Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Uprostřed deštivé noci v jedné ze slepých washingtonských ulic dochází k úkladné vraždě navenek bezvýznamného pouličního feťáka. Vlastně nejen jeho. Za oběť padne i náhodně jedoucí cyklista, který se, jak už to v podobných případech bývá zvykem, ocitl v nesprávný čas na nesprávném místě. Tutéž noc v metru najde svou smrt i mladá ambiciózní žena - osobní asistentka prestižního kongresmana Stephena Collinse. Do celého případu se okamžitě obuje charismatický investigativní novinář Cal McAffrey, který je blízkým přítelem zmíněného politika. Jeho novinářskou objektivnost a střízlivost pečlivě hlídají jeho kolegyně Della a šéfredaktorka Cameron Lynneová. Vzhledem k tomu, že pátrání míří do nejvyšších míst vrcholné politiky, měly by mít spíš strach o samotného Cala než o jeho práci. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (632)

Bluntman 

všechny recenze uživatele

FILMOVÁ NOC 2009. Napodruhé možná změním své hodnocení na plný počet, protože se mi zamlouvá, jak se pracuje s "diváckou potěchou" (neustále oddalována) a klišé (matoucí střihová výstavba), ale mám za to, že film o spojení investigativního světa "pravé žurnalistiky" a blogerství je až moc staromilsky natočený (především z hlediska stylu - svícení a práce s mizanscénou) a nepomáhá mu žánrová nevyhraněnost (akčněji laděny thriller, upovídané melodrama a žurnalistické drama). 8+/10 ()

Psema 

všechny recenze uživatele

V základě dvojče britského originálu, které své místo pod sluncem obhajuje výborným převedením do amerických podmínek (Carnahan a Gilroy jsou cítit v každé scéně), odstraněním nadměrného množství dialogové vaty a šibalstvím Russella Crowea, který i s viditelnou nadváhou strká do kapsy roztomilou McAdams a neurážejícího Afflecka a soupeře nachází jen v hláškující Helen Mirren (takovou babičku bych chtěl mít). Na druhou stranu však zamrzí vyškrtání některých vedlejších linií, kvůli čemuž některé postavy (manželka) příliš nefungují v osobní rovině a film tím pádem ztrácí hlavně ve druhé třetině tempo. Macdonald ale režíruje jako o život a chladnou ostrovní předlohu zdá se opravdu uctívá. Jinak si ty věčné citace jednotlivých scén vysvětlit nedokážu. 7+ P.S: Překvapuje mě, že si pan režisér nevzpomněl na McAvoye. Jeho účast v minisérii ale byla zřejmě překážkou. ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Výjimečně zábavný počin mezi politické-novinářskými dramaty. Nedávno jsem sledoval Všichni prezidentovi muži a Noviny (oběma filmům je Na odstřel velmi podobný!) a Na odstřel jim oběma ukazuje, jak natočit obsahově složitý snímek s velmi dobrým a zábavným tempem. V obou zmiňovaných filmech mi právě tempo a větší odsýpání příběhu chybělo a konečně jsme se dočkal a hned útok na 5*. Obsazení je jedním slovem báječné, ať kritizovaný Ben Affleck, obtloustlý Russel Crowe nebo mladičky krásná Rachel McAdams. Všichni odvádějí velký kus práce a celý snímek se i díky nic dostává do kategorie "tohle se dá doporučit snad každému a vždy s úspěchem". Mou spokojenost podpořila také hudba, která ve správných okamžicích přitlačí na pilu až mi nabíhala husí kůže. Možná jemné zkrácení by filmu ještě více prospělo, ale i tak je to skvělá podívaná s velmi dobrým příběhem a perfektním provedením. V Kevinovi Macdonaldovi roste osobnost. Nejlepší novinářské drama posledních let. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Novinařina ne s kapkou, ale s pořádným kýblem všeho, co nemám rád na současné hollywoodské produkci. Reportéři, kteří všude vlezou, neschopní policisté, pitomá přestřelka, během níž naprostý amatér unikne naprostému profesionálovi, k tomu duchaprostý scénář završený velice očekávatelným koncem, všudypřítomná naivita... Nic úchvatného nebo alespoň zábavného a po pravdě říkám, že hodina a čtvrt filmu byla pryč a já ho chtěl vypínat. Bída, bída, bída ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Poctivá kriminálka jak ze staré školy. Scénář je v rámci žánru velice dobrý a i když jsem ten konec tušil někdy od poloviny filmu, tak to i tak bylo docela napínavý. Postavy jsou výborně napsané, i když je jich tam možná až moc a taková Robin Wright Penn tam byla trochu navíc. Herci jsou ale jinak výborní. Russel Crowe hraje svůj tradiční (nad)standart stejně jako Helen Mirren. Ben Affleck už se dostal z období, kdy ho každý nenáviděl a hraje taky velmi dobře a sympatickou Rachel McAdams se také po dlouhé době rád někde viděl. Prostě solidně natočená a odsýpající kriminálka, kterou by si příznivci žánru neměli nechat ujít. ()

Galerie (90)

Zajímavosti (28)

  • Helen Mirren svoju postavu stvárnila podľa niekoľkých výkonných predstaviteľov vydavateľstva novín v reálnom živote, ako je bývalá výkonná riaditeľka vydavateľstva Washington Post Katharine Grahamová. (Arsenal83)
  • Ben Affleck svoju postavu stvárnil podľa niekoľkých politikov, ktorí sa tiež zaplietli do sexuálnych škandálov, ako sú bývalý kalifornský kongresman Gary Condit, bývalý guvernér New Yorku Eliot Spitzer a bývalý senátor za Južnú Karolínu John Edwards. (Arsenal83)

Související novinky

Ridley Scott a rozparovač

Ridley Scott a rozparovač

16.10.2009

Hollywood našel nový zdroj inspirace (nebo kradení námětů, chcete-li). Po Na odstřel a Edge of Darkness (právě vyšel nadupaný trailer a Mel Gibson je navzdory hlubším vráskám opět za drsňáka) se… (více)

A režírovat bude...

A režírovat bude...

26.04.2009

Catherine Hardwicke, Chris Weitz a... David Slade?! Cože?! Po „nějaké ženské“ a režisérovi Prciček a Zlatého kompasu nekompromisní tvůrce V pasti a 30 dní dlouhé noci, který nemá problém nějakému… (více)

Starověký Řím na plátnech i obrazovkách

Starověký Řím na plátnech i obrazovkách

01.04.2009

Nikdo neví, odkud ta móda najednou přišla (vždyť posledně tady byl průšvih s názvem Poslední legie), ale najednou filmové a televizní tvůrce ohromně zajímá antický Řím. Kromě plánovaného… (více)

Crowe jako kontroverzní komik?

Crowe jako kontroverzní komik?

20.08.2008

Russell Crowe měl právě v těchto dnech honit Robina Hooda po Sherwoodském lese, ale projekt Nottingham byl přesunut na příští jaro (jedním z důvodů je prý požadavek Ridleyho Scotta natáčet v svěže… (více)

Reklama

Reklama