Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Uprostřed deštivé noci v jedné ze slepých washingtonských ulic dochází k úkladné vraždě navenek bezvýznamného pouličního feťáka. Vlastně nejen jeho. Za oběť padne i náhodně jedoucí cyklista, který se, jak už to v podobných případech bývá zvykem, ocitl v nesprávný čas na nesprávném místě. Tutéž noc v metru najde svou smrt i mladá ambiciózní žena - osobní asistentka prestižního kongresmana Stephena Collinse. Do celého případu se okamžitě obuje charismatický investigativní novinář Cal McAffrey, který je blízkým přítelem zmíněného politika. Jeho novinářskou objektivnost a střízlivost pečlivě hlídají jeho kolegyně Della a šéfredaktorka Cameron Lynneová. Vzhledem k tomu, že pátrání míří do nejvyšších míst vrcholné politiky, měly by mít spíš strach o samotného Cala než o jeho práci. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (632)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Kdy byl hodný a kdo zlý? Kdo udělal chybu a kdo ne? Politika je svinstvo a novinařina většinou taky a když se dobří lidi přimíchají do jednoho nebo do druhého podepíše se to na nich většinou tím nejhorším možným způsobem. Zhruba o tomhle celé tohle výtečně zahrané detektivní drama je. Crowe předvádí svůj standard a Ben Affleck je čím dál tím lepší. Jediné co nechápu je český název filmu. Tenhle snímek totiž rozhodně není na odstřel. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Bordelář z Washington Globe (stylový Crowe) se snaží očistit svého kamaráda, skandálem provinilého kongresmana (příjemný Affleck), zapleteného s firmou, co vydělává na válce proti terorismu a chystá se získat monopol na státní bezpečnost (takže bu bu bu). Stupňování napětí, závěrečný zvrat, roztomilá agitka za čtení tištěných novin… V celku povedený vyšetřovací thriller. [HD] ()

Reklama

Aky 

všechny recenze uživatele

Zřejmě dobře napsaný scénář a na jeho půdorysu profesionálně téměř bezchybně zrežírovaný napínavý kriminálně politický příběh. Jak vidno, podezření na předražené vojenské zakázky cloumají všemi trhy světa bez výjimek. Tahounem je samozřejmě Russell Crowe, problémem, který vše malinko přibržďuje, je závěrečná mírná překombinovanost. ()

Lynn 

všechny recenze uživatele

"Na odstřel" je celkem slušný thriller z novinářského prostředí... jenže má bohužel spoustu "konkurentů" se kterými jej lze (někdy více, někdy méně) docela slušně porovnat... a z tohoto srovnání nevychází moc vítězně. Nezachrání to ani Croweův k sežrání sarkastický novinář ze staré školy... Ano, herecky je tento snímek obsazen špičkově (Helen Mirren, Robin Wright Penn, dokonce i Ben Affleck). Co s tím ale, když je ke konci scénář až tragicky překombinovaný, takže se v té pavučině intrik i pozorný divák stratí... ()

genetique 

všechny recenze uživatele

V deji filmu sa objavujú mnohé momenty, v ktorých mohol príbeh skĺznuť do priemerného politického thrilleru, a ktorý by potom len s veľkou námahou vykukol do nadštandardných kvalít. Tieto momenty sa ale tvorcom podarilo úspešne eliminovať a príbeh sa rýchlo stáva nepredvídateľným a pútavým, s inteligentnou zápletkou, ktorá sa zamotáva ako klbko. Tento veľký spletený závin faktov a zaujímavých udalostí sa nakoniec podarí rozmotať až v samotnom závere. Záver samotný možno nemusel byť až taký poprekrúcaný, ja osobne som mal s ním trošku problém. S politickou tématikou u mňa niekedy nastáva problém, pretože sa s ňou zvyšuje frekvencia zívania za minútu. Odstránenie aj tohto problému sa autorom podarilo hlavne vďaka pestrému a svižnému deju, pikantným dialógom, decentným hláškam a dokonca nechýbali ani náznaky akčných scén. Pred, i za kamerou sa objavili viacerí moji prominentní favoriti a tak som sa rozhodol by prísny a nezhovievavý, a borci dokázali, že si moju obľubu udržia aj naďalej. 80%. ()

Galerie (90)

Zajímavosti (28)

  • Vrah používa pištoľ Glock 19 a pušku typu AR-15. (ČSFD)
  • Scéna, ve které jde Cal na oběd a najednou v restauraci zjistí, že mu někdo ukradl tašku, se točila v Ben's Chili Bowl, skutečném washingtonském fast-foodu, který funguje již od roku 1958. (Othello)

Související novinky

Ridley Scott a rozparovač

Ridley Scott a rozparovač

16.10.2009

Hollywood našel nový zdroj inspirace (nebo kradení námětů, chcete-li). Po Na odstřel a Edge of Darkness (právě vyšel nadupaný trailer a Mel Gibson je navzdory hlubším vráskám opět za drsňáka) se… (více)

A režírovat bude...

A režírovat bude...

26.04.2009

Catherine Hardwicke, Chris Weitz a... David Slade?! Cože?! Po „nějaké ženské“ a režisérovi Prciček a Zlatého kompasu nekompromisní tvůrce V pasti a 30 dní dlouhé noci, který nemá problém nějakému… (více)

Starověký Řím na plátnech i obrazovkách

Starověký Řím na plátnech i obrazovkách

01.04.2009

Nikdo neví, odkud ta móda najednou přišla (vždyť posledně tady byl průšvih s názvem Poslední legie), ale najednou filmové a televizní tvůrce ohromně zajímá antický Řím. Kromě plánovaného… (více)

Crowe jako kontroverzní komik?

Crowe jako kontroverzní komik?

20.08.2008

Russell Crowe měl právě v těchto dnech honit Robina Hooda po Sherwoodském lese, ale projekt Nottingham byl přesunut na příští jaro (jedním z důvodů je prý požadavek Ridleyho Scotta natáčet v svěže… (více)

Reklama

Reklama