Reklama

Reklama

Série(3) / Epizody(20)

Dnes již kultovní britský komediální seriál vychází ze série divadelních představení, oceněných prestižní cenou Perrier, a stejnojmenné rozhlasové show. Seriál, líčící osudy dvojice hrdinů Howarda Moona a Vince Noira, představuje ryze autorský koncept, za nímž stojí dvojice Julian Barratt a Noel Fielding. Ti se zhostili nejen hlavních rolí a scénáře jednotlivých epizod, ale i originální hudby, kostýmů a celkového výtvarného řešení. Jejich společné dílo zásadně převrací vnímání humoru a svou jedinečností odhaluje plochost a průměrnost masově oblíbených spotřebních seriálů. Barratt s Fieldingem narušují zažitý klid a uvádějí do něj zástup neuchopitelných postav a výstředních charakterů, bombardují diváka humorem od první signální, přes rafinované popkulturní odkazy až po čiré dada a bez diskuze transformují matnost a průměrnost v barvitou energii a záhadnou neónovou atmosféru... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (104)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Jako z dotací EU precizně vyškolený empatik dokáži naprosto přesně vycítit, čemu bych se měl smát a nečiní mi potíže sepsat diplomovou práci na téma - proč bych se tomu měl smát. Po odborném proměření četnosti a intenzity mého upřímného smíchu při projekci Mighty Boosh jsem si v závazné směrnici EU vyhledal, že výsledek odpovídá přesně třem hvězdičkám a jakékoli jiné hodnocení bych si musel zodpovědět před Evropskou komisí. Na to nemám čas, takže za tři. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

S kultovním statusem tohohle seriálku se bohužel nemůžu ztotožnit, protože po třech dílech jsem došel k názoru, že je to pro mě ztráta času. Zase jeden z těch kousků, které se snaží navázat na legendární úspěch Monty Python's Flying Circus a do svých skečů chce dostat maximum absurdní nadsázky, jenže spousta fórků v mých očích překračuje tenkou hranici trapnosti. Dalo by se to označit nejspíš jako recesistický študácký humor, který ale nesedne zdaleka každému. Celkový dojem: 40 %. ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

1. série. První díl mě přímo nadchl, většinu času jsem se svíjel smíchy a chtělo se mi tančit a rapovat do rytmu mého tlesajícího srdíčka, speciálně vyhrazeného pro tenhle styl humoru. Nevím, jestli zážitky z následujících dílů potom prostě jen vybledly ve srovnání nebo na ně prostě už nezbylo dost střelného prachu ve scénáři, faktem je, že už jsem je z většiny strávil v klidové pozici. Což je trochu škoda. Pořád ale - sranda to je, zj. kdykoli dojde na muzikální vložky, ústřední duo je příjemně svěží a většina vedlejších postav je patřičně lahůdková (za všechny degen s magetofonem, Fossil). Takže po první sérii - spokojenost a nezávazné doporučení. 70% ()

MMR 

všechny recenze uživatele

Sliboval jsem si více,první polovina prvního dílu mě nebavila, ale byl jsem zvědavý na zápas s klokanem, tak jsem díl dokoukal. A nějaké dobré fórky tam byly.Takže zkusím risknout ještě druhý díl a uvidím jak dál. A ten bojující klokan mě připomínal klokana ze hry Tekken 2 (už nevim jméno). ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Skvělé, komediální, barvité, originální... nemám jinak slov. Tak uhozené, že už nic "lepšího" snad ani nevymyslíte.!! ()

nunka 

všechny recenze uživatele

Britkom, v ktorom gorila rozpráva a dvaja absolutne odlišný týpci sa snažia o show.. Jeden z nich (Julian Barrat) je úplne geniálny a ten druhý pôsobí ako herecký antitalent (Noel Fielding). Absurdný a suchý humor mám rada, no pri väčšine častí 1. série Mighty Boosh som sa cítila trápne. Na málo čom sa dalo schuti zasmiať a celkovo ma to navnadilo tak, že určite v ďalších sériach nebudem pokračovať. ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Noel Fielding má charisma jako prase, právě díky němu hodlám sledovat dál, ač jsem po prvních třech dílech došla k závěru, že koukám na seriál s úžasným akcentem, dobrýma hláškama a pekleně nevyrovnaným humorem. Dvacet minut na epizodu by možná bylo více. Muzikálová čísla bych poslala do prkýnek úplně (a to si na muzikálech ulítávám). Zatím 50% EDIT 14.1.2013 - Po šesti dílech seriál vzdávám, žádná epizoda si mě nedokáže udržet po celou svou délku, jediné, co opravdu oceňuji je duo v hlavních rolích, ti kluci jsou fakt borci. Na to abych vydržela dalších čtrnáct epizod mi však nestačí ani jejich charisma. ()

Ghoulman 

všechny recenze uživatele

V prvních dílech je poznat, že nejsou hoši ještě úplně jistí v kramflecích, avšak s o to větším zápalem se pouští do díla v druhé a třetí sérii. A jsem moc rád, že nerezignovali ani na formu (jak to často bývá zvykem u komediálních seriálů). Když si odmyslíme skvěle namixovaný humor (kombinace konverzační a situační komedie s příměsí značné dávky absurdna), Mighty Boosh nabízí i svérázný vizuální spektákl (často se surrealistickými prvky) a v neposlední řadě i skvělé (a žánrově velmi rozmanité) hudební vsuvky (složené jedním z hlavních protagonistů a autorů - Julianem Barrattem). ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Po prvej sérii je dojem rozpačitý. Niektoré časti (alebo jednotlivé skeče) parádne, až som skoro plakal od smiechu a niekedy som sa cítil doslova trapne. Noel Fielding tak, ako bol oživením v IT crowd, tu mi častejšie liezol na nervy. V porovnaní s inými britskými komediálnymi seriálmi (IT Crowd, Black Books) skôr slabota... ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Má to strašně mellow tempo a spoustu dílů jsem viděl asi natřikrát, protože během nekonečných nonsense dialogů a situací, padám spolehlivě do transu. Nicméně míra hovadskosti, kterou se zde dissuje postava Julana Barratta už hraničí s regulérní šikanou i když se na to jen díváte. No a já toho zamlada moc navyšikanoval, tak dohánim co můžu. ()

Sawy 

všechny recenze uživatele

"Rychle Bollo, zkus Vince rozbrečet!" "Ehm... Iggy Pop pracuje v Tescu!" Nepopsatelná záležitost, která sice dokáže střídat geniální momenty a nezapomenutelné fóry s naprostou trapností, kdy už nevíte, jestli si z vás tvůrci dělají prdel nebo tuhle úchylárnu myslí smrtelně vážně... Ale Noel Fielding je Bůh a celé Mighty Boosh je tak šíleně ulítlá věc, že se od ní nelze odtrhnout. Crimp, Zákeřná jazzová buňka, šamanské party... Je tady všechno, co chcete vidět, plus hafo věcí, které jste asi nikdy v životě vidět nechtěli. Tohle rozhodně nesedne každýmu, ale za zkoušku to každopádně stojí. ()

Mr. Lobo 

všechny recenze uživatele

Come with us now on a journey through time and space to the world of the Mighty Boosh. Surrealistické peklíčko jen pro diváky otrlé a zvyklé na halucinace za bílého dne "Eels up inside ya.." ()

Martinibaby 

všechny recenze uživatele

Pro mě nejgeniálnější seriál ze všech. Jste-li milovníci nonsensových ujetostí v kombinaci s jistým druhem britského humoru a občasnou hudební 'vložkou', rozhodně doporučuju. Tedy já bych to klidně doporučila všem, ale cosi mi říká, že většina by mě s tím poslala do p..atřičných míst. Každopádně Noel a Julian jsou nezapomenutelná dvojka komiků a ostatní 'Boosh posádka' se s nimi skvěle doplňuje. Jak už jsem řekla -geniálnost, dokonalost, ujetost, vtipnost, surrealita - to je prostě moje - nemůžu hodnotit jinak, než plným počtem :) ()

PanCitron 

všechny recenze uživatele

Cześć. Witajcie w programie. Ja nazywam się Howard Moon a to jest Vince Noir. Škoda té sestupné tendence. První série byla něco, co se blížilo dokonalosti. Od úvodního představení každé epizody, která trefně uvedla diváka do tématu nadcházející části až po bizardní děj a chytlavé písně. Druhá série mě relativně dost zaskočila tou změnou a popravdě jsem jí pořádně přišel na chuť až někdy v půlce. Finále bylo perfektní. Třetí série měl sice pár opravdu skvělých momentů, ale osobně se mi až tolik nelíbila. Možná měli zase koupit ty kulisy zoo. Jinak, proč jsou polské titulky jen na první sérii? Nejoblíbenější díly: Tundra, Hitcher, The Nightmare of Milky Joe ()

vurhor 

všechny recenze uživatele

Magický realismus ve formě seriálu se jen tak nevidí. O to je to lepší, že to dělali Britové. A je to taky prča jak blázen. Jestli máte rádi britský humor (kdo by neměl!) s dávkou určité šílenosti a absurdity, The Mighty Boosh můžu jen doporučit! Slabších 5* ()

pivo 

všechny recenze uživatele

Videl som prvú sériu a nejako ma to neoslovilo, aby som pokračoval v ďalších. Vtipy sú občas fajn, občas vyšumia doprázdna a aj tie pesničky nie sú vždy najlepšie. A je v tom cítiť takú tú snahu o pythonovitosť, takže to pôsobí umelo. Ale zabitý čas to zas nebol, len som od toho očakával viac. ()

Související novinky

Fresh Film Fest 2010 o krok blíž!

Fresh Film Fest 2010 o krok blíž!

11.08.2010

Festival Fresh Film Fest, který proběhne v Praze od 25. do 29. srpna, zahájí předpremiérová projekce filmu Scott Pilgrim proti celému světu v kině Aero. Jde o adaptaci komiksové série Bryana Lee O… (více)

Reklama

Reklama