Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film zachytáva osudy troch kamarátov, ktorí vyrastali spoločne. Trénovali v škole thajského boxu muay thai a snom každého z nich bolo stať sa profesionálom v ringu. Čas plynul a sny sa postupne rozplývali až ich nahradila tvrdá realita. Dvaja začali pracovať pre mafiu, tretiemu sa splnil sen. Po rokoch sa opäť stretnú, ale už nič nie je ako predtým. Zmenila ich doba a prostredie, ktorým sa obklopili... Film je plný kvalitných záberov z muay thai zápasov. Príbeh o priateľstve, láske, túžbe presadiť sa, pomste a odpustení. (badygorila)

(více)

Recenze (11)

Shit 

všechny recenze uživatele

Spojení kamarádství, Muay thai ringový mlátičky s příběhem z podsvětím plným intrik, podplácení a zabíjení nebyl blbej nápad a mělo to slušnej potenciál a je to i docela pěkně zpracovaný, jenže to je prostě nedotáhnutý, aby to byla parádní mlátička, tak tomu chybí pořádná choreografie a pořádný bojovníci, sice v úvodu je celkem dost soubojů, ale žádná nesahá Tonyho filmům ani po kotníky a stejnětak žádnej bojovník nesahá Tonymu Jaa ani po koule a jakmile se film v druhý plovině převrátí zvětší části na gangsterskou linii, tak už to jde celý do prdele, souboje jsou možná realističtější, ale žádný pokoukáníčko to teda neni, zachraňujou to jen vsuvky z undergroundových ringových mlátiček bez pravidel a příběh, ač nepůsobí vůbec špatně, má hlavu a patu a rozhodně se nedá říct, že to je jen nějaká výplňovací vata, tak ke konci je to až směšně celý postavený na hlavu a rádoby dojemnej konec zanechá spíš takovou divnou pachuť než dobrej dojem. 3,5* ()

Krabak 

všechny recenze uživatele

Když jsem si film pouštěl, očekával jsem od něj něco jako dokument o vícviku muay thai. To bylo překvapení a musím dodat, že celkem i pozitivní, že jsem se spletl. S filmem se vydáte jak do profesionálního ringu, plného nelítostných úderů a kopů, tak (pro mě velkým překvapením) i do zákoutí asijských gangů. Naštěstí si scénarista poradil výborně a tyto dvě prostředí solidním způsobem zapletl do sebe. Filmu musím bohužel snížit hodnocení za prvních 20-25 minut, kdy film postrádal nějáký ten náboj a za posledních 5 minut, kdy umírá jedna z hlavních postav. To bylo tak sladký, že jsem si málem po tom závěrečném doublefightu ublinkl do klávesnice. Mno...naštěstí jsem se nepřestal dívat a Muay Thai Chaiya ode mne dostává --->75% ()

Reklama

Adrian 

všechny recenze uživatele

Ambiociozne ovsem prestylizovane a nezvladnute. Ocenujem snahu pozriet sa na muay thai takpovediac realnym pohladom ako naprotivok k akrobatickejsiemu a pre divaka oko lahodiacemu radeniu technik od Tonyho Jaa. Zial pararelne s tym sa snazit budovat gangsterku audiovizualnym stylom a la "Scorsese po thajsky" na obdobie 70´s sa ukazalo ako velmi nestastne a absolutne nezvladnute, chaoticke, rozdrobene. Tvorcovia tak paradoxne v snahe obsiahnut vela, ukazali a povedali v konecnom dosledku malo. Navyse prevedenie subojov, aj ked obsahuje tvrdost, nekompromisnot a brutalnost, vela krat postrada prehladnost vdaka zbytocne naduzivanemu strihu a detailu. 50% ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Líbí se vám v thajském boxu okopávaná boků? Tak tady si borci v ringu na střídačku vyměňují údery lokty do obličejů... Nekompromisní styl a solidní gangsterský příběh, jenž není jen bezduchou výplní mezi souboji mezi provazy či pletivem nelegální arény (dojde i na trubky, nože a mačety), sráží do kolen většinu thajských filmových muay thai soupeřů. Jen zamrzí, že se nedočkáme plynulých nepřerušovaných bojů, ale vesměs stylizované koláže výměn ran a okolního dění. I tak je to spolu s filmy s Tonym první thajská muay thai liga a nemůžu se dočkat, až se mi dostane do pracek DVD s anglickými titulky a uvidím snímek na plátně. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem, že tu teď vyzvracím veškeré své pohrdání nad baletní přípravkou Tonyho Já, jenž je schopen za pomocí Jeho Taje umlátit během pěti minut třista ťamanů a ještě si při tom listovat učebnicí Taoismu. Můj Taj není na takové úrovni, abych fundovaně zhodnotil Taj těch třicetikilových vymlácených palic, ale řekl bych, že takhle nějak by to vypadalo, kdyby emigrační člun taťky a mamky Scorsese zafoukl vítr k Siamu, místo k Liberty Island. Zuřící slon by se vypořádával s Gangy Bangkoku a mstivý Rikšař čistil Špinavé ulice od Mafiánů. Je to snad poprvé, co mě bambusácká produkce opravdu příjemně překvapila a já dostal místo očekávaných gumových, létajících opiček docela hnusně drsnou gangsterku, bonusově doplněnou o realisticky vypadající ringovou držkovanou. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (2)

  • Chaiya je jeden ze základních stylů Muay Thai. (galba)
  • Chaiya je město v Thajsku. (galba)

Reklama

Reklama