po úvodnom historickom prológu zbadal dodávku obklopenú bandou klišiodných mladistvých, vedel som ktorá bije. Prečo tam musí byť stále DODÁVKA?! No nič, ku samotnému filmu - každý teda vieme o čo pôjde, ak sa na začiatku filmu zjaví DODÁVKA, vzhľadom k názvu pôjde o nadprirodzený slasher, to jest bude sa tu sekať jedna radosť, krvička nám potečie jedna báseň a celková tuposť tu má deň otvorených dverí. Nemal som s tým problém, je to podradná hororová b-movie zábava, jedna z tých lepších ktorá sa vo východoeurópskom Hollywoode ( Rumunsko ) točila. ()

Gorehound 

všechny recenze uživatele

Už režisérova prvotina Boo(2005) sa mi veľmi páčila(budem si musieť dať reprízu), a Headless Horseman to u mňa potvrdil. Anthony C.Ferrante je moja krvná skupina, tu krásne spojil len ľahko načrtnutý klasický príbeh o bezhlavom jazdcovi, prerobil ho po svojom a obalil ho v krásne halloweenskej jesennej atmosfére. Pridal vcelku sympatickú mládež a neostýchal sa ani veľmi dobrého slasheroidného gore. Parádne(nie len) dekapitácie, v dvoch prípadoch dokonca pocta legendám ako The Burning(1981) a Madman(1982), radosť pre každého old school slasher fanúšika. Samotný bezhlavý jazdec je urobený veľmi dobre, mestečko v lesoch a jeho podivné obyvateľstvo s tajomstvom, ktoré ich obklopuje samozrejme len pridáva na atmosfére. Ku koncu sa príbeh a tempo už trošku príliš "zašmodrchá" a tak trošku stratí dych, ale finále je celkom v pohode. Je to ale iba malá výtka ku inak skvelej nadprirodzenej slasher zábave. ()

Fallen_One 

všechny recenze uživatele

Bezhlavá konina. Mix Texaského masakru, Domu voskových figurín, Ospalé díry a kýble klišé, co známe odjinud. Bod za pěkný holky. Za nic jinýho to dávat nehodlám. ()

Šimpy 

všechny recenze uživatele

Nebylo to tak marné. Příjemné béčko a musím pochválit kameramana, je tam pár velmi zajímvých a nezvyklých, skoro originálních záběrů...některé detaily apod. ()

Nivenx 

všechny recenze uživatele

Bohužel když vidím film o bezhlavém jezdci vybaví se mi Ospalá díra od Burtona. To tenhle film bohužel nemá ani z půlky. Triky nic moc, atmosféra nikde a celkově je to otravné a jako horor to na mě rozhodně nefunuje. Aspoň ne takto! ()

Reklama

Reklama