Reklama

Reklama

Po celém světě začínají mizet vzácné kousky z muzeí a na místě činu je vždy jen vizitka známého zloděje Tornáda. Byl tudíž sestaven takzvaný Dream Team z detektivů různých národností. Za Francii byl vybrán Clouseau, což nelibě nese inspektor Dreyfus, který Clouseaua přeřadil k dopravní policii, kde vybírá pokuty za špatné parkování. Tým se má odebrat do Japonska, kde řádil Tornádo naposledy. Ještě než Clouseau odletí, je ve Francii ukraden vzácný diamant Růžový panter, a tak se celý tým sejde právě zde. Za Velkou Británii je to inspektor Pepperidge, za Itálii Vicenzo, za Japonsko počítačový expert Kenji a tým doplňuje krásná spisovatelka a expertka na Tornáda Sonia z Indie. Clouseau s sebou vzal ještě svého spolupracovníka Pontona a také asistentku Nicole, do které je Clouseau zamilovaný, ale nedokáže jí to sdělit. Po první schůzce se tým přesouvá do Říma, kde žije Alonso Avallaneda, který s Tornádem obchodoval. Tým dokonce přišel s myšlenkou, že Avallaneda by sám mohl být Tornádo, ale vzhledem k tomu, že nemá na pravém rameni jizvu po kulce, tato možnost padá. Clouseau přesto v domě cítí přítomnost Tornáda. Nicméně ho tam nenalezli. Když detektivové odejdou, objevuje se Tornádo. Ponton dostává za úkol Avallanedu sledovat. Zjistil totiž, že se má večer sejít s někým v restauraci, kterou shodou okolností před několika měsíci Clouseau nešťastnou náhodou vypálil. Ponton, po domluvě s personálem, umístí pod Avallanedovým stolem odposlouchávací zařízení, ale není to nutné, protože má schůzku s nějakou ženou, která evidentně není Tornádo. Zato se ke Clouseauově nelibosti v restauraci objevuje inspektor Vicenzo s Nicole. Žárlivý Clouseau by rád věděl, co si povídají, a v přestrojení za tanečníka se snaží přemístit odposlouchávací zařízení od Avallanedy k Nicole. Opět, kvůli jeho zbrklosti, dochází k požáru. A Tornádo řádí dál. Okradl spícího papeže a Clouseau zcela nezvládl vyšetřování. Detektivové ho už mají dost a chtějí, aby opustil tým. Jediná Sonia ho brání. Bylo nalezeno tělo muže, který je s největší pravděpodobností Tornádo. Spáchal sebevraždu a nechal dopis na rozloučenou, ve kterém mimo jiné uvádí, kde jsou k nalezení ukradené předměty a také, že zničil diamant Růžový panter. Testy DNA potvrdily Tornádovu totožnost, přesto Clouseau nevěří, že by Tornádo ukradl diamant, a kvůli své hlouposti je opět poslán vybírat pokuty, a není ani pozván na oslavu, která je uspořádaná pro Dream Team... (TV Prima)

(více)

Recenze (342)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Tady se příliš tlačilo na pilu. Jacques Clouseau byl sebevědomý imbecil ne pomatený magor. Například s tím přeříkáváním Clouseau měl svůj slovník (telefén, bápež, atd ), ale nepřeříkával se 5x za větu. Steve Martin postavu Clouseaua naprosto nezvládl a svému originálu Sellersovi se ani nepříblížil. Možná by nebylo špatný se na postavu Clouseaua už jednou provždy vysrat a zkusit točit novou sérii s nějakým novým policejním debilem, protože to by alespoň u mě mělo určitě vyšší hodnocení než kurvení a hlavně naprosté nepochopení filmového originálu. Pouhé tupé vykrádání původního pantera. Například pachatel musí každýmu, kdo zná mustr orinální panteří serie být znám v podstatě hned jak se objeví na scéně. Záhadou pro mě zůstává přítomnost tolika zvučných hereckých značek. Jako samostatná komedie docela ucházející, jako něco co si hraje na něco, naprosto k zblití. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Stejné jako jednička, no a proč nakonec ne. Sice plno, ale opravdu hodně lidí nadává, že Američan předělává legendu, ale už jsem si na tyhle remaky a předělávky tak nějak zvyk, no a Steve Martin se mi popravdě v roli inspektora docela zalíbil, i když hraje hroznýho debila, snad i horšího, než Peter Sellers zahrát dokázal, ale ten to alespoň dokázal s grácií hodnou Angličana, Steve Martin to všecko hraje s grácií hodnou debila, nebo spíš Američana, a tak je to trošku někde jinde. I tak to ale pobaví, a určitě nemálo v některých scénách, což je rozhodně dobře. Od jedničky se to kvalitně prakticky nezměnilo, stále tak zábavné, ale i trapné, stačí si vybrat, pro pobavení, to ale vidět určitě stojí. Takhle ztřeštěné komedie se už tolik netočí, aby se člověk alespoň párkrát od srdce pobavil. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $35,922,978Tržby Celosvetovo $75,946,615Tržby za predaj DVD v USA $6,727,665 //počet predaných kusov 387,228║ Prvý diel bol ešte ako tak v znesiteľných medziach ale toto pokračovanie je jeden veľký prehmat, kde je samozrejmá snahe o zábavnosť ale v danom hereckom zložený a v pasívnom - prázdnom príbehu to proste nejde tak ako by malo. /25%/ ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Ve světě se ztrácí artefakty. Skládá se dream team. Velitelem bude..… Již úvod, kdy se na place objeví sebepoškozující se J.Cleese a S.Martin dávající pokutu jasně ukáže, jakým směrem se bude humor ubírat. Že půjde o zábavu pro dospělé může věřit snad jen H.Zwart. Ovšem dítě mé se baví při titulcích, baví ho zkomolená mluva (která bohužel od časů Petera Sellerse ztratila notně na vtipu). Škoda jen pokusů o sexuální humor. To totiž děti nepobaví. Pro mne jeden z těch filmů, které shlédnu s maximální mírou sebeobětování. Ale co bych pro děti neudělal. Prostě film pro děti kolem 10ti let. A já raději podrobněji nehodnotím. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Ve své podstatě stejné jako jednička. Stále je zacíleno na deset slovních zkomolenin za minutu, přestřelenou nešikovnost a naprostou sociální neschopnost a díky tomu se na pana inspektora nejde zlobit. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Aha, to je vaše meno. Myslel som, že si objednávate špagety.“ Len Boh a Peter Sellers (momentálne sa pravdepodobne nachádzajúci v choromyseľnej alternatíve pekelného neba) vedia, ako sa Steveovi Martinovi do pokračovania pomerne mizerného (ale komerčne úspešného) amerického remaku podarilo prehovoriť okrem Jeana Rena ešte Jeremyho Ironsa, Andyho Garciau, Alfreda Molinu a Johna Cleesea („Okamžite letíte do Paríža!“ – „Ale ja lietať neviem!“ – „Vy idiot! Predsa lietadlom!“). Keď je niektorý z nich na scéne (najlepšie všetci), začnú sa diať veľké komediálne veci. No stále je to niečo ako tiež bombasticky obsadená komédia KURZ SEBAOVLÁDANIA, ktorej však tiež chýbal lepší scenár, hoc paradoxne na každý  jeden meter štvorcový pripadala herecká hviezda. Americký RUŽOVÝ PANTER 2 je rozvláčny, fádny, matný a pomalý. Iba zriedka chytí dych (vinotéka, "Ste ako môj brat, ale sexi a v sukni.", kamerový bezpečnostný systém, komín, pápež). Následne sa však tempo zasa na ďalších 20 minút zasekne a my sa musíme pozerať na trápneho Martina, ktorý je ale tentokrát o pár milimetrov menej trápny, ako minule (alebo si len začínam zvykať?) a niekde pri desiatej časti by sa na to mohlo začať dať pozerať. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Oproti prvnimu dilu slusny zlepseni. Pribeh neni buhvijakej, ale krome asi ctvrthodinovyho hluchyho mista nekdy po hodine filmu to je paradni jizda, kde se neustale neco deje. No Steve Martin je sice porad stejny hovado, navic vypada jak Hitlerovo bracha, ale nastesti uz nemluvi jako naprostej kreten, samozrejme ma porad uchylackej prizvuk a obcas si nakou kravinu kecnout neodpusti (ano, opet dojde na hamburger), ale nastesti se s kretenskejma prerekama tvurci mirnili a je to jedine dobre. A co se tyce ostatnich, smysl Renoa mi opet unika a Tym snu ve slozeni Garcia, Molina a Matsuzaki je sice fajn, ale ty role mohli klidne zamaznout nejakejma neznamejma jmenama a nic by se nestalo. Klinea nahradil Cleese, coz je dobre a na chvily se tu mihne Irons, coz je prijemny prekvapeni. Fakt se divim, ze do takovyhle kokotiny ukecali takovou paradni sestavu. No a co se tyce vtipu, samozrejme dojde i na par traparen, ale prislo mi, ze i kdyz je tu vtipu spousta, nejsou sem rvany uplne za kazdou cenu, ty povedeny tentokrat prevazujou a sem tam se najde nejakej spickovej, kterej me fakt rozesmal. Takze celkove na stary Pantery to porad nema, ale oproti prvnimu dilu znatelny zlepseni a solidni zabava. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Přibližně stejné, jako první díl, s rozdílem několika (jejich málo, ale najdou se) brilantních momentů, které navíc kupodivu nebyly v traileru. Hvězdné obsazení bohužel není příliš ku prospěchu věci, Molina v baletním oblečku je spíše smutný.. ()

Segrestor odpad!

všechny recenze uživatele

To je samý debil nebo blbeček, ale kloudný humor nikde. On gag, jak někdo někam jde a spadne do kanálu není zřejmě nic jednoduchého. To se prostě musí umět. Bláhový ten, kdo si myslí, že prostě nechá jednoho blbečka kráčet ulicí a pak ho nechá spadnout do kanálu. Ne, kdepak, v tom kouzlo tohoto gagu netkví a tvůrci, v čele s naprosto odpudivým otrapou Martinem, zřejmě ještě o svůj hřebíček hlavičkou neuhodili. Halt je naprosto nenávratně pryč doba Petera Sellerse a Blakea Edwardse. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Gratuluji, Steve! Dokázal jsi u Clouseaua, popleteného inspektora s průměrnou inteligencí a sklony k nemotornosti, přeskočit levely slabě podprůměrné inteligence i nižšího stupně slabomyslnosti a rovnou jsi přešel k debilitě! Dovol, abych ti řečí tvého kmene sdělil, že jsi knipl, cement a čumák.. Teatrální trapnost, jenž mi krom zívání zanechala dva drobné otazníky. Proč se to vůbec zaštiťuje značkou Pink Panther, když se šlo sérií B.Edwardse jen volně inspirovat a použít například titul: „Případy inspektora Idioma“? A hlavně, kolik voucherů do luxusních pařížských bordelů dostal ten hvězdný herecký ansámbl, že byl nápomocen tomuto zvěrstvu? ()

somnar 

všechny recenze uživatele

Je smutné, když musí nedostatek vtipů v hollywoodské vysokorozpočtové komedii kompenzovat český překladatel, který Clouseauovo šišlání transformuje do rádoby vtipných zkomolenin. Steve Martin není marný (jeho první dialog s Alfredem Molinou nad ukradeným Růžovým panterem a lekce etikety s Lily Tomlin jsou dokonce vtipné!) a jeho vatikánských eskapádám jsem se zasmál, jako celek se ale Růžový panter neskutečně vleče (zvlášť po příjezdu z Říma), standardní dějové čachry standardně nudí a zbytek humoru zejména destrukčního charakteru fungoval už jen na spolusedícího 11 letého bratra. Ale dík za Jeremyho Ironse. 50% ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Dvojka je v podstatě to samé co jednička, ale opět se tu nacházejí skvělé a originální vtipy s ucházejícím zvratem na konci. Dávám podobné hodnocení. 70% ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Hrozně špatnej film, k tomu není moc co dodávat. Prvního Pantera v podání Steva Martina jsem pro jistotu ani neviděl, ale je zřejmé, že jsem o moc nepřišel. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Pokračování rebootu Růžového pantera nabízí zajímavější obsazení a kupu suchého humoru, až se mi nechce věřit, že to není britský film. Podle mě je nejlepší asi Jean Reno, který tu má úplně atypickou roli. Potěší také Andy Garcia, Alfred Molina či John Cleese a Steve Martin, co mele samé blbosti, taky...70% ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Nejsem vyznavačkou původní série, vlastně žádné variace na téma s jakýmkoli hercem. Dodnes jsem vlastně neviděla ani novodobou jedničku, ale jako samostatná záležitost mi tento film přišel velice dobrý. Lehká komedie, jakoby s každým záběrem povědomá, ale zároveň nová a okouzlující. Byla jsem zvědavá na Aish Rai Bachchan a nezklamala jsem se, ostatně každá její anglosaská produkce je velice zajímavá a stojí za vidění. Tady navíc vyniká jako skvělá protihráčka sympatické Emily Mortimer. A jestli jste viděli Dhoom 2, potěší vás variace Aish na stejnou roli ;) ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Koho napadlo natočit Růžového Pantera bez Petera Sellerse? To je jako snažit se zahrát Hamleta bez Hamleta. Ale jako by ani to nestačilo, tak vznikl ještě druhý díl. Buď to mělo být úplně o někom jiném a jmenovat se to jinak, nebo to proboha nemělo vzniknout. Martinovi zoufale chybí naproto všechno, co činilo Sellersova komisaře tak geniálně mimo, místo toho se jen pitomě šklebí, pitvoří, vypadá jako že má furt křeče, dementně tančí a způsobuje nudné katastrofy (např. u mě nepochopitelně dlouhá a ubíjející scénka s padáním vín). Reno s opuchlým obličejem tohle neměl brát a Molina, Irons(Proč?!)... ani ti to nezachrání. Snad jen přenádherná Aishwarya stojí za zmínku. Takže tohle dílo je dobré tak leda pro to, že člověk s láskou zavzpomíná na neopakovatelné staré Pantery s dokonalou trojkou Clouseau, Dreyfus a Kató. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Jednotka ako tak usla, aj ked ani ta nebola neviem ako dobra. Netusil som, kolko znamych hviezd sa objavi v tejto casti, preto ma prekvapil Jeremy Irons o to viac, jak blby tento film je. Cim je Inspektor Clouseau blbsi, tym blbsi je film, co sa neda povedat o komediach s Peterom Sellersom, ktore som v detstve zboznoval a to nemam nic proti Stevovi Martinovi. Obcas som sa pousmial na niektorich scenach alebo dialogoch, inac je to velmi slabunke. Nerozosmial ma ani Alfred Molina obleceny za baletku v ruzovych satach, proste ten humor mi nesadol a to mam blaznive komedie rad. ________ Steve Martin - (Jacques Clouseau) +++ Jean Reno - (Gilbert Ponton) +++ Emily Mortimer - (Nicole Durant) +++ Andy Garcia - (Vicenzo Brancaleone) +++ Alfred Molina - (Randall Pepperidge) +++ John Cleese - (Charles Dreyfus) +++ Lily Tomlin - (Yvette Berenger) +++ Jeremy Irons - (Alonso Avellaneda) +++ ()

kulyk odpad!

všechny recenze uživatele

A za tohle zaslouží Cleese kopat do prdele tak dlouho, až se mu z ní mozek přesune zpátky do palice. Monty krajta z tebe pláče! ()

Související novinky

Eddie Murphy hvězdou nového Růžového pantera?

Eddie Murphy hvězdou nového Růžového pantera?

18.05.2023

Před časem jsme zde psali zprávu o tom, že studio MGM nyní spadající pod Amazon pracuje na rebootu několika svých slavných značek. Patří mezi ně i Růžový panter, a právě tento projekt se nyní začíná… (více)

Kid a Nemo Smithovi

Kid a Nemo Smithovi

15.01.2009

Klan Smithových dnes opět vládne titulkům filmového zpravodajství. Především je tu remake Karate Kida, ve kterém si hlavní roli zahraje Willův syn Jaden. Stejně důležitou je však postava jeho mentora… (více)

Reklama

Reklama