Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Devětatřicetiletá učitelka z New Yorku April Epnerová (Helen Hunt) měla poslední rok pocit, že konečně dala svému životu řád. Jenže manželství, na kterém si tak zakládala, najednou krachuje - manžel Ben (Matthew Broderick) totiž prohlásí, že šlo o omyl, a April opustí. Šokovaná, raněná a bezdětná skoro-čtyřicátnice s biologickými hodinami hlasitými jako budík po babičce má pocit, že rozchodem s manželem přišla o poslední šanci pořídit si vysněné miminko. K tomu ještě musí řešit problémy ze svého dětství. Její adoptivní matka umírá a April se setkává se svou biologickou matkou, velmi energickou a velmi výstřední Bernice (Bette Midler). A aby toho nebylo málo, vypadá to, že "sex na rozloučenou" s Benem asi nezůstal bez následků. Dokáže April pod tlakem okolností najít novou životní rovnováhu? A pomůže jí v tom Frank (Colin Firth), sympatický rozvedený otec jednoho z Apriliných žáků? ... Helen Hunt, držitelka Oscara za hlavní ženskou roli v komedii Lepší už to nebude (As Good as It Gets, 1997), debutuje jako režisérka nezávislou tragikomedií inspirovanou románovým bestsellerem Elinor Lipmanové. Hvězdně obsazený snímek, v němž herečka ztvárnila hlavní roli, získal cenu diváků na MFF v Palm Springs. Do role trpělivého gynekologa obsadila Helen Hunt Salmana Rushdieho. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (114)

dormouse 

všechny recenze uživatele

Na hranici mezi 3 a 4 hvězdičkami volím 4, protože Hluboký Lidský Příběh je v mých očích základ dobrého filmu. Režijní debut Helen Huntové je velmi dobře vyjádřen židovskou "anekdotou" vyprávěnou v úvodu filmu. Otec učí syna odvaze a žádá po něm, aby skákal z prvního, druhého, třetího schodu, vždy jej chytí do náruče. Ve chvíli, kdy chlapec skočí ze čtvrtého schodu, otec uhne a syn si natluče. Poučení: když nás zachytí otec (a možno chápat i Otec), cítíme bezpečí. Když nás nezachytí, cítíme něco mnohem silnějšího, než je bezpečí. Cítíme samotný život. A o tom film je. O tom, jak hlavní hrdinka stále padá na ústa a pociťuje život velmi hmatatelně na vlastní kůži a nejspíš až do nitra kostí. A tak to prostě vždycky je. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Jinak to už zkrátka nebude, než že Helen Hunt nepatří k mým oblíbenkyním. Naopak rád jsem na plátně sledoval Colina Firtha, jehož herecký výkon vzhledem k předpokladům filmu nebyl nikterak ohromující, přesto se stal patrně tím nejlepším, co snímek nabídl. I když jsem nakonec této podívané přiřkl pouze dvě hvězdy, nikdy na projekci nezapomenu. A to díky člověku, se kterým jsem na ní byl. Děkuju! :-) ()

Reklama

hippyman 

všechny recenze uživatele

asi nemám všech pět pohromadě, ale hrůzostrašný trojboj romantická-komedie-USA zde způsobil celkem milý zážitek z filmu, což se mi nepovede zdaleka pokaždé... helen hunt exceluje nejen ve své roli, ale zdá se, že i režii zvládla nad očekávání dobře. koukatelná zápletka i její rozuzlení mi tak dávají možnost udělit bez přehánění 70% ()

Peiper2 

všechny recenze uživatele

Průměrný film, o kterém vlastně ani nejsem schopen říci, jestli se mi líbil nebo nikoliv. Asi to bylo tak na hraně, každopádně druhá polovina je výrazně lepší než první. Herci hrají dobře, ale co se týče příběhu, tak jsem na tento film asi ještě příliš mladý - manželské problémy čtyřicátníků a věci s tím související. Slabší 3* ()

doGof... 

všechny recenze uživatele

Až neuvěřitelně realistický pohled na život ženy, která neví co chce. Touha po dítěti, oťukávání se s nově nalezenou biologickou matkou, manžela nebo rozvedenýho, na dveře bouchá čtyřicítka a naše April se nedokáže rozhodnout. Snímek spíše pro opačné pohlaví, které se více dokáže vžít do role hlavní představitelky a pochopit její nerozhodnost. [8/10] ()

Galerie (46)

Zajímavosti (7)

  • Táto komédia je režisérskym debutom oscarovej herečky Helent Hunt, ktorá sa po počiatočných rozpakoch rozhodla prijať aj hlavnú úlohu. Podstatnú rolu v tom zohral aj príliš nízky rozpočet, ktorý jej nedovolil zaplatiť ďalšiu hviezdu. (Tolf)
  • Film získal cenu diváků na MFF v Palm Springs. (HOODY)
  • Film vznikol podľa rovnomenného románového bestselleru americkej spisovateľky Elinor Lipman. (Tolf)

Reklama

Reklama