Reklama

Reklama

Svědkem zločinu

  • USA While She Was Out (více)
Trailer

Obsahy(1)

Žena v domácnosti (Basinger) je nucena se o sebe postarat, když se ocitne v opuštěném lese se čtyřmi kriminálníky. Co začalo jako rychlý výlet do obchoďáku končí v lese bojem o holý život. Vše co má, je krabice s nástroji a touha po přežití. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (129)

lareinna 

všechny recenze uživatele

Človeka to láka pozrieť už len kvôli Kim, keďže ona je herečka ako sa patrí, ale toto je des. Strašne rozťahaná scéna v obchodnom dome, potom je Kim svedkom vraždy na parkovisku pred obchodným domom, potom sa jej podarí utiecť - v aute, ale čírou náhodou neodbočí do mesta medzi ľudí, ale rovno do lesa. A tá amatérska naháňačka tam.. to je len chabý pokus o thriller no a to z toho urobilo vlastne druhotriedny film. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Začalo to klasicky. Co si tak pustit (kromě plynu), když na nějakou uměleckou kládu nemám zrovna sílu, na erotiku náladu (nebo naopak ? :-) A když nechci riskovat neznámý, byť námětem lákavý film, u kterého bych se místo užívání třeba mohl jen zbytečně nasírat? A vtom na mě z monitoru spiklenecky vykoukl jeden trefný komentář a bylo vymalováno. Užiju si, podle návodu, trochu té plytké zábavy, ovšem na jiný, podstatně rafinovanější způsob... Takže jsem zašel do garáže, pro kufřík mého kvalitního značkového nářadí a s ním jsem nedočkavě vyrazil za nabíječkou mého mládí Kim ( 9 ½ týdne – wow!) . Kdo se bojí, nesmí do lesa, uťápnuté domácí puťky - v boj! No, já jsem to vybojoval za pouhé dvě hvězdy. A to ještě jen díky Kim a hlavně tím komentářem doporučenému přístupu brát to jako komedii, nedopatřením zamýšlenou jako thriller, díky čemuž se zbytečné nasírání se nad nelogičnostmi a stupiditami změnilo v užívání si téhož. Prvosenka měla pravdu... Nicméně tvůrci měli ještě tu a tam rezervy: grázlíkovi ujede sprst na spoušti a sejme strážného. Fajn. Řekl bych, že je to docela průser - dokonce i v Americe... A on nevezme hned roha, ale (asi aby hezky umělecky vtáhnul diváka do hierarchie a vzájemných vztahů v bandě) nad ještě teplou mrtvolou na parkovišti u obchoďáku (vánoční nákupní horečka, ještě před chvílí všude lidí jako psů) začne s kámošem řešit oslovení a dojemně mu slibuje, že už mu nikdo z party nebude říkat Negříku ! ROFL ! Zde bych navrhoval přidat dojemnou scénu, kdy Negřík vytáhne ze záňadří medailonek s fotkami rodičů - téměř bílé maminky a tatínka Hispánce. Následuje upřímná omluva, chlapské objetí, tklivá melodie, stmívačka... Nebo: stojí 14 metrů od jejího auta (to je přesně-podle jejich kroků a stínů) a hroznou dobu se vykecávají, jak tu Kim zoufale musí najít, než si auta všimnou. Jako vylepšení navrhuji, že se jde Chuckie vycikat a : „Sakra chlapi, už vím, kde je její auto, právě na něho chčiju...!“ A pak v lese... tentokrát již nepřetržitě ROFL! Byl někdy scénárista filmu v noci v lese? Škoda, že ne... Tam je vám stromů a křovisek, tomu by neuvěřil ! No nekecám, já už jednou v lese byl... A v noci? To je prý prd vidět. Říkala paní učitelka. To by našli (spíš teda vyšlápli) kulový, i kdyby jich bylo mufnáct a ještě několik k tomu :-) No, nebudu vás obtěžovat dalšími scénáristickými perlami a že jich tam je! Klidně posuďte sami - ale pak si nestěžujte, že jsem vás nevaroval ! ()

Reklama

Rosomak 

všechny recenze uživatele

Blondýna běhající v noci po lese s bednou šroubováků? Že scénárista s režisérem fetovali při tvorbě tohohle filmu je naprosto jasné. Jak jinak vysvětlit takové věci jako, že jde Kim Basinger do supermarketu v holinkách, týpci jí chtějí zastřelit kvůli jednomu vzkazu za stěračem, v lese jí stopují podle vůně parfému, pouští si hudbu z rádia, které zde zapomněl zřejmě nějaký houbař, ona si při honičce stíhá číst přání od dětí, močit do potoka a to vše při nočních scénách, které jsou tak nasvětlené, že si každou chvíli říkáte, že si osvětlovači dali asi taky práska... Není to zajímavé, natož strhující ale je to setsakramentsky vtipné :) ()

RomanHyde 

všechny recenze uživatele

Nepopírám, že místy jsem se dokázal dostat do příběhu, byl lehce napjatý a fandil Kim.. ovšem to jsem byl ve velmi dobré rozpoložení a film sledoval, protože nic lepšího v telce nebylo (tedy až na Komando :)). Ovšem jako celek film působí velmi nevyrovnaně a ikdybychom chtěli uvěřit tomu, že žena s kufříkem autonářadí dokáže vyřídit v lese čtyři mladíky v nejlepších letech (a s pistolí v rukách), neubráníme se pocitu, že to šlo natočit o hodně líp a vyvarovat se momentů, které bily do očí až příliš... Každopádně jdu překontrolovat svou povinnou výbavu v autě a možná ji i něčím doplním.. pro případ že bych se stal svědkem zločinu :) ()

vegetol.mp 

všechny recenze uživatele

Stokrát ohraný koncept, ve kterém se z lovců stává kořist. Plytký příběh, který by tak stěží vydal na jeden díl libovolného TV seriálu, je tady roztažen do délky 77 minut. Po celou dobu si režisérka vystačí se dvěma herci, Basingerovou a Haasem a oba hrají fakt dobře. To se musí nechat. Škoda jen, že zbytek filmu je tak nedomrlý a že Craig Sheffer, neměl víc prostoru. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (4)

  • Natáčelo se v Kanadě v Burneby (Glenlyon Parkway), ve Vancouveru (Lougheed Town Centre) a v North Vancouveru (Princes Park). (Agatha)
  • Chuck (Lukas Haas) má ve filmu zbraň Beretta 92FS ráže 9x19mm (dc125)

Reklama

Reklama