Reklama

Reklama

Zapomenutý ostrov

Trailer 2

Malá Nim (Abigail Breslin) žije sama se svým otcem Jackem (Gerard Butler) na ostrově kdesi uprostřed Pacifiku. On zkoumá pobřežní plankton, ona se baví vymýšlením dobrodružných výprav po ostrově v doprovodu svých zvířecích kamarádů lachtana, ještěrky a papouška. Mezi její další záliby patří čtení knížek o Alexi Roverovi, největším dobrodruhovi všech dob, které jen podporují jejího dobrodružného ducha. Jednoho dne se Jack rozhodne odjet na pozorování na druhý ostrov a Nim si vyvzdoruje, že může doma zůstat sama. Jenže vzápětí udeří bouře a po Jackovi jakoby se slehla zem. Nim se tedy rozhodne napsat Alexovi, aby jí přijel zachránit. Jenže Alex je ve skutečnosti osamělá čtyřicátnice (Jodie Foster), která sice prodala milióny svých dobrodružných knížek, ale nikdy neopustila svůj dům. Odmítnout pomoc malé dívce a svojí oddané čtenářce se Alex ale nechce. Vypraví se tedy přes půl světa na osamělý ostrov, kde jí čeká největší dobrodružství jejího života. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (247)

Ilicka 

všechny recenze uživatele

Od rodinných filmů většinou nic nečekám, alespoň nedojdu zklamání... Ani od Nim's Island jsem nic nečekala a pro změnu jsem byla příjemně překvapená. Malá Abigail Breslinová je neuvěřitelně sympatické dítko, ať už šplhá po skalách nebo rozmlouvá se svými zvířecími kamarády, mnohem víc jsem si však vychutnala přehrávající Jodie Foster. Ta své vynervované spisovatelce dodává roztržité kouzlo, takže v bojích proti její křehké psychice jí nelze nefandit. Hereckou sestavu uzavírá Gerard Buttler jakožto otec zoufale bojující s nástrahami přírody. Ačkoli je téměř od začátku jasné, jak příběh povine se dál, nelze si nedělat starosti, jestli se i nyní hraje opravdu podle pravidel. Jediné, co mě opravdu iritovalo, byla zvířátka. Nic proti prdícím lachtanům a inteligentním ptákům, ale kombinace trikových zvířat se skutečnými nevypadají jinak vábně. Celkově se mi zdálo, že triky jsou poměrně odfláknuté. Ale to děti trápit nebude. Fantazie dokáže mnohé, že? ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Ja bych to tak tragicky rozhodne nevidel. Sice to je porad jen rodinna dobrodruzna komedie s typickejma kladama a zaporama, ale neda se tomu uprit pohodova atmosfera a par atmosfericky a napinave natocenejch scen. Problem filmu je slabsi rozjezd, vse zajimave se deje az v druhe casti, prvni, o saskovani na ostrove a hrani si se zviratama je precejen prilis detska. Ale pak se to slusne rozjede a pribeh neni z nejhorsich. Co se tyce triku, ty jsou docela slaby, ale nastesti tu moc trikovejch zaberu neni. No a co se tyka hercu, Butler opet nezklamal, ma prijemnou dvojroli, jako hlaskujici dobrodruh je sice lepsi nez jako fotrik, ale jelikoz ani postava fotrika neni zadny hovadko, ale docela frajer, je vse v poradku. No a Abigail Breslin uz v Miss Sunshine ukazala, ze je to schopna herecka, scenar ji sice misty nuti do typicky role roztomily chytry holcicky, ale ustala to docela solidne. Kdo me naopak nasral, je Jodie Foster. Respektive ne ona, ta je vzdy sazkou na jistotu, takze i v tyhle roli je naprosto presvedciva, ale jeji postava, proste sem nemoh prekousnout, ze tak skvela herecka je nucena tady tak trapne saskovat. Celkove jsem se ale tech 90 minut dobre bavil, takze lepsi 3*. ()

Reklama

Lavran 

všechny recenze uživatele

Prototyp výtečné rodinné podívané, která je zábavná, napínavá, elegantně natočená a nevinná jako spící robátko. Jestli tohle nedokáže obměkčit i toho nejzarytějšího pesimistu, tak už nevím. Smekám klobouk před FAMÓZNÍ hudbou britského rodáka Patricka Doyla, která posouvá hranice filmu zcela mimo kategorii. Není to obyčejný člověk, ale ďábel. :) ()

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Nevyrazna, nemastna-neslana, ale predovsetkym extremne nudna zalezitost, ktoru drzi ako tak nad vodou aspon Jodie Foster, ktorej komedialna uloha sice ocividne nesedi, avsak ona zle hrat jednoducho nevie, pricom vsak musim konstatovat, ze Nims Island je zrejme najhorsim filmom, ktory som s nou videl. ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Oddechový příběh, na který se pěkně dívá a u kterého se nesmí moc myslet, protože počítačově cvičená zvířátka (lachtan hrající fotbal, pelikán v roli univerzálního zachránce:-), to skoro zavání trapností. Naštěstí mírně převažuje dobrodružná linka, takže zvířata pomáhají v boji proti narušitelům - bukanýrům. Jednoznačně kladem je propojení s příběhem hrdiny Alexe Rovera a oživení obrázků v knížce (Nim čte o dobrodruhovi, ocitne se rázem na poušti a sleduje, jak její hrdina zápasí se zloduchy). Podobně vhodně je využit Alex jako zrcadlo své stvořitelky - Alexandry (výborná Jodie Foster). A zaujme i svižný střih - prolínání osudů Alexandry a Nim. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (7)

  • Abigail Breslin se brzy sžila s oběma lachtany Spudem i Fridayem, jen jí vadil zápach ryby, kterou jim dávala jako odměnu za dobře provedený výkon. (Kulmon)
  • Na roli Nim chtěli tvůrci původně vypsat konkurs, ale fascinováni výkonem desetileté Abigail Breslin ve filmu Malá Miss Sunshine, ji ihned angažovali. (Kulmon)
  • Postavu otce a Alexe Rovera měli hrát původně dva různí herci, ale Jodie Foster přišla s nápadem, že by obě role mohl hrát tentýž herec. Režisér si nemyslel, že je něco takového reálné, dokud se na konkurzu neobjevil Gerard Butler. (Ajka1)

Reklama

Reklama