Reklama

Reklama

Přestěhovali se do nového města, nemají přátele ani peníze. To nevypadá na vydařené Vánoce. Pro Saundersovy se letošní Vánoce nevyvíjejí dobře. Museli se přestěhovat z Los Angeles do kanadského Edmontonu, takže nejstarší Danny, dvanáctiletý Brian i šestiletá Mary přišli o všechny přátele, ale navíc otec Wayne přišel o práci a matka Judy uvízla v Los Angeles na letišti kvůli předvánočnímu návalu. Waynea tak čeká noční můra všech mužů. Musí sebrat děti a vyrazit s nimi na nákupy do nejvelkolepějšího obchodního centra ve městě a možná i na světě, i když si nemůže dovolit moc utrácet. Zatímco se snaží zorientovat v bludišti obchodů a návalu zákazníků, nadšená Mary si pod dohledem bratrů vystojí frontu k Santovi, jemuž se na klíně svěří s přáním mít pro tatínka milion dolarů, aby se nemusel trápit. Zdá se, že na Santu zapůsobila, protože o chvíli později před ní přistane velká taška plná peněz. Zatímco nejstarší Danny se seznámí s atraktivní blondýnkou a snaží se na ni zapůsobit, Brian s Mary se vrhnou do nákupů. Netuší, že taška, patřící Leovi a Sheldonovi Cardozovým, je plná falešných stodolarovek, které mají předat bezohlednému šéfovi, a že je bratři, kterým taška spadla z ochozu, viděli a okamžitě se pustili po jejich stopách. Jenže chytit mazané a vynalézavé děti není snadné. (TV Nova)

(více)

Recenze (52)

jenik71 

všechny recenze uživatele

Vánoční nákupy tří sourozenců a jejich otce (P.Swayze) se během chvilky mění v honičku s trojicí lumpů. Ti svou nemotorností přijdou o tašku, která je plná falešných peněz a která se dostane do rukou dětem. Obří nákupní centrum v Edmontonu tak zažívá nefalšovaný předvánoční shon a souboj o falešný milión... Čistě z pohledu dospělého člověka bych dal **, ale jako dítě (kterým je film určen především) by mě tato komedie pravděpodobně bavila víc. Průměr je tedy *** a to je také moje hodnocení. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Dva roky starý vánoční snímek by se k nám nejspíše nedostal, nebýt úmrtí Patricka Swayzeho, který ve filmu hraje.   Rodina se dvěma dospívajícími kluky a holkou se přestěhovala z USA do kanadského Edmontonu. Děti to nesou špatně. Rodina navíc nemá ani floka. Kamarády tu nemají. A maminka zůstala viset na letišti v L.A. Protože je čas Vánoc a bez stromečku a dárků Vánoce nejsou, rozhodne se otec (Patrick Swayze) vzít děti do obchoďáku. Jenže ten si vyhlédlo i trio neschopných podvodníčků, aby zde roztočilo falešné peníze. A právě k těm se dostanou děti... Na rozdíl od jiných, sladkobolnýcn vánočních příběhů, tento má chytrý scénář a dialogy, často ironické, ale hlavně vtipné, nehraje si na úžasnou a perspektivní americkou rodinu, ale pojmenovává i negativa. Samozřejmě, že hlavní linie je "dětská" a podle toho vypadají atrakce, ale na pozadí je pořád ten dospělácký úsměšek cítit. Ale i radost ze hry. Jistě vám bude brzy jasné, jak se věci budou mít, i nakonec ten sladkobolný konec nastane, ale mezitím se dá tuhle odlehčenou jízdu docela užít.  Disk je typická mizérie - načne jej protipirát, dvě reklamy, tři upoutávky, zase reklama, a v hlavním menu jsou další trailery, ale to je tak všechno. Navíc zvuk u filmu je v obou případech jen stereo. Fuj. ()

Reklama

Bblondie 

všechny recenze uživatele

Takový slabší Sám doma...myslím, že husarské kousky dětí jsou zábavné vždy, ať už více, či méně, Patricka Swayzeho jsem viděla zase z trochu jiné stránky a neskutečně hloupá Carmen Electra mě ani nebavila, spíš mě vytáčela...Není to snímek, který by něčím vybočoval z řady, je to jedna z průměrných rodinných komedií, která ve vánočním čase celkem potěší. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Největší potenciál tohoto filmu se ukrýval v kozách Carmen Electry. Ten ale zůstal naprosto nevyužitej. Je to fakt smutnej pohled, když člověk sleduje někdejší idoly, jako byla božská Carmen a Patrick Swayze (tady záleží na pohlaví a sexuální orientaci, kdo byl pro vás idolem), jak se ztrapňujou v takový sračce. Čumět na "roztomilý" fakany a čekat, jakou udělaj hroznou legraci, to fakt neni nic pro mě. Hvězdičku dávám opravdu jen za Carmen Electru, která má pořád, co nabídnout a za nebožtíka Swayzeho. Toho je mi vážně líto, že krátce před smrtí vzal roli v takový kravině. Mimochodem ten dezolát, co hrál staršího syna Patricka Swayzeho, vypadal jak ukrajinec. Tomu už chyběla akorát lopata a bunda z koženky. ()

Lovely.Bones 

všechny recenze uživatele

2. letošní adventní film je teda velká hrůza. Nesympatické obsazení, klišoidní zápletky, charakterové modely a hrůzné herecké výkony. Tohle si budu představovat, jako ten nejtriviálnější, necharismatický vánoční škvár, který který si akorát honí slávu na (už tak dost) zprofanovaném svátku Vánoc. Nepoštět ani v nouzi a jenoznačně, ani dětem ;-) Ikdyž, za Carmen tam jednu tuhvězdičku dám. Sorry, ale je tu opravdu tak moc špatná, až to na mě něco zanechalo... ()

Galerie (18)

Zajímavosti (3)

  • Postavu Mary Saundersovou ztvárnili hned dvě herečky, a to dvojčata Zoe Schlagel a Amy Schlagel. (metal.storm)
  • Nákupné centrum, kde sa odohráva príbeh, sa volá West Edmonton Mall. Situované je v Edmontone v štáte Alberta v Kanade. (RatBoj)

Reklama

Reklama