Reklama

Reklama

Za roky práce jako ostraha v muzeu, si Roger, Charles a George vytvořili velmi osobní vztah k některým uměleckým dílům, která střežili. Jenže teď přišel nový kurátor a hrozí, že se staří pánové se svými milovanými díly už nikdy neuvidí...  Film Staří a neklidní vám představí nejroztomilejší zloděje, jaké si jen dokážete představit. Tři muži, kteří pracují jako ostraha v muzeu, si až dosud žili v poklidném zaujetí uměleckým světem. Každý z nich je okouzlen některým z uměleckých skvostů, jenž střeží. Roger (Christopher Walken), Charles (Morgan Freeman) a George (William H. Macy) jsou uměním a především preferovanými objekty zájmu zcela unešeni. Přestože společně pracují již desítky let, blíže se poznávají až nyní, když nastala v muzeu krize - přišel nový kurátor, který má v plánu zcela změnit vystavované předměty a tedy okrást tři stárnoucí obdivovatele umění o milovaná díla. Naštěstí v sobě navzájem našli spřízněné duše, a tak se zrodí důmyslný plán na záchranu oblíbených uměleckých předmětů. Do zločinců mají daleko, ovšem jejich srdce je nutí spáchat zločin z vášně. Budeme svědky nejodvážnější umělecké loupeže všech dob, jejíž výsledek dojme i rozesměje zároveň. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (82)

Dubro 

všechny recenze uživatele

Pologramotná komédia s výborným hereckým obsadením, vhodná ako príloha k ťažkým jedlám. Neskorý zber, ktorý neocení divák poznačený fetišom akčnej akcie a ktorý doporučujem hlavne milovníkom umenia v čase vysielania negramotných programov typu Pošta 4U a Superstar hľadá Československo. Wilko(Gumy)Macík, Guten Morgan Freeman, či Krištof Walken Weselý sú vo svojich úlohách skvelí a skvelá je aj pani Hardenová Plastiková Nošteková a iba (a len) pre ich výkony je táto naozaj jemná komédia pozerateľná. Scenárista, tuším sa volá Mišo LeSieur, sa buchať do pľúc určite nemá za čo. 60%. ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Výborná komedie plná nabitých scén a ultra skvělého hereckého obsazení. Morgan Freeman a Christopher Walken v jednom filmu společně a ještě ke všemu se seniorským vtipem a chaosem. Příběh je skvělý a vše do sebe zapadá, možná je trochu předvídatelný, ale dá se to. Já jsem se bavila, mohu pouze doporučit! ()

Reklama

sigf07 

všechny recenze uživatele

V podstatě to odpovídá tomu, co jsem od filmu o lupičích důchodcích očekával. Žádná krkolomná akce, spousta nostalgie, troška napětí a pohodová dvojka Walken-Freeman. Možná bych měl říct trojka, ale William H. Macy mezi mé oblíbence zrovna nepatří a ani zde mě nepřesvědčil o tom, že by tomu mělo být jinak. Zato strávil asi polovinu svého času před kamerou nahý… Na druhou stranu jsem čekal promyšlenější plán loupeže a při tak silném hereckém týmu i více legrace. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Budeš se stěhovat do Dánska?" K žádnému uměleckému dílu na světě nemám takový vztah, abych se za ním stěhoval do Tramtárie, Singapuru a dokonce ani do Dánska. Charles, Roger a George jsou však jiní a vyrazili krást. Za normálních okolností bych na jejich činnost občansky upozornil, což se rozhodně nedá považovat za udání, ale tentokrát jsem na jejich straně. Oni mě totiž pobavili svou senilní rafinovaností, fyzickou kondicí a upřímnou vírou, že je v tom matka Štěstěna nenechá samotné. Ona celá ta akce rozhodně mohla být zábavnější, ale tady se důchodcům při hodnocení evidentně nepřeje, tak já jim přidám alespoň hvězdu, když si ani z valorizovaného důchodu patrně žádné plátno od Gauguina nekoupí. ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Velice jednoduchá komedie, ale jedná se přece o umění (myslím tím ty dva obrazy a jednu sochu). Hvězdné obsazení z tohoto filmu dělá více než je. A proto jsem se na něj také podíval. Ikdyž mi Chris Walken připadá fyzicky trochu z formy, no ale zase to vynahradil Willam H. Macy se svým: "Viva, Grenada Libre!" - no to jsem se mohl potrhat smíchy. Upřímně tedy musím říct, že jsem věřil tomu, že ultimátní herecké obsazení tento film vytáhne výš než jak vypadá hodnocení. A upřímně říkám, že kdyby tam tito herci nehráli, dám hvězdy dvě a ani nemrknu. ()

Galerie (114)

Zajímavosti (3)

  • Film byl produkován pod pracovním názvem The Lonely Maiden. (Terva)
  • Film měl nesoutěžní premiéru 25. května 2009 na Mezinárodním filmovém festivalu v Edinburghu. V listopadu téhož roku byl vydán na DVD. (Terva)
  • Natáčení probíhalo v amerických městech Boston a Worcester. (Terva)

Reklama

Reklama