Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Uprostřed deštivé noci v jedné ze slepých washingtonských ulic dochází k úkladné vraždě navenek bezvýznamného pouličního feťáka. Vlastně nejen jeho. Za oběť padne i náhodně jedoucí cyklista, který se, jak už to v podobných případech bývá zvykem, ocitl v nesprávný čas na nesprávném místě. Tutéž noc v metru najde svou smrt i mladá ambiciózní žena - osobní asistentka prestižního kongresmana Stephena Collinse. Do celého případu se okamžitě obuje charismatický investigativní novinář Cal McAffrey, který je blízkým přítelem zmíněného politika. Jeho novinářskou objektivnost a střízlivost pečlivě hlídají jeho kolegyně Della a šéfredaktorka Cameron Lynneová. Vzhledem k tomu, že pátrání míří do nejvyšších míst vrcholné politiky, měly by mít spíš strach o samotného Cala než o jeho práci. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (632)

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Během projekce mě atakovaly asociace na Dvojí hru, film s určitou podobností. Avšak Na odstřel nezastře preciznější provedení, kvalitnější dějovou linku a lepší srozumitelnost. Není však radno filmy srovnávat, jsem si toho vědom. Tento snímek mě zaujal především hereckým obsazením, kteréžto bylo zcela grandiózní! Role hercům sedly jako poklička na hrnec. Ben Affleck dostal konečně postavu šitou na míru a Rachel McAdams celá jen zářila vedle Russella Crowa, o němž je snad škoda psát, neboť byl skvělý. Říkal jsem si, o čem to asi celé ty dvě hodiny bude, nakonec zavládl příjemný pocit z kvalitního zážitku. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Svižný politický thriller, který vyznívá rozhodně nadprůměrně. Však se také na režisérské židličce uvelebil talentovaný Kevin Macdonald. Trošku jsem se musel usmívat, při pomyšlení že reportér je lepší než detektivové a skutečně si na takového čmuchala Russell Crowe hraje. Herecké obsazení je více než skvělé a naštěstí se mi zdálo že Ben Affleck udělal ve svém hereckém výkonu mírný progres a určitě zaznamenal zlepšení. Řešená akce působí věrohodně a scénu v podzemních garážích jsem si vychutnával se zatajeným dechem. ()

Reklama

Arx 

všechny recenze uživatele

Průměrný politický thriller, který mi svým zpracováním a tempem připomněl legendární Všichni prezidentovi muži s Robertem Redfordem. Přestože je ve filmu víceméně pouze jedna akční scéna dokáže diváka poměrně snadno udržet v křesle. Velkou poklonu si opět zaslouží Russell Crowe. Díky jeho hereckému talentu a charismatu táhne celý film a za to, že jsem se u filmu sem tam nenudil může právě on. S hodnocením na CSFD se dá ale jen souhlasit. Tomuto filmu nejdou dát jen pouhé tři hvězdičky ale na plný počet to tentokrát Kevin Macdonald nenatočil. Do kina vás určitě pošlu. Napoprvé jde o kvalitní filmový zážitek se vším všudy. 80% ()

somnar 

všechny recenze uživatele

Strašně fajn. Chcete inteligentní politický thriller? Máte ho mít. Chcete napínavou a (téměř) akční honbu za pravdou? Je tam. Vyžadujete přidanou hodnotu, v tomto případě paradoxy současné žurnalistiky ("Velké příběhy chtějí lidé držet v ruce") Containing. Chcete vidět herecký koncert Russella Crowa? Snažil se. Je libo Helen Mirren hláškující jak o život? Královsky se pobavíte. Vrtá vám hlavou, jak dopadl PR agent z Hancocka? Jeho příběh pokračuje :-) Nebýt titulkové sekvence, bylo by to za 90% se čtyřmi, takhle si State of Play vystřílel pět hvězd... ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Všichni prezidentovi muži pro 21. století. Mix politického thrilleru, romantického dramatu a buddy movie zaštítěný novinářským filmem (čili solidním napínákem, vydatně prošpikovaným humorem). Rachel McAdams sleduji (s chutí) již delší dobu, Russel Crowe zraje jak víno, které vám zaručeně zvedne náladu, ale oba dva i všechny ostatní strká do náprsní kapsy značkového saka „opřesdržkusikoledující“ Jason Bateman. Špičková řemeslná úroveň drží film nad vodou navzdory pár scénáristickým zaškobrtnutím (postava kongresmana je vážně na odstřel), pročež a taky pro závěrečné titulky, kdy jsem skoro zamačkával nostalgickou slzu, bez výčitek a dlouhého váhání k nezpochybnitelným čtyřem jednu po starých dobrých časech smutnící hvězdičku přidám. 90% (more) Zajímavé komentáře: Marigold, Shaqualyck, Botič ()

Galerie (90)

Zajímavosti (28)

  • Aby byl patrný rozdíl mezi novinářským a politickým světem, tak se záběry s Benem Affleckem točily výhradně digitálními kamerami. (Gastovski)
  • Scéna, ve které jde Cal na oběd a najednou v restauraci zjistí, že mu někdo ukradl tašku, se točila v Ben's Chili Bowl, skutečném washingtonském fast-foodu, který funguje již od roku 1958. (Othello)

Související novinky

Ridley Scott a rozparovač

Ridley Scott a rozparovač

16.10.2009

Hollywood našel nový zdroj inspirace (nebo kradení námětů, chcete-li). Po Na odstřel a Edge of Darkness (právě vyšel nadupaný trailer a Mel Gibson je navzdory hlubším vráskám opět za drsňáka) se… (více)

A režírovat bude...

A režírovat bude...

26.04.2009

Catherine Hardwicke, Chris Weitz a... David Slade?! Cože?! Po „nějaké ženské“ a režisérovi Prciček a Zlatého kompasu nekompromisní tvůrce V pasti a 30 dní dlouhé noci, který nemá problém nějakému… (více)

Starověký Řím na plátnech i obrazovkách

Starověký Řím na plátnech i obrazovkách

01.04.2009

Nikdo neví, odkud ta móda najednou přišla (vždyť posledně tady byl průšvih s názvem Poslední legie), ale najednou filmové a televizní tvůrce ohromně zajímá antický Řím. Kromě plánovaného… (více)

Crowe jako kontroverzní komik?

Crowe jako kontroverzní komik?

20.08.2008

Russell Crowe měl právě v těchto dnech honit Robina Hooda po Sherwoodském lese, ale projekt Nottingham byl přesunut na příští jaro (jedním z důvodů je prý požadavek Ridleyho Scotta natáčet v svěže… (více)

Reklama

Reklama