Reklama

Reklama

Dramatický snímek ze života obyčejných lidí. Film vypráví o třech sourozencích a jejich životních problémech. Morrie (Matthew Perry) žije svůj stereotypní život s manželkou zdánlivě bez problémů, Jay (Ben Foster) je psychicky labilní a Ida (Ginnifer Goodwin) se snaží najít sebe sama. Všichni tři se snaží najít ve svých životech štěstí a zjišťují jak důležitá je pro ně rodina... (KooNY)

(více)

Recenze (121)

genetique 

všechny recenze uživatele

Nezávisle ladené filmy o dysfunkčných rodinách, ktorých príbehová línia sa vymyká bežnému životnému stereotypu mám veľmi rád. Obzvlášť, keď ten stereotyp nemusí byť násilne narušovaný extrémnymi udalosťami. Stačí, keď sa odchýli len jemne, ale prostredníctvom kvalitného scenáristu sa aj v tých malých odchýlkach nájdu skutočne originálne a ojedinelé scény, pri popise ktorých by vás slovo klišé napadlo ako posledné. Táto rodinná dráma, jemne a decentne osviežená (miestami ale až príliš suchým humorom) o vtipné momenty, má navyše celkom kvalitnú podporu aj v hercoch. Matthew Perry samozrejme dominuje. Záver potvrdil originalitu a keby sa film rozbehol rýchlejšie a razantnejšie (prvú polhodinu som trikrát zaspal, zvyšok som odpozeral s otvorenými ústami), tak by to bolo skvelé. Takže tí, ktorí máte tendenciu vypínať film po neuspokojivých pätnástich minútach, dajte mu šancu aspoň ďalších pätnásť. 75%. ()

markuc 

všechny recenze uživatele

Tak u tohohle filmu jsem fakt nechapal, o co jde. Asi jsem uplne blbej, ale pointa takovehoto dila mi naprosto unika. Co se tyce komedialnich prvku - zasmal jsem se vsehovsudy jednou a to na konci filmu - co se tyce dramatickych prvku - tak ty jsem nezaregistroval vubec. Pro me nulovy zazitek a celkove naprosta nuda a sed - zbytecnost. ()

Reklama

V.Silver 

všechny recenze uživatele

Ani jsem nečekal, že se mi podaří objevit takovou příjemně hořkou komedii s tak dobrým hereckým obsazením i vykreslenými postavami. Hillary Swank jako prvotřídní kráva byla naprosto geniální, Matthew Perry zahrál perfektně a to samé Ben Foster - prostě nemám si na co stěžovat. Teda kromě scénáře, který se zabořil do postav natolik, že zapomněl na rozumější děj. Neva, i tak 80% :) ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Morrie (Matthew Perry) se po smrti rodičů (a zvlášť tragické smrti svého otce) musel vždy starat o své mladší sourozence, Jaye (Ben Foster) a Idu (Ginnifer Goodwin). Nyní, když už oba opustili teplo rodinného krbu, snad již získá čas i pro sebe, pro svoji ženu, i pro svoji kariéru. Jenže když se sourozenci dostanou do trablů, jediná cesta vede zpět k Morriemu.. Tento film jsem si vyhlédl kvůli svému oblíbenému Benu Fosterovi, a další známá jména jako je Matthew Perry a Hillary Swank mne k filmu ještě více nalákali. Bohužel se nenaplnila má (trochu přehnaná) očekávání, takže jsem kapánek zklamán - například Hillary Swank má hodně nudnou roli sousedovic manželky, a jediná trochu zajímavou scénu má až v závěru filmu, kdy dostane hysterický záchvat z pošlapaných kytiček. Jinak stojí celý film převážně na Matthew Perrymu, který - ruku na srdce - se nemůže oprostit od své role Chandlera z přátel, a i v tomto filmu tomu nebylo jinak. Ale i přes můj trochu kritický pohled na film nemůžu říct že bych se nebavil, spousta scén se hodně povedla - jen jako celek mi příběh připadal trochu chatrnější... ()

Trishka 

všechny recenze uživatele

Vpravdě jsem příznivcem všech těch amerických - lehce nestředoproudých - snímků o hledání místa na zemi, nefunkčních rodinách a snaze uniknout stereotypu, ale Vyletět z hnízda nebylo právě tím, po čem mé zhýčkané oko toužilo. Né že by mě snad nepotěšilo herecké obsazení, nebo zpracování všech těch na-zem-lehacích a dotýkacích scén, ale všechno to okolo bylo prázdné a ... no - nuda. Kdyby se jen režisérská sesle trochu odvázala a nasadila tempo z konce už na začátek, zasloužil by si tenhle počin mnohem víc, než jen modrej čtvereček. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (2)

  • Film měl premiéru na filmovém festivalu Sundance 2008. (Terva)
  • Natáčení probíhalo převážně ve městě Darien v americkém státě Connecticut. (Terva)

Reklama

Reklama