Reklama

Reklama

Série(3) / Epizody(20)

Dnes již kultovní britský komediální seriál vychází ze série divadelních představení, oceněných prestižní cenou Perrier, a stejnojmenné rozhlasové show. Seriál, líčící osudy dvojice hrdinů Howarda Moona a Vince Noira, představuje ryze autorský koncept, za nímž stojí dvojice Julian Barratt a Noel Fielding. Ti se zhostili nejen hlavních rolí a scénáře jednotlivých epizod, ale i originální hudby, kostýmů a celkového výtvarného řešení. Jejich společné dílo zásadně převrací vnímání humoru a svou jedinečností odhaluje plochost a průměrnost masově oblíbených spotřebních seriálů. Barratt s Fieldingem narušují zažitý klid a uvádějí do něj zástup neuchopitelných postav a výstředních charakterů, bombardují diváka humorem od první signální, přes rafinované popkulturní odkazy až po čiré dada a bez diskuze transformují matnost a průměrnost v barvitou energii a záhadnou neónovou atmosféru... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (104)

Ghoulman 

všechny recenze uživatele

V prvních dílech je poznat, že nejsou hoši ještě úplně jistí v kramflecích, avšak s o to větším zápalem se pouští do díla v druhé a třetí sérii. A jsem moc rád, že nerezignovali ani na formu (jak to často bývá zvykem u komediálních seriálů). Když si odmyslíme skvěle namixovaný humor (kombinace konverzační a situační komedie s příměsí značné dávky absurdna), Mighty Boosh nabízí i svérázný vizuální spektákl (často se surrealistickými prvky) a v neposlední řadě i skvělé (a žánrově velmi rozmanité) hudební vsuvky (složené jedním z hlavních protagonistů a autorů - Julianem Barrattem). ()

Critic 

všechny recenze uživatele

Zaručeně nejšílenější seriál všech dob. Noel Fielding a Julian Barratt jsou neskuteční pomatenci. Ovšem tohle je jeden z těch seriálů, kde nemá smysl se na něj dívat pokud nemluvíte britsky (trochu v nadsázce - Američan by tomuhle rozuměl asi jako my polštině), protože z titulků (nedej bože z dabingu) prostě tu neskutečnou kadenci vtipů, schovaných vtipů a narážek na všechno možné i nemožné nemáte šanci pochytit. ()

Reklama

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Po prvej sérii je dojem rozpačitý. Niektoré časti (alebo jednotlivé skeče) parádne, až som skoro plakal od smiechu a niekedy som sa cítil doslova trapne. Noel Fielding tak, ako bol oživením v IT crowd, tu mi častejšie liezol na nervy. V porovnaní s inými britskými komediálnymi seriálmi (IT Crowd, Black Books) skôr slabota... ()

tranquill 

všechny recenze uživatele

Šílené, bizarní... a oba je prostě žeru :-))) Další s britských sitcomů (např. Ajťáci, kde se objevují i stejní herci), který je o něčem jiném... a vy nevíte o čem :-))) Novodobá odpověď na Monty Python. Nevím kam scénáristé chodí na náměty, taktéž autor hudby je inspirován asi jiným vesmírem (a je skvělé, že většina dílů nás obdařuje nějakým fantazmagorickým hitem!). Kultovka!!! ()

Vakomlok 

všechny recenze uživatele

Některé díly geniální, některé dost rozporuplné, ale pořád je to nadprůměrná surrealistická zábava. Druhá a třetí série kvalitativně mnohem výš než série první. Mraky ujetých a totálně vyndaných vedlejších postav (měsíc je boží), šílenejch zápletek, ale ono je to vlastně jedno, protože si stejně nedokážete představit, co Vás čeká :-) Zkuste si to sehnat, stojí to za to. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (9)

  • Vince Noir (Noel Fielding) a Naboo (Michael Fielding) jsou ve skutečnosti bratři. (Martinibaby)
  • Vyzvánění v telefonu Vince Noira (Noel Fielding) je píseň "Cars" zpěváka Garyho Numana. (Anagram)
  • Seriál vychází ze série divadelních představení oceněných prestižní cenou Perrier a stejnojmenné rozhlasové show. (Olík)

Související novinky

Fresh Film Fest 2010 o krok blíž!

Fresh Film Fest 2010 o krok blíž!

11.08.2010

Festival Fresh Film Fest, který proběhne v Praze od 25. do 29. srpna, zahájí předpremiérová projekce filmu Scott Pilgrim proti celému světu v kině Aero. Jde o adaptaci komiksové série Bryana Lee O… (více)

Reklama

Reklama