Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Uprostřed deštivé noci v jedné ze slepých washingtonských ulic dochází k úkladné vraždě navenek bezvýznamného pouličního feťáka. Vlastně nejen jeho. Za oběť padne i náhodně jedoucí cyklista, který se, jak už to v podobných případech bývá zvykem, ocitl v nesprávný čas na nesprávném místě. Tutéž noc v metru najde svou smrt i mladá ambiciózní žena - osobní asistentka prestižního kongresmana Stephena Collinse. Do celého případu se okamžitě obuje charismatický investigativní novinář Cal McAffrey, který je blízkým přítelem zmíněného politika. Jeho novinářskou objektivnost a střízlivost pečlivě hlídají jeho kolegyně Della a šéfredaktorka Cameron Lynneová. Vzhledem k tomu, že pátrání míří do nejvyšších míst vrcholné politiky, měly by mít spíš strach o samotného Cala než o jeho práci. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (632)

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Když už z traileru vytušíte pointu, je něco špatně. State of Play je bezesporu vynikající thriller. Zvláště pro ty, kteří mají rádi konspirační teorie a jejich rozplétání je společně s hrdiny filmu baví. Bohužel ne moc pro takové diváky, kteří už mají něco nakoukáno. Kevin MacDonald sice vypráví chytře, velmi důmyslně klade indicie a je moc fajn pozorovat snaživé herce, kterak hledají jednotlivé drobečky ven z tajemného lesa. Jenže tak nějak celou zápletku skládá bez silnější razance, či výraznějšího autorského obtisku. Jako televizní řemeslník pro HBO by s tímhle bodoval, v áčkovém thrilleru prohrává na body s klišé. Čistých 70%, ale na čtyři to ale prostě nezaokrouhlím. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

V deji filmu sa objavujú mnohé momenty, v ktorých mohol príbeh skĺznuť do priemerného politického thrilleru, a ktorý by potom len s veľkou námahou vykukol do nadštandardných kvalít. Tieto momenty sa ale tvorcom podarilo úspešne eliminovať a príbeh sa rýchlo stáva nepredvídateľným a pútavým, s inteligentnou zápletkou, ktorá sa zamotáva ako klbko. Tento veľký spletený závin faktov a zaujímavých udalostí sa nakoniec podarí rozmotať až v samotnom závere. Záver samotný možno nemusel byť až taký poprekrúcaný, ja osobne som mal s ním trošku problém. S politickou tématikou u mňa niekedy nastáva problém, pretože sa s ňou zvyšuje frekvencia zívania za minútu. Odstránenie aj tohto problému sa autorom podarilo hlavne vďaka pestrému a svižnému deju, pikantným dialógom, decentným hláškam a dokonca nechýbali ani náznaky akčných scén. Pred, i za kamerou sa objavili viacerí moji prominentní favoriti a tak som sa rozhodol by prísny a nezhovievavý, a borci dokázali, že si moju obľubu udržia aj naďalej. 80%. ()

Reklama

salahadin 

všechny recenze uživatele

Crowe by to s konzumováním pěkně prorostlých bůčků neměl tak přehánět, nějak nám taťkovatí. Ale Affleck se vážení na stará kolena spravil a začal pořádně hrát. A já blbec jsem si myslel, že od dob Armageddonu už ho budu navždy zavrhovat do filmových kanálů. Velký omyl. A taky jsem si myslel, že Rachel, jakkoli se na ni fakt pěkně kouká, by nezahrála investigativní žurnalistku ani pod vlivem nabuzujících látek. Zase omyl. Pak jsem si myslel, že scénář tlustej jako Rathův spis bude ukecanej a zbytečně překombinovanej. Až na ten konec zase omyl. A konečně jsem si myslel, že po Zodiacovi už neuvidím film, který ve vás vyvolá napětí srovnatelné se scénou ve sklepě (Zodiac). Omyl. Takže myslet znamená ho*no vědět. Teď už to vím. ..............."a hlavně nemyslet!" ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

I přes veškeré snažení dát čtyři hvězdy nemohu. Zdlouhavý krimi thriller, který by byl příběhem dokonalý, ale svým slabým dějem hrozně unavující. Samozřejmě skvělý herecký výkon Russella Crowea a Bena Afflecka, ale kvůli tomu hodnocení nezvednu. Je to škoda, zkrátit minimálně o půl hodiny a šel bych do vyššího hodnocení...6/10 = 60% ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Mrtvej černoch, běloch v kómatu a nehoda slečny Bakerové v metru. Osobní vztahy v politické sféře, politická moc a kongresman v průseru…. R.Crowe jako novinář, který má kontakty a sehnat informace není problém. (A taky má hezkej účes.) Krom toho trousí sarkastické poznámky, které pobaví. Stejně jako fakt, že firemní konspirace ohrožují nejvyšší místa je jasné, že R.Crowe utáhne celý film hravě sám. I když je tu ,,velkých“ hráčů víc, jeho investigativní hipík dokáže stáhnout pozornost a zájem jen na sebe. Ke 4* chybí kratší stopáž a tedy vynechání zbytečně ukecaných pasáží, ve kterých se nic extra neděje. Ale příznivci thrillerů, kde se situace mění každou minutu nebudou zklamaní. Jako já. PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE * NAPĚTÍ ** ()

Galerie (90)

Zajímavosti (28)

  • Cal McAffrey (Russell Crowe) nosí hodinky značky Omega Speedmaster Professional. (dyfur)
  • Ve filmu měl původně hrát i Edward Norton, ale musel odmítnout kvůli pracovním závazkům. (M.B)

Související novinky

Ridley Scott a rozparovač

Ridley Scott a rozparovač

16.10.2009

Hollywood našel nový zdroj inspirace (nebo kradení námětů, chcete-li). Po Na odstřel a Edge of Darkness (právě vyšel nadupaný trailer a Mel Gibson je navzdory hlubším vráskám opět za drsňáka) se… (více)

A režírovat bude...

A režírovat bude...

26.04.2009

Catherine Hardwicke, Chris Weitz a... David Slade?! Cože?! Po „nějaké ženské“ a režisérovi Prciček a Zlatého kompasu nekompromisní tvůrce V pasti a 30 dní dlouhé noci, který nemá problém nějakému… (více)

Starověký Řím na plátnech i obrazovkách

Starověký Řím na plátnech i obrazovkách

01.04.2009

Nikdo neví, odkud ta móda najednou přišla (vždyť posledně tady byl průšvih s názvem Poslední legie), ale najednou filmové a televizní tvůrce ohromně zajímá antický Řím. Kromě plánovaného… (více)

Crowe jako kontroverzní komik?

Crowe jako kontroverzní komik?

20.08.2008

Russell Crowe měl právě v těchto dnech honit Robina Hooda po Sherwoodském lese, ale projekt Nottingham byl přesunut na příští jaro (jedním z důvodů je prý požadavek Ridleyho Scotta natáčet v svěže… (více)

Reklama

Reklama