Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Uprostřed deštivé noci v jedné ze slepých washingtonských ulic dochází k úkladné vraždě navenek bezvýznamného pouličního feťáka. Vlastně nejen jeho. Za oběť padne i náhodně jedoucí cyklista, který se, jak už to v podobných případech bývá zvykem, ocitl v nesprávný čas na nesprávném místě. Tutéž noc v metru najde svou smrt i mladá ambiciózní žena - osobní asistentka prestižního kongresmana Stephena Collinse. Do celého případu se okamžitě obuje charismatický investigativní novinář Cal McAffrey, který je blízkým přítelem zmíněného politika. Jeho novinářskou objektivnost a střízlivost pečlivě hlídají jeho kolegyně Della a šéfredaktorka Cameron Lynneová. Vzhledem k tomu, že pátrání míří do nejvyšších míst vrcholné politiky, měly by mít spíš strach o samotného Cala než o jeho práci. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (632)

POMO 

všechny recenze uživatele

Škoda, že novinárskej linke kladú scenáristi toľký dôraz, keď v potrebách diváka hrá až druhé husle. Postava šéfredaktorky Helen Mirren a jej snaha vydať čo najlepší článok je tu iba brzdiaci element. Divákovi predsa nejde o noviny, ale o odhalenia tajomstiev, vývin vzťahov medzi výborne zahranými postavami a obavy o ich životy v nebezpečnej vysokopolictickej hre. Nestačil snád ako vlajková loď žurnalistiky sám výborný Russell Crowe? Ináč ale veľmi slušné, Ben Affleck v pohode a emócie medzi Croweom a Robin Wright Penn cítite na vlastnej koži. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

I přes veškeré snažení dát čtyři hvězdy nemohu. Zdlouhavý krimi thriller, který by byl příběhem dokonalý, ale svým slabým dějem hrozně unavující. Samozřejmě skvělý herecký výkon Russella Crowea a Bena Afflecka, ale kvůli tomu hodnocení nezvednu. Je to škoda, zkrátit minimálně o půl hodiny a šel bych do vyššího hodnocení...6/10 = 60% ()

Reklama

Matty 

všechny recenze uživatele

Všichni prezidentovi muži pro 21. století. Mix politického thrilleru, romantického dramatu a buddy movie zaštítěný novinářským filmem (čili solidním napínákem, vydatně prošpikovaným humorem). Rachel McAdams sleduji (s chutí) již delší dobu, Russel Crowe zraje jak víno, které vám zaručeně zvedne náladu, ale oba dva i všechny ostatní strká do náprsní kapsy značkového saka „opřesdržkusikoledující“ Jason Bateman. Špičková řemeslná úroveň drží film nad vodou navzdory pár scénáristickým zaškobrtnutím (postava kongresmana je vážně na odstřel), pročež a taky pro závěrečné titulky, kdy jsem skoro zamačkával nostalgickou slzu, bez výčitek a dlouhého váhání k nezpochybnitelným čtyřem jednu po starých dobrých časech smutnící hvězdičku přidám. 90% (more) Zajímavé komentáře: Marigold, Shaqualyck, Botič ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Politika je svinstvo. Novináři jsou vychcánci. Klasická novinařina to má nahnuté. Tony Gilroy umí psát. Kevin Macdonald má čuch na zajímavé aktuální látky. Russell Crowe má charisma i s taťkovským panděrem. Helen Mirren umí strhnout i na minimáním prostoru. Jeff Daniels již má nejlepší roky za sebou. Rachel McAdams je naprosto nezajímavá. Prostě samé staré známé pravdy, které bezezbytku platí i zde. Jediná pravda, která neplatí je ta o zbytečných remacích, tenhle je všechno jen ne zbytečný či špatný. Nijak britské předloze dobré jméno nehanobí, spíše naopak. ()

Lynn 

všechny recenze uživatele

"Na odstřel" je celkem slušný thriller z novinářského prostředí... jenže má bohužel spoustu "konkurentů" se kterými jej lze (někdy více, někdy méně) docela slušně porovnat... a z tohoto srovnání nevychází moc vítězně. Nezachrání to ani Croweův k sežrání sarkastický novinář ze staré školy... Ano, herecky je tento snímek obsazen špičkově (Helen Mirren, Robin Wright Penn, dokonce i Ben Affleck). Co s tím ale, když je ke konci scénář až tragicky překombinovaný, takže se v té pavučině intrik i pozorný divák stratí... ()

Galerie (90)

Zajímavosti (28)

  • Původně měl hrál roli šéfredaktora Bill Nighy, ale nakonec bylo rozhodnuto, že role bude ženská a stvární ji Helen Mirren. (Greg)
  • Vrah používa pištoľ Glock 19 a pušku typu AR-15. (ČSFD)

Související novinky

Ridley Scott a rozparovač

Ridley Scott a rozparovač

16.10.2009

Hollywood našel nový zdroj inspirace (nebo kradení námětů, chcete-li). Po Na odstřel a Edge of Darkness (právě vyšel nadupaný trailer a Mel Gibson je navzdory hlubším vráskám opět za drsňáka) se… (více)

A režírovat bude...

A režírovat bude...

26.04.2009

Catherine Hardwicke, Chris Weitz a... David Slade?! Cože?! Po „nějaké ženské“ a režisérovi Prciček a Zlatého kompasu nekompromisní tvůrce V pasti a 30 dní dlouhé noci, který nemá problém nějakému… (více)

Starověký Řím na plátnech i obrazovkách

Starověký Řím na plátnech i obrazovkách

01.04.2009

Nikdo neví, odkud ta móda najednou přišla (vždyť posledně tady byl průšvih s názvem Poslední legie), ale najednou filmové a televizní tvůrce ohromně zajímá antický Řím. Kromě plánovaného… (více)

Crowe jako kontroverzní komik?

Crowe jako kontroverzní komik?

20.08.2008

Russell Crowe měl právě v těchto dnech honit Robina Hooda po Sherwoodském lese, ale projekt Nottingham byl přesunut na příští jaro (jedním z důvodů je prý požadavek Ridleyho Scotta natáčet v svěže… (více)

Reklama

Reklama