Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Uprostřed deštivé noci v jedné ze slepých washingtonských ulic dochází k úkladné vraždě navenek bezvýznamného pouličního feťáka. Vlastně nejen jeho. Za oběť padne i náhodně jedoucí cyklista, který se, jak už to v podobných případech bývá zvykem, ocitl v nesprávný čas na nesprávném místě. Tutéž noc v metru najde svou smrt i mladá ambiciózní žena - osobní asistentka prestižního kongresmana Stephena Collinse. Do celého případu se okamžitě obuje charismatický investigativní novinář Cal McAffrey, který je blízkým přítelem zmíněného politika. Jeho novinářskou objektivnost a střízlivost pečlivě hlídají jeho kolegyně Della a šéfredaktorka Cameron Lynneová. Vzhledem k tomu, že pátrání míří do nejvyšších míst vrcholné politiky, měly by mít spíš strach o samotného Cala než o jeho práci. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (632)

Fr 

všechny recenze uživatele

Mrtvej černoch, běloch v kómatu a nehoda slečny Bakerové v metru. Osobní vztahy v politické sféře, politická moc a kongresman v průseru…. R.Crowe jako novinář, který má kontakty a sehnat informace není problém. (A taky má hezkej účes.) Krom toho trousí sarkastické poznámky, které pobaví. Stejně jako fakt, že firemní konspirace ohrožují nejvyšší místa je jasné, že R.Crowe utáhne celý film hravě sám. I když je tu ,,velkých“ hráčů víc, jeho investigativní hipík dokáže stáhnout pozornost a zájem jen na sebe. Ke 4* chybí kratší stopáž a tedy vynechání zbytečně ukecaných pasáží, ve kterých se nic extra neděje. Ale příznivci thrillerů, kde se situace mění každou minutu nebudou zklamaní. Jako já. PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE * NAPĚTÍ ** ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Poctivá kriminálka jak ze staré školy. Scénář je v rámci žánru velice dobrý a i když jsem ten konec tušil někdy od poloviny filmu, tak to i tak bylo docela napínavý. Postavy jsou výborně napsané, i když je jich tam možná až moc a taková Robin Wright Penn tam byla trochu navíc. Herci jsou ale jinak výborní. Russel Crowe hraje svůj tradiční (nad)standart stejně jako Helen Mirren. Ben Affleck už se dostal z období, kdy ho každý nenáviděl a hraje taky velmi dobře a sympatickou Rachel McAdams se také po dlouhé době rád někde viděl. Prostě solidně natočená a odsýpající kriminálka, kterou by si příznivci žánru neměli nechat ujít. ()

Reklama

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Tony Gilroy, Matthew Michael Carnahan, Billy Ray .. Kongresman na odstřel. __ Hýčkanější scénáře si Tony Gilroy radši točí sám, ale nijak horší politicko-thrillerové dílo to, díky silnému triu pisálků, nebylo. Propletené investigativní linie jsou ryze poctivého, oldscool ražení, kdy je sice znalejším divákům zápletka a její směřování bez výrazných rafinovaných kliček jasná a otázkou zůstává jen vyhlížení závěrečného rozhřešení. V čem je však Kevin Macdonald mnohem lepší, než třeba Gilroy, je režie. Díky němu je snímek velice dobře stravitelný, má povětšinou svižné tempo a úhledný kabát s přesným, dokreslujícím soundtrackem. Ruku v ruce s tím jdou herci, kterým bezesporu kraluje novinářský vlk Russel Crowe i s tím svým nadýchanějším účesem a břichem. 75%. ___ Buďte snobem a čtěte poctivé papírové noviny. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Během projekce mě atakovaly asociace na Dvojí hru, film s určitou podobností. Avšak Na odstřel nezastře preciznější provedení, kvalitnější dějovou linku a lepší srozumitelnost. Není však radno filmy srovnávat, jsem si toho vědom. Tento snímek mě zaujal především hereckým obsazením, kteréžto bylo zcela grandiózní! Role hercům sedly jako poklička na hrnec. Ben Affleck dostal konečně postavu šitou na míru a Rachel McAdams celá jen zářila vedle Russella Crowa, o němž je snad škoda psát, neboť byl skvělý. Říkal jsem si, o čem to asi celé ty dvě hodiny bude, nakonec zavládl příjemný pocit z kvalitního zážitku. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Starý ,dobrý R. Crowe si vie úlohy vyberať a ani tentoraz nesklamal. Ako ostrieľaný novinár s množstvom kontaktov na všemožných miestach, ukazuje ešte starú poctivú novinársku robotu, ktorej už dýcha na krk nová počítačová doba. Filmom sa mihne množstvo hviezd , akčných scén tu prakticky niet , ale nudiť sa nebudete.Tvorcovia ponúkajú chytrý thriller od ktorého by ste odbehovať nemali, inak sa vám môže ľahko stať , že sa v príbehu stratíte. V úlohe kongresmenovej manželky ma potešila R. W. Pennová, ktorej by som prial konečne nejaký veľký hit. Škoda, že takýchto konšpiračných thrillerov vzniklo za posledné roky dosť, preto film nemôže byť úplne originálny. Prikláňam sa k štyrom ,ale len kvôli R.Crowovi. 70%. ()

Galerie (90)

Zajímavosti (28)

  • Aby byl patrný rozdíl mezi novinářským a politickým světem, tak se záběry s Benem Affleckem točily výhradně digitálními kamerami. (Gastovski)
  • V úvodní scéně si v autě Russel Crowe zpívá písničku "The Night Paddy Murphy Died" (ta noc, kdy zemřel Paddy Murphy), starou lidovou píseň pocházející z Newfoundlandu. V roce 2008 kapela Gaelic Storm nahrála skladbu "The Night I Punched Russel Crowe" (ta noc, kdy jsem praštil Russela Crowa), údajně založené na skutečné události, kterou má na svědomí zpěvák této kapely. (Othello)

Související novinky

Ridley Scott a rozparovač

Ridley Scott a rozparovač

16.10.2009

Hollywood našel nový zdroj inspirace (nebo kradení námětů, chcete-li). Po Na odstřel a Edge of Darkness (právě vyšel nadupaný trailer a Mel Gibson je navzdory hlubším vráskám opět za drsňáka) se… (více)

A režírovat bude...

A režírovat bude...

26.04.2009

Catherine Hardwicke, Chris Weitz a... David Slade?! Cože?! Po „nějaké ženské“ a režisérovi Prciček a Zlatého kompasu nekompromisní tvůrce V pasti a 30 dní dlouhé noci, který nemá problém nějakému… (více)

Starověký Řím na plátnech i obrazovkách

Starověký Řím na plátnech i obrazovkách

01.04.2009

Nikdo neví, odkud ta móda najednou přišla (vždyť posledně tady byl průšvih s názvem Poslední legie), ale najednou filmové a televizní tvůrce ohromně zajímá antický Řím. Kromě plánovaného… (více)

Crowe jako kontroverzní komik?

Crowe jako kontroverzní komik?

20.08.2008

Russell Crowe měl právě v těchto dnech honit Robina Hooda po Sherwoodském lese, ale projekt Nottingham byl přesunut na příští jaro (jedním z důvodů je prý požadavek Ridleyho Scotta natáčet v svěže… (více)

Reklama

Reklama