Reklama

Reklama

Za roky práce jako ostraha v muzeu, si Roger, Charles a George vytvořili velmi osobní vztah k některým uměleckým dílům, která střežili. Jenže teď přišel nový kurátor a hrozí, že se staří pánové se svými milovanými díly už nikdy neuvidí...  Film Staří a neklidní vám představí nejroztomilejší zloděje, jaké si jen dokážete představit. Tři muži, kteří pracují jako ostraha v muzeu, si až dosud žili v poklidném zaujetí uměleckým světem. Každý z nich je okouzlen některým z uměleckých skvostů, jenž střeží. Roger (Christopher Walken), Charles (Morgan Freeman) a George (William H. Macy) jsou uměním a především preferovanými objekty zájmu zcela unešeni. Přestože společně pracují již desítky let, blíže se poznávají až nyní, když nastala v muzeu krize - přišel nový kurátor, který má v plánu zcela změnit vystavované předměty a tedy okrást tři stárnoucí obdivovatele umění o milovaná díla. Naštěstí v sobě navzájem našli spřízněné duše, a tak se zrodí důmyslný plán na záchranu oblíbených uměleckých předmětů. Do zločinců mají daleko, ovšem jejich srdce je nutí spáchat zločin z vášně. Budeme svědky nejodvážnější umělecké loupeže všech dob, jejíž výsledek dojme i rozesměje zároveň. (HBO Europe)

(více)

Recenze (82)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Parta senilních dědků má geniální nápad, jak zachránit obrazy z galerie, která je chce přemístit do Dánska. Ještě štěstí, že ta parta jsou sympatičtí herci, na který se můžu koukat pořád. Jinak bych asi nudou umřel. ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

1) Krást se nemá 2) Láska k předmětům je duševní choroba 3) Objevení lásky k ženě pro její podobnost s předmětem je pro ni ponižující 4) Zcela nezávazné plytké komedie bez šarmu a humoru nezavazují diváka k dobrému hodnocení. Produkt určení k zapomnění. Silná *. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Budeš se stěhovat do Dánska?" K žádnému uměleckému dílu na světě nemám takový vztah, abych se za ním stěhoval do Tramtárie, Singapuru a dokonce ani do Dánska. Charles, Roger a George jsou však jiní a vyrazili krást. Za normálních okolností bych na jejich činnost občansky upozornil, což se rozhodně nedá považovat za udání, ale tentokrát jsem na jejich straně. Oni mě totiž pobavili svou senilní rafinovaností, fyzickou kondicí a upřímnou vírou, že je v tom matka Štěstěna nenechá samotné. Ona celá ta akce rozhodně mohla být zábavnější, ale tady se důchodcům při hodnocení evidentně nepřeje, tak já jim přidám alespoň hvězdu, když si ani z valorizovaného důchodu patrně žádné plátno od Gauguina nekoupí. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Když si tady přečtu pár komentářů, tak to vypadá, že ten film je úplná sračka. Podle mě to zase až tak špatná komedie nebyla. Mě to bavilo, zasmál jsem se, herci jsou výborný, nicméně když se před kamerou sejde Morgan Freeman, Christopher Walken a William H. Macy, tak od filmu čekám asi něco navíc. Tady to něco navíc prostě chybělo. Lepší 3 hvězdy. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k obsazení vypadal tento "artritida heist" bezesporu slibně, ale opak byl hořkou pravdou. Vinno však není ústřední trio pardálů, nýbrž slaboučký scénář a hlavně režisér Hewitt, který filmu dodal jiskru, co by nezapálila ani jezero benzínu uprostřed vyprahlé australské buše. Vždyť nenucené chvíle humoru zabraly méně stopáže, než Macyho holá prdel.. ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Čtyři hlavní postavy. Tři ověnčení Oscarem. A přesto naprostá blbost. Nuda. Walken ztratisl své kouzlo už dávno, ale u Freemana jsem čekal větší rodeo. Nelogické, nedomyšlené, nezajímavé. ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Taková stařecká tuctová sranda. Dokonalé obsazení se ale utápí v naprosto nudném scénáři, který absolutně nereaguje na věk a zázemí svých hrdinů. Oni si prostě usmyslej že vykradou muzeum a pak to provedou - normální dobře naplánovanou akcí. Hotovo. Kdyby jim bylo dvacet a byli to děcka Dannyho parťáků, tak ta akce mohla bejt úplně stejná. Prostě naprosto klasický heist, jen bezdůvodně obsazenej hereckejma veteránama. ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Někdo musel asi hodně dlouho přemýšlet, aby vymyslel tak ujetou zápletku. A ten někdo měl pak štěstí, že se mu do výsledného filmu podařilo obsadit známé a dobré herce. Výsledek pak nebyl tak hrozný jak jsem čekala, film docela ubíhal, sem tam jsem se i zasmála. 3* ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Tahle lupičská komedie, žánr, který mám hodně rád, se nepovedla. Jo, je koukatelná, neměl jsem chuť to vypnout, ale postrádá napětí, dramatický okamžik a to, co by se dalo dramatickým momentem nazvat, je strašně jednoduché, nepříliš pravděpodobné. Zkrátka - tvůrci měli vymyslet lepší rozuzlení, na něm to padá. Sice pointy se na konci dočkáte (dokonce dvou), ale kvůli nim se na film nedíváte. Průměrných 50% ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Výborná komedie plná nabitých scén a ultra skvělého hereckého obsazení. Morgan Freeman a Christopher Walken v jednom filmu společně a ještě ke všemu se seniorským vtipem a chaosem. Příběh je skvělý a vše do sebe zapadá, možná je trochu předvídatelný, ale dá se to. Já jsem se bavila, mohu pouze doporučit! ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Netuším, o čem přesně tohle mělo být. Snad o posedlosti. Každopádně pokus o ztvárnění rafinované loupeže nebyl zas tak přesvědčivý, zvláště pak, když v hlavních rolích excelovala parta dědků s artritidou, počínající demencí a inkontinencí. Neříkám, že nemám rád tenhle druh filmů, ale potřebuji tomu alespoň trochu věřit. V tomto případě jsem nechápal smysl a dost jsem se nudil. Párkrát jsem se sice zasmál, ale to mi moc nestačilo. Nemastné, neslané. Bez nápadu a jiskry. Zřejmě to nepotřebuji vidět znova. Mezi jednou a dvěma hvězdami za herecké obsazení. 30% ()

iamek 

všechny recenze uživatele

Průměrná komedie se skvělým hereckým obsazením. Opravdu si tvůrci myslí, že ukrást obrazy je tak snadné ? ()

bassator 

všechny recenze uživatele

Bylo to asi takové jako když si partička starých polosenilních dědků řekne, že před tím než půjdou do hrobu udělají akci života. A je to přesně podle jejich situace, senilně debilní a nepochopitelně výsledkově úspěšné a na platně chvílemi i vtipné... - 27. 7. 2012 - 45% ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Film, po jehož shlédnutí automatick zapomenete, o čem vlastně byl. A to je dobře. Protože se jedná o nudu, která si místo v paměti nezaslouží. Velké zklamání i vzhledem k obsazení, které až prvoligové, zklamalo na celé čáře. Snad z úcty ke jménům 10% ()

Gary 

všechny recenze uživatele

Obsahově je film sice průměrný, ale nad vodou jej drží fajnová parta herců (konečně zase Walken v hlavní roli!), několik vydařených vtipů a celkově pozitivní, nemoralizující vyznění. Faktem však zůstává, že Hewitt je (a nejspíš vždycky bude) takový "nijaký" režisér, který nedovede zcela využít témata, vypíchnout pořádně vtipy a dodat filmu výraznější tvář. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Nudný dôchodcovský heist film s nevýraznými postavami, slabými motiváciami k lúpeži a ani samotná lúpež nie je dvakrát premakaná. Proste v každom ohľade nuda a bohužiaľ to nezachráni ani hviezdne herecké obsadenie. 4/10. ()

bouncer 

všechny recenze uživatele

Bohužel - máme tu tři skvělé herce v hlavní roli, ale příběh je plytký a předvídatelný. Nic vlastně nedokáže divákovu pozornost zaujmout, tak jak by mělo... 50%. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Jednoduchý filmeček se zajímavou zápletkou a pěkným koncem. Věřím, že se ta loupež dala uskutečnit, ale svým spůsobem jim hodně přálo štěstí. Komediální snímek na nedělní odpoledne. ()

Reklama

Reklama