Reklama

Reklama

Zapomenutý ostrov

Trailer 2

Malá Nim (Abigail Breslin) žije sama se svým otcem Jackem (Gerard Butler) na ostrově kdesi uprostřed Pacifiku. On zkoumá pobřežní plankton, ona se baví vymýšlením dobrodružných výprav po ostrově v doprovodu svých zvířecích kamarádů lachtana, ještěrky a papouška. Mezi její další záliby patří čtení knížek o Alexi Roverovi, největším dobrodruhovi všech dob, které jen podporují jejího dobrodružného ducha. Jednoho dne se Jack rozhodne odjet na pozorování na druhý ostrov a Nim si vyvzdoruje, že může doma zůstat sama. Jenže vzápětí udeří bouře a po Jackovi jakoby se slehla zem. Nim se tedy rozhodne napsat Alexovi, aby jí přijel zachránit. Jenže Alex je ve skutečnosti osamělá čtyřicátnice (Jodie Foster), která sice prodala milióny svých dobrodružných knížek, ale nikdy neopustila svůj dům. Odmítnout pomoc malé dívce a svojí oddané čtenářce se Alex ale nechce. Vypraví se tedy přes půl světa na osamělý ostrov, kde jí čeká největší dobrodružství jejího života. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (247)

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

Příjemně hravá rodinná dobrodružná podívaná pro všechny, kteří jsou anebo nezapomněli být dětmi. Abigail Breslin už v "Little Miss Sunshine" dokázala, že vážně umí. To naopak charismatický Gerald Butler a především Jodie Foster v roli potrhlé spisovatelky dokazovat nemusí. Veselé chvilky zdařile střídají okamžiky napětí. Čas strávený na "Zapomenutém ostrově" uteče díky hlavní trojici hrdinů velice příjemně. Nakonec - kdy se vám podaří navštívit takové krásné místo, kde je film natočený. Ke spokojenosti tyto atributy bohatě stačí. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Svérázný "psychoanalytický" humor pro děti chtivé dobrodružství. 1) Otec biolog žije s již 11letou dcerou sám na opuštěném ostrově. Dívka jiný život nepoznala. Otec odjíždí pracovně na vedlejší ostrov a dceru varuje: No parties while I'm gone! 2) Na ostrov připlouvají piráti, kteří zde hodlají založit cestovní kancelář. Připomnělo mi to kouzla princezny Xénie z Arabely, kdy v rámci reforem pohádkové říše změnila loupežníky na pracovníky autoservisu. 3) Nemohu se nezmínit o skvělých hereckých výkonech pelikána Galilea, velryby Emily, lachtana Tuláka (v originále Selkie) a ještěrky Freda. ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 8/10 Děj 9/10 Hudba 8/10 Prostředí 9/10/// +Gerard Butler, Abigail Breslin, Jodie Foster, krásné prostředí, hudba, příběh, příjemný český dabing -o něco víc dětinské než je zdrávo, nejvíc mi to vadilo u záporných postav, mohlo se to klidně brát vážněji a dospěleji/// Nim´s Island je krásný rodinný film u kterého se budou všichni co mají rádi nenáročné a hravé dobrodružné filmy velice příjemně bavit. Hodně se mi líbilo propojení mezi Nim a Alexem/Alexandrou Rover. Jen to mohlo být klidně o půl hodinky delší a nebo by mi vůbec nevadilo nějaké pokračování :-)/// Celkem 86%/// ()

StanislachKo 

všechny recenze uživatele

Prekvapenie mesiaca: Dobrodružný film s orientáciou hlavne na detské publikum si stanko vie relatívne vychutnať (rozumej vie ho odtrpieť bez výraznej migrény). Najmä keď tam vidí Butlera vo svojej štandardnej maccho polohe a Breslinovú ešte v tom rozkošne škaredučkom predbubertálnom štádiu (ála Little Miss). Ale všetko to zmetie vlna menom JODIE FOSTER (a v komediálnej roli!) Neviem, či od kedy hviezdila v Maverickovi, zapredala dušu diablovi a ona s ním musí točiť terat tieto šialenosti, alebo čo. Ale jej "prínos" bol u mňa za dve hviezdy. Dole! ()

jhrasko 

všechny recenze uživatele

Poloamatérske čudo, ktoré sa na nič nehrá, nič nepredstiera, ani svoju tuposť, ani svoju trápnosť (všetky tie malé počítačové zvieratká a najmä PC pavúci !!!). A i tak (možno práve preto), keď si na príbeh Nim spomeniem, usmievam sa. Jodie Foster v najprekvapujúcejšej role svojej filmografie (k mojej úľave a radosti), ako vždy šušlajúci Gerard Bu (trefne v obsahu premenovaný na GEPARD) a Abigail s prvými náznakmi Lásky Nebeskej. Titulky na záver - moje vlastné: scenár (comment - to muselo ale dať zabrať vymyslieť podobnú podivuhodnosť), réžia (comment - neuveriteľné, dvaja režiséri). Che. Dve hviezdičky sú málo, tri až až, ale keď ja som chorobný optimista a dobrodružný zaokrúhovateľ smerom nahor. Che ešte raz:-))) ()

Galerie (38)

Zajímavosti (7)

  • Abigail Breslin se brzy sžila s oběma lachtany Spudem i Fridayem, jen jí vadil zápach ryby, kterou jim dávala jako odměnu za dobře provedený výkon. (Kulmon)
  • Ve filmu "hrálo" celkem pět exotických ještěrek. Ještěrka Goblet během filmu snesla 12 vajec, z nichž první vylíhnuté mládě bylo pojmenováno Nim a druhé Abigail. (Kulmon)

Reklama

Reklama