Reklama

Reklama

Film inspirovaný skutečnou událostí v roce 1976, kdy kalifornská vína definitivně ukončila nadvládu Francie. Úkolem Stevena Spurriera (Alan Rickman) bylo sesbírat pár vzorků zámořských vín, aby bylo spravedlnosti učiněno za dost. Nikdo nepředpokládal, že by tato vína mohla být konkurenceschopná, mezi profesionálními degustátory to bylo považováno jen za dobrý vtip. Steven ovšem záhy zjistil, že i přes rozdílné postupy jsou zdejší vína více než konkurenceschopná. Vše vrcholí velkou soutěží, kde se obě naprosto odlišné vinařské kultury střetávají. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (173)

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Jody Savin, Ross Schwartz, Randall Miller .. Prosluněný, velice volně vyprávěný retro snímek z legendárního vinařského souboje, kdy naduté francouzské chuťové pohárky narazí na poctivé ba unikátní víno z Kalifornie. Veskrze sázka na jistoty, od hereckého obsazení po technické zpracování. Příjemné, nekonfliktní, na lahev vína bezpečně lákající. ___ Jako vinaři, kterému ta sice trochu šablonovitá pohoda bezproblémů sedla, zaokrouhlím hodnocení nahoru na čtyři hvězdy, ale uznám, že mnozí ji budou hledat obtížněji. 70%. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Tak tohle mě za srdce nechytlo. Točit film o tom, že někdy před 35ti lety vyhrálo jednu z degustací kalifornské víno mi přijde trošku mimo. I když v Kalifornii to prohlásili za historickou událost. :D No dobře, říkám si, Američani už natočili filmy o větších hovadinách, tak se u toho třeba aspoň zasměju, když už to má být ta komedie. Nezasmál. Herci vesměs protivní a Pullman zralej na bombu. Srdce zaplesalo jen ve chvílích, kdy se na scéně objevila Eliza Dushku (asi 2x) a Alan Rickman, který dostal až trestuhodně málo prostoru. Pokud jste fandové do vína, třeba se vám to bude líbit, ale já jsem zklamán. 30% ()

Reklama

Eawy 

všechny recenze uživatele

Opäť nejako nerozumiem tomu nízkemu hodnoteniu. Tento film má v prvom rade úžasný príbeh.Ide o víno ale v tomto prípade to znamená aj nediskrimináciu ostatných krajín v hocičom. Nesie nádherné posolstvo, že všetci sme si rovní bez, či s predsudkami. Úžasné herecké obsadenie, Alan Rickman hovorí krásne po Francúzsky, dokonca sme videli dosiaľ neobjavenú stránku Chrisa Pina, ktorý ukázal veľmi veľa. Krásna príroda je vyzdvihnutá melodickým soundtrackom. Scenár úžasný, práca s kamerou je neprekonateľná. 100% ()

dormouse 

všechny recenze uživatele

Tři hvězdičky-široké pásmo, kas se schová poctivý film i slabý odvar. Bottle Shock bych spíš řadila k tomu druhému. Samá klišé, ty řeči, co všechno za chutě jsou ve víně ukryty, byly tak často parodovány, že už nemohou nevyvolat úsměv na rtech. A každý vinař asi ze sebe trousí moudra kudy chodí, jinak by nemohl být vinařem. Oč vřeleji bych uvítala dokument o výrobě vína, než záběry na vinici při zapadajícím slunci. ()

made1 

všechny recenze uživatele

Jak ohodnotit film, na kterém vlastně není nic špatně uděláno, hraje v něm jeden z nejlepších herců planety a přesto z něho nejste navýsost nadšeni? Dát tři je pod úroveň Alana Rickmana, dát čtyři je nad úroveň filmu. Jen pro lásku k vínům ze země, která nebyla ve filmu jmenována dávám vyšší počet. Je to přeci podle skutečné události. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (1)

  • Scény z pařížské ulice byly natočeny v Sonomě v Kalifornii. Použitá auta byla propůjčena členy Arcane Auto Society Car Club. Majitelé pak byli členy komparsu ve scénách, kde se jejich auta objevovala. (Caszidy)

Reklama

Reklama