Reklama

Reklama

Akta X: Chci uvěřit

  • USA The X-Files: I Want to Believe (více)
Trailer 1

Fox Mulder a Dana Scullyová už delší dobu nejsou v žádném spojení s FBI. Mulder se skrývá kdesi v ústraní a Scullyová se zaměřuje na lékařskou praxi a snaží se pomáhat potřebným. Do hry je však vrací agentka Dakota Whitneyová, která obdivuje práci Foxe Muldera a věří, že právě on jim může pomoci s vyřešením případu zmizelých žen, mezi nimiž figuruje i mladá agentka FBI. Jak se záhy ukáže, v případu má přeci jen svou roli tajemný element. Tím je bývalý farář, který má vidiny týkající se zmizelých žen. Tento zvláštní muž se zdá být jediným klíčem k vyřešení případu. Vzhledem k jeho pedofilní minulosti mu ale věří jen málokdo... (TV Prima)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (646)

ajuska 

všechny recenze uživatele

Film, ve kterém selhává snad úplně všechno. Zápletka je vcelku tuctová, její podstatu odhalíte poměrně brzy a nějakého zvratu či zásadnější pointy se už nedočkáte (pokud za ni nebudeme považovat poučení, že kdo kouří dostane rakovinu plic). Filmu absolutně chybí tempo, přes nepříliš dlouhou stopáž působí strašlivě rozvlekle a nudně. To vše "korunují" jalové dialogy mezi ústřední dvojicí, především Scullyová pronáší moudra, která hodně brzy začnou lézt krkem. Shrnuto a podtrženo - jeden z nejhorších filmů, jaké jsem letos viděla v kině. Ale jako čtyřicetiminutová epizoda seriálu bez té zbytečné vaty by to bylo docela fajn. ()

forsberg 

všechny recenze uživatele

Pokud se vypravíte na Chci uvěřit (moc vám to neradím), uvidíte jeden dobrý vtip, jednu krizi středního věku, jednu reklamu na auto, jedno deus ex machina, jednu upocenou honičku, jeden hloupý příběh a jednu českou komparsistku. Taky uvidíte Muldera a Scullyovou, ale klidně to mohli být třeba Dempsey a Makepeace nebo Randall a Hopkirk a vyšlo by to nastejno. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Moje vidění jsou Božím dílem" Zmizela agentka FBI, firma ji nemůže najít a jedinou stopou je svérázné médium - Otec Joe, jež kdysi zprznil sedmatřicet ministrantů. To je pro mne poměrně důvěryhodná osoba, ale někteří agenti mu nevěří a proto je ze své temné skrýše vyhrabán bývalý agent Mulder. To, že se případ zmizelé agentky nakonec protne s nemocí pacienta MUDr. Scullyové, je tak nějak samozřejmé a mně by ani nevadilo, že je to tak čitelné, ale co se týká paranormálních jevíků, tak těch mám doma pod gaučem schováno mnohem víc, než jich nabízí tento snímek a to je průšvih. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Snímka Akty X: Chcem uveriť vôbec nenaplnila očakávania a v mnohých ohľadoch výrazne zaostáva za prvým filmom. Napriek všetkým nedostatkom to však nie je úplne stratené. Scenár prináša niekoľko zaujímavých momentov a dokonca i viacero vtipných situácií. Peknú prácu odviedol aj skladateľ Mark Snow a soundtrack tak vhodne dotvára atmosféru filmu. Počas sledovania to svižne ubieha a v podstate sa nebudete nudiť. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

X-Files má oprávněně status kultovního seriálu. První dvě série a spousta jiných epizod patří k tomu nejlepšímu ze seriálové tvorby vůbec. Druhý film se nese v komornějším duchu, než první to ale mě osobně nevadí. Pro mě X-Files neznamená pouze UFO a spiknutí, ale i takový příběhy jaký vidíme zde. Myslím, že většina fandů čekala opuletní comeback, ale dočkali se pouze lehce mystického thrilleru. Někomu to může vadit, mě vůbec. Naopak jsem rád, že jsem dostal svou dávku napětí v podobě Chrisem Carterem kvalitně natočeného napínavého filmu. Dobrá hororová kamera a střih a také klasická hudba Marka Snowa. Návrat do zlaté éry. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (20)

  • Chris Carter je duchovným otcom Aktov X. Štúdio Fox mu navrhlo, aby po skončení seriálu natočil svoj celovečerný film (k tomu prvému totiž len napísal scenár). (youtoo18)
  • Jediná chvíle (mimo titulky), kdy je slyšet nezměněné slavné hudební téma Akta X, je když se Mulder a Scullyová zastaví před obrazem prezidenta Bushe. (cariada)

Související novinky

Pokračování, kam se podíváš – 2. část

Pokračování, kam se podíváš – 2. část

02.12.2008

V sequelu včerejší novinky o pokračováních se dočtete o další Planetě opic, další Policejní akademii, dalším Hairsprayi a dalších Aktech X. Zpočátku to znělo jako totální kachna – internetem… (více)

Další záhada pro Muldera a Scullyovou

Další záhada pro Muldera a Scullyovou

04.11.2007

Příští rok to bude přesně deset let, co se na plátnech kin objevila celovečerní Akta X. Od té doby se pravidelně objevují zprávy o chystaném pokračování. Když už jsme si říkali, že k tomu asi nikdy… (více)

Reklama

Reklama