Reklama

Reklama

Film inspirovaný skutečnou událostí v roce 1976, kdy kalifornská vína definitivně ukončila nadvládu Francie. Úkolem Stevena Spurriera (Alan Rickman) bylo sesbírat pár vzorků zámořských vín, aby bylo spravedlnosti učiněno za dost. Nikdo nepředpokládal, že by tato vína mohla být konkurenceschopná, mezi profesionálními degustátory to bylo považováno jen za dobrý vtip. Steven ovšem záhy zjistil, že i přes rozdílné postupy jsou zdejší vína více než konkurenceschopná. Vše vrcholí velkou soutěží, kde se obě naprosto odlišné vinařské kultury střetávají. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (173)

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Ťažko povedať, čím si v tak nabitej konkurencii Bottle shock zaslúžil právo kinodistribúcie v našich končinách, pričom toto konštatovanie nie je rozhodne myslene urážlivo. Po všetkých stránkach totiž ide o príjemný a pohodový vinársky snímok, ktorý však širšie publikum docení len ťažko. A možno ide až o príliš pohodovú záležitosť, v ktorej dej plynie len pozvoľna a k očakávanému záveru diváka dovezie bez akýchkoľvek prekvapujúcich odbočiek. Čo samozrejme nie je vyložene na škodu, už len kvôli možnosti vidieť Chrisa Pina pred Star Trekom v diametrálne odlišnej roli to za to stojí a sklamaní nebudú zrejme ani priaznivci kvalitného vína. A po skončení som sám dostal chuť na pohárik a za to menšie plus. ()

joehot 

všechny recenze uživatele

Jednoduchý feel-good filmeček, který, když si pustíte v té správné náladě a s tou správnou lahvinkou, určitě nezklame. A pokud tu lahev nemáte, určitě se pro ni vydáte při něm nebo po něm. Pozitivita z Bottle Shock čiší, Chris Pine i Alan Rickman jsou přesně takoví, jací by být měli, a člověk dostane chuť přestěhovat se na vinici (zapomínaje, kolik zatracený práce musí být dělání vína). ()

Reklama

H.Gordon 

všechny recenze uživatele

V jednom filmu víno a Alan Rickman - perfektní kombinace. Bohužel jsem si taky pamatovala jenom to. Místa, kde nebyl Rickman si už nepamatuji. Film docela nezáživný a opravdu jsem se v jistých momentech nudila. Pro mě trochu zklamání, vzhledem k tomu, že jsem se na film moc těšila. Jsem ráda, že jsem ho viděla, ale už nikdy víc. 2, 25. ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Tak na nějakou dobu asi můj poslední film s Alanem Rickmanem, buď jsem ty ostatní viděla, nebo jdou velice těžce sehnat. Je to škoda, protože Alan Rickman mě i v tomto filmu, který jsem zhlédla jen kvůli němu, přesvědčil o své herecké dokonalosti, chameleonství. Je až s podivem, že nemá ani jednu oscarovou nominaci natož sošku. Ale zpět k Vínu roku. Vím, že o vinařství je natočena spousta filmů, viděla jsem ale snad jen Dobrý ročník, na který si však moc nevzpomínám. Nebudu srovnávat. Tomuto filmu dodává na zajímavosti ohrané přízvisko "podle skutečnosti", které vždycky funguje. Taky mi bylo jasné, jak to skončí, ale cesta ke konci je i tak vcelku zajímavá. Záběry na prosluněné vinice jsou možná kýčovité, přesto stále působivé. Celý film je milý a nenáročný. A ač nejsem vinař, docela jsem dostala chuť na nějakou sklenku, i když Montelena Chardonnay ročník 1973 asi těžko seženu :-). ()

ElizabethBay 

všechny recenze uživatele

Pamatuji se, jak jsem na film natěšeně šla do kina a jak otráveně jsem šla zase pryč. Přes opravdu slibné obsazení a zajímavý námět mě film vůbec neoslovil. Dějově byl slabý a nebyl ani nijak dobře natočený. Smutné je, že si z něj nakonec pamatuju, že byl o víně a že tam hrál opět skvělý Rickman, který bohužel film nedokázal vytáhnout ze šedi průměrných, zbytečných filmů. Nemastný neslaný počin, který se snaží hrát na něco, na co očividně nemá. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (1)

  • Scény z pařížské ulice byly natočeny v Sonomě v Kalifornii. Použitá auta byla propůjčena členy Arcane Auto Society Car Club. Majitelé pak byli členy komparsu ve scénách, kde se jejich auta objevovala. (Caszidy)

Reklama

Reklama