Reklama

Reklama

Dramatický snímek ze života obyčejných lidí. Film vypráví o třech sourozencích a jejich životních problémech. Morrie (Matthew Perry) žije svůj stereotypní život s manželkou zdánlivě bez problémů, Jay (Ben Foster) je psychicky labilní a Ida (Ginnifer Goodwin) se snaží najít sebe sama. Všichni tři se snaží najít ve svých životech štěstí a zjišťují jak důležitá je pro ně rodina... (KooNY)

(více)

Recenze (121)

Oudee33 

všechny recenze uživatele

První, zdlouhavá část nemá sílu si mě k sobě přivinout, což mě málem dokopalo k tomu to vypnout... Postupné dramatické vychytávání vztahové, rodinné rozpolcenosti je tu prostě až zbytečně moc nataženo. Žánr komedie mi k tomu taky nějak nejde. Ovšem poslední třetina má v sobě naopak něco extra co se jen tak nevidí a vyloženě mi tuto zvláštní drámu zachránila. Děkuju :) Ale stejně... 65% je tak akorát.. ()

Janek 

všechny recenze uživatele

Možná by to fungovalo, ale to by nesmělo existovat mnoho zajímavějších a lepších filmů na obdobná témata. Birds of America jsou pro mě nudní a neobjevní. Styl vyprávění a příběh samotný je natolik klasický, že jsem se několikrát přistihl, že se skutečně nefalšovaně nudím. O atmosféru se to snaží (i když tak nějak moc okatě - např. sourozenci hulí trávu) a někdo jí určitě podlehne (herci jsou koneckonců zajímavý, i když jsem trochu nepochopil roli Hilary Swank). Měl jsem podobný problém jako u rovněž červeného Igbyho; s postavami jsem absolutně nesoucítil. Ale za pokus to stojí. ()

Reklama

iamek 

všechny recenze uživatele

Film sice plyne pomalejším tempem což mi vůbec nevadí, ale boužel jsem se vůbec nezasmál. Herecké obsazení je dobré a podle toho herecké výkony tak vypadají. Perry si už zaslouží zahrát v pořádném filmu, protože herecky na to má. Trošku mě zklamala postava Hilary Swank, která mi tam připadala tak trošku zbytečná. Celý film zachránila až závěrečná scéna, která nebyla vůbec špatná a vlastně teď si uvědomuju, že byla asi jediná u které jsem se aspoň pousmál. ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Dve tri hlboké myšlienky by sa tu aj našli ale bohužiaľ boli po-prešívané bezduchou a veľmi horúcou Hollywoodskou ihlou. O niti predajnosti už ani nebudem rozprávať. Čo je škoda, pretože mi herci síce prišli viacmenej nesympatický ale svoje role zahrali fakt dobre a svoje neduhy ako z hľadiska charakterov presne vystihovali to skutočné súrodenecké puto, išlo im to. Ale čo už, keď predposlednú nádhernú scénku, symbolickú zrážku aj tak zabil trápny klišé rozprávkový koniec. Škoda. ()

josmart 

všechny recenze uživatele

Nezávislý film o vztazích, zejména sourozeneckých, a Matthew Perry poprvé v kvalitním filmu. A další potvrzení toho, že Ben Foster je úžasný. Tohle musí být opravdu komplikovaný vztah, když jeden ze sourozenců je vlastně tak trochu v pozici otce. Film je pozitivní a celou dobu jsem z něj měl velmi příjemný pocit. Maličko mi svou poetikou připomíná filmy Wese Andersona, i když není tak trhlý. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (2)

  • Film měl premiéru na filmovém festivalu Sundance 2008. (Terva)
  • Natáčení probíhalo převážně ve městě Darien v americkém státě Connecticut. (Terva)

Reklama

Reklama