Reklama

Reklama

Po celém světě začínají mizet vzácné kousky z muzeí a na místě činu je vždy jen vizitka známého zloděje Tornáda. Byl tudíž sestaven takzvaný Dream Team z detektivů různých národností. Za Francii byl vybrán Clouseau, což nelibě nese inspektor Dreyfus, který Clouseaua přeřadil k dopravní policii, kde vybírá pokuty za špatné parkování. Tým se má odebrat do Japonska, kde řádil Tornádo naposledy. Ještě než Clouseau odletí, je ve Francii ukraden vzácný diamant Růžový panter, a tak se celý tým sejde právě zde. Za Velkou Británii je to inspektor Pepperidge, za Itálii Vicenzo, za Japonsko počítačový expert Kenji a tým doplňuje krásná spisovatelka a expertka na Tornáda Sonia z Indie. Clouseau s sebou vzal ještě svého spolupracovníka Pontona a také asistentku Nicole, do které je Clouseau zamilovaný, ale nedokáže jí to sdělit. Po první schůzce se tým přesouvá do Říma, kde žije Alonso Avallaneda, který s Tornádem obchodoval. Tým dokonce přišel s myšlenkou, že Avallaneda by sám mohl být Tornádo, ale vzhledem k tomu, že nemá na pravém rameni jizvu po kulce, tato možnost padá. Clouseau přesto v domě cítí přítomnost Tornáda. Nicméně ho tam nenalezli. Když detektivové odejdou, objevuje se Tornádo. Ponton dostává za úkol Avallanedu sledovat. Zjistil totiž, že se má večer sejít s někým v restauraci, kterou shodou okolností před několika měsíci Clouseau nešťastnou náhodou vypálil. Ponton, po domluvě s personálem, umístí pod Avallanedovým stolem odposlouchávací zařízení, ale není to nutné, protože má schůzku s nějakou ženou, která evidentně není Tornádo. Zato se ke Clouseauově nelibosti v restauraci objevuje inspektor Vicenzo s Nicole. Žárlivý Clouseau by rád věděl, co si povídají, a v přestrojení za tanečníka se snaží přemístit odposlouchávací zařízení od Avallanedy k Nicole. Opět, kvůli jeho zbrklosti, dochází k požáru. A Tornádo řádí dál. Okradl spícího papeže a Clouseau zcela nezvládl vyšetřování. Detektivové ho už mají dost a chtějí, aby opustil tým. Jediná Sonia ho brání. Bylo nalezeno tělo muže, který je s největší pravděpodobností Tornádo. Spáchal sebevraždu a nechal dopis na rozloučenou, ve kterém mimo jiné uvádí, kde jsou k nalezení ukradené předměty a také, že zničil diamant Růžový panter. Testy DNA potvrdily Tornádovu totožnost, přesto Clouseau nevěří, že by Tornádo ukradl diamant, a kvůli své hlouposti je opět poslán vybírat pokuty, a není ani pozván na oslavu, která je uspořádaná pro Dream Team... (TV Prima)

(více)

Videa (5)

Trailer 4

Recenze (342)

Šimpy 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se bál tohohle filmu, protože pro mě je Růžový Panter jen jeden a to s Peterem Sellersem a nakonec jsem se velmi dobře bavil. Film se chová k původním verzím s úctou a je nabit místy sice laciným, přesto humorem a i přes otřesný dabing jsem se smál i Clouseaovým přeřekům nebo možná jejich stupiditě v překladu. Ale jo, bylo fajn u toho vypnout a A. Molina se svým naprosto bezprostředným úsměvěm v samém závěru mě absolutně odzbrojil ;-). ()

nunka 

všechny recenze uživatele

Ružový panter 2 je formálne o triedu lepšia jednotka pri stabilne nevzrušivom hereckom výkone Steva Martina. Po jednotke som si povedala nikdy viac. Dvojka sa ku mne priplietla viac menej náhodou a očakávala som gýčové postavy, plochý silený humor, dementne vyznievajúce scény a pár ďalších pokusov o vtip, na moje prekvapenie pokračovanie ružového partnera bolo síce rovnako gýčové a silené, no o triedu lepšie. O niečo sviežejšie, farebnejšie a miestami sa vtípky naozaj vydarili. Človek proste musí porovnávať s pôvodnou sériou Panteroviek, tieto chabé groteskné pokusy sa na originál nechytajú ani zďaleka. ()

Reklama

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Nejsem vyznavačkou původní série, vlastně žádné variace na téma s jakýmkoli hercem. Dodnes jsem vlastně neviděla ani novodobou jedničku, ale jako samostatná záležitost mi tento film přišel velice dobrý. Lehká komedie, jakoby s každým záběrem povědomá, ale zároveň nová a okouzlující. Byla jsem zvědavá na Aish Rai Bachchan a nezklamala jsem se, ostatně každá její anglosaská produkce je velice zajímavá a stojí za vidění. Tady navíc vyniká jako skvělá protihráčka sympatické Emily Mortimer. A jestli jste viděli Dhoom 2, potěší vás variace Aish na stejnou roli ;) ()

spaceboyCZ 

všechny recenze uživatele

At si kdo chce rika co chce, Ruzovy Panter v podani Stevea Martina ma sve velke osobni kouzlo. Tohle nesmite srovnavat s legendou Petera Sellerse, Steve Martin pojal sveho inspektora Cluseauoa odlisne. Ano, je to porad ten stary nesika, ale nesika, co ma silenou anglictinu s nejfrancouzstejsim prizvukem, jaky je mozno slyset a co dela milionove grimasy, ze vam pripada, ze se snad ucil u samotneho Mr. Beana. Dvojka je o chlup horsi nez jednicka, ale opravdu jen o chlup. Jde totiz o stejnou zabavu, o stejne triky na divaky, ktere jsme mohli videt v prvnim dile. Ale precejen je to i stejne tak zabavne. Martinovi skvele sekunduje partak Jean Reno a krasna asistentka Emily Mortimer. A konecne, sefinspektora Dreyfuse si zde zahral samotny John Cleese :). V zaveru si ale dovolim rici STOP. Tise si preji, aby uz dalsi dil nenasledoval. Bohuzel neverim, ze se podari tvurcum prijit jeste s necim novym, ono to uz totiz poradne nejde. Takze trojka by uz mohla byt opravdu propadak. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Jednotka ako tak usla, aj ked ani ta nebola neviem ako dobra. Netusil som, kolko znamych hviezd sa objavi v tejto casti, preto ma prekvapil Jeremy Irons o to viac, jak blby tento film je. Cim je Inspektor Clouseau blbsi, tym blbsi je film, co sa neda povedat o komediach s Peterom Sellersom, ktore som v detstve zboznoval a to nemam nic proti Stevovi Martinovi. Obcas som sa pousmial na niektorich scenach alebo dialogoch, inac je to velmi slabunke. Nerozosmial ma ani Alfred Molina obleceny za baletku v ruzovych satach, proste ten humor mi nesadol a to mam blaznive komedie rad. ________ Steve Martin - (Jacques Clouseau) +++ Jean Reno - (Gilbert Ponton) +++ Emily Mortimer - (Nicole Durant) +++ Andy Garcia - (Vicenzo Brancaleone) +++ Alfred Molina - (Randall Pepperidge) +++ John Cleese - (Charles Dreyfus) +++ Lily Tomlin - (Yvette Berenger) +++ Jeremy Irons - (Alonso Avellaneda) +++ ()

Galerie (51)

Zajímavosti (15)

  • Lowell Ganz a Babaloo Mandel byli najati v lednu 2007, aby přepsali/vylepšili scénář. Ovšem v titulcíh je nenajdete. (HappySmile)
  • Steve Martin přijal bez rozmýšlení roli i v tomto pokračování, protože miluje postavu Clouseaua a nechtěl si nechat ujít příležitost zopakovat si komedii, ve které hraje velkou roli mimika. (HappySmile)
  • Keď príde Clouseau po krádeži diamantu na miesto činu, zvalí všetky tyčky s červeným špagátom. V nasledujúcom zábere však jedna tyčka stojí pred ostatnými vyšetrovateľmi. No keď sa ide Clouseau zoznámiť s Andy Garciom, tyčka tam už nie je. (Johnny.ARN)

Související novinky

Eddie Murphy hvězdou nového Růžového pantera?

Eddie Murphy hvězdou nového Růžového pantera?

18.05.2023

Před časem jsme zde psali zprávu o tom, že studio MGM nyní spadající pod Amazon pracuje na rebootu několika svých slavných značek. Patří mezi ně i Růžový panter, a právě tento projekt se nyní začíná… (více)

Kid a Nemo Smithovi

Kid a Nemo Smithovi

15.01.2009

Klan Smithových dnes opět vládne titulkům filmového zpravodajství. Především je tu remake Karate Kida, ve kterém si hlavní roli zahraje Willův syn Jaden. Stejně důležitou je však postava jeho mentora… (více)

Reklama

Reklama