Reklama

Reklama

Film inspirovaný skutečnou událostí v roce 1976, kdy kalifornská vína definitivně ukončila nadvládu Francie. Úkolem Stevena Spurriera (Alan Rickman) bylo sesbírat pár vzorků zámořských vín, aby bylo spravedlnosti učiněno za dost. Nikdo nepředpokládal, že by tato vína mohla být konkurenceschopná, mezi profesionálními degustátory to bylo považováno jen za dobrý vtip. Steven ovšem záhy zjistil, že i přes rozdílné postupy jsou zdejší vína více než konkurenceschopná. Vše vrcholí velkou soutěží, kde se obě naprosto odlišné vinařské kultury střetávají. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (173)

Vančura odpad!

všechny recenze uživatele

Pustit si DVD s touhle sračkou bylo naprosto hrůzným zážitkem. Po nějakých dvaceti minutách jsem byl tak vrcholně zhnusen ubohostí scénáře, příšernými hereckými výkony a celkovou debilitou téhle slátaniny, že jsem to trápení ukončil, a s nekonečnou úlevou přehrávač vypnul. Tohle bych fakt do konce nedokoukal ani omylem. Tak nesnesitelnou blbost aby pohledal. ()

Toto 

všechny recenze uživatele

Film podľa skutočných udalostí z roku 1976, kde sa stretli v súťaži o najkvalitnejšie víno vinári z Californie a z Francúzska. Pevná pozícia francúzov sa otriasla v základoch a od toho času vinársky svet nebol tým čo bol pred súťažou.Nejde o komédiu, i keď pár vtipných momentov tam je. Kto má rád víno, vinice a Alana Rickmana, ten si príde na svoje.Kratšia stopáž filmu by neuškodila. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nečekal jsem, že se dočkám tak skvělého filmu. Tady se to jevilo podle zdejších názorů spíše do průměru. Ve skutečnosti je ale Víno roku neuvěřitelně pozitivní a příjemně lehká komedie, která vypráví jeden zajímavý a pro mnohé fanoušky vína dost významný příběh ze světa vína a jedné nepatrné porážky francouzské nadvlády. Chris Pine byl skvělej a Alan Rickman si toho buržousta fakt užíval. Na to, že nejsem na víno, jsem po shlédnutí měl chuť si nějaké takové speciální opatřit, nechat ho deset let válet ve sklepě a pak si ho s veškerou slávou otevřít při nějaké jedinečné příležitosti. K tomu mi tenhle film trošku připomínal Dobrý ročník. Akorát tu francouzské vinice vystřídaly ty kalifornské. Jinak to ale atmosférou a pohodou bylo hodně podobné. ()

Remedy 

všechny recenze uživatele

"Bottle Shock" postrádá svižnou a hravou režii "A Good Year", ale co se týče příběhu, nabízí příjemné a zajímavé téma stejně tak jako jeho nepochybně slavnější předchůdce. Dobrý ročník měl Ridleyho Scotta, Víno roku má Alana Rickmana, který ve své roli "britského Francouze" opět exceluje. Jednotlivé postavy jsou velmi sympaticky napsané a rovněž i tak zahrané, a když si k tomu přidáte pár opravdu překrásných záběrů z kalifornských vinic, přiměřenou dávku vtipu a celkovou uvolněnost a pohodu, máte perfektní zábavu na (ne)jeden načatý večer (nejlépe s přítelkyní a lahví dobrého vína samozřejmě). ()

lareinna 

všechny recenze uživatele

„Vôňa vinice, pôda vonia zrodením, prebúdza akési zdedené, prapôvodné.. akési hlboko zakorenené a zrejme podvedomé pocity v mojej duši..“ Film podľa skutočnej udalosti, v ktorom by som si vedela predstaviť trochu iných hercov ako Rachael Taylor a Chris Pine. Ale podstatou bolo víno a hlina za nechtami :) Ako povedal Gustavo, že pestovanie révy je forma umenia a ja s ním sakramentsky súhlasím.. takáto forma umenia sa mi páči :) ()

Galerie (16)

Zajímavosti (1)

  • Scény z pařížské ulice byly natočeny v Sonomě v Kalifornii. Použitá auta byla propůjčena členy Arcane Auto Society Car Club. Majitelé pak byli členy komparsu ve scénách, kde se jejich auta objevovala. (Caszidy)

Reklama

Reklama