Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Devětatřicetiletá učitelka z New Yorku April Epnerová (Helen Hunt) měla poslední rok pocit, že konečně dala svému životu řád. Jenže manželství, na kterém si tak zakládala, najednou krachuje - manžel Ben (Matthew Broderick) totiž prohlásí, že šlo o omyl, a April opustí. Šokovaná, raněná a bezdětná skoro-čtyřicátnice s biologickými hodinami hlasitými jako budík po babičce má pocit, že rozchodem s manželem přišla o poslední šanci pořídit si vysněné miminko. K tomu ještě musí řešit problémy ze svého dětství. Její adoptivní matka umírá a April se setkává se svou biologickou matkou, velmi energickou a velmi výstřední Bernice (Bette Midler). A aby toho nebylo málo, vypadá to, že "sex na rozloučenou" s Benem asi nezůstal bez následků. Dokáže April pod tlakem okolností najít novou životní rovnováhu? A pomůže jí v tom Frank (Colin Firth), sympatický rozvedený otec jednoho z Apriliných žáků? ... Helen Hunt, držitelka Oscara za hlavní ženskou roli v komedii Lepší už to nebude (As Good as It Gets, 1997), debutuje jako režisérka nezávislou tragikomedií inspirovanou románovým bestsellerem Elinor Lipmanové. Hvězdně obsazený snímek, v němž herečka ztvárnila hlavní roli, získal cenu diváků na MFF v Palm Springs. Do role trpělivého gynekologa obsadila Helen Hunt Salmana Rushdieho. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (114)

Renton 

všechny recenze uživatele

43. MFF KV .. Scénář: Alice Arlen, Victor Levin, Helen Hunt .. Vztahovek byly letos plné Vary a tahle byla rozhodně jedna z nejdospělejších. Vadnoucí Helen Hunt boduje na všech třech frontách. Důvtipný scénář (adaptace), skvělá režie a výborné herecké výkony. Then She Found Me pobaví i donutí k zamyšlení. 70%. ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Helen Hunt chce mít dítě a 100 minut pendluje mezi Firthem a Broderickem. Veleprůměrná záležitost, která se vás asi nijak nedotkne, ale protože je solidně napsaná, není moc na co nadávat. 6/10 ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Helen si to lépe napsala (byť pouze částečně) než odehrála, ale pravda je, že to odehrála stále ještě lépe než zrežírovala. Z kolotoče nudných problémů nezajímavých a neživotných postav vytrhne jedině momentka v podobě Bette Midler v kalhotkách. Ovšem příjemné rozptýlení to tedy není ani náhodou. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Absolutně obyčejná romantika, která je zajímavá snad jen tím, že se v ní nikdo neuchyluje k fyzické komice a občas se vyhne klasickým romantickým klišé. Tempo má ale pomalé, postava energické maminky připomíná někoik posledních kreací Kathy Batesové (stylem i vzhledem) a hláškující Firth je tak opravdu to jediné, kvůli čemu má cenu na tenhle film koukat. Což je hodně málo... ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Výborné obsazení (především Firth obsazený do pro něj netypické úlohy), chytrý scénář a především skvěle a nápaditě odvedená režijní práce samotné Helen Hunt. Po Gone Baby Gone další povedený režijní debut v rukách herce. (43. MFF KV - 10.7.8) ()

molotov 

všechny recenze uživatele

Postava hraná Helen Hunt se zmítá v životní krizi, naštěství v Helen v roli režisérky se nikde nezmítá. Dospělejší film než většina podobné hollywoodské produkce, který pro mě příjemně okořenil cynický Colin Firth, který netradičně nehraje britského aristokrata či jiného nadsamce. ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Filmy o vztazích mám ráda, ale tohle se Helen Hunt skutečně nepovedlo. Původně zajímavý scénář zazdily příšerné dialogy v naprosto nedůvěryhodných situacích (který chlap si bude na den přesně pamatovat, před kolika týdny poprvé potkal ženu, která se později stane jeho přítelkyní?), děsivá hlavní hrdinka April (nedokážu pochopit, proč se k ní Frank v podání Colina Firtha po všech jejích lžích stále vracel) a odporně neinovativní režie, které může k boji o nejnudnější filmový obraz konkurovat maximálně tak německý televizní film podle předlohy Rosamundy Pilcherové. A ještě něco. Je mi jasné, že Helen chtěla pojmout svoji hrdinku maximálně civilně, takže je April v průběhu celého filmu nenalíčená a mírně řečeno sešlá (což jí dávám jen ke cti), ale aspoň měla říct make-up artistům, že ve filmu bude hrát dceru Bette Miller a že by tedy měla vypadat mladší než Bette. Na jednu stranu je hezké podtrhnout těžký život první hrdinky strhaným vzhledem a úspěch druhé naopak omlazujícím make-upem, ale ve chvíli, kdy daná první hrdinka (mladší o 18 let) vypadá jako matka druhé, tu něco nehraje. Když Colin odhadoval její věk na 34 let, měla jsem chuť poslat mu vodícího psa, protože větší důkaz sleposti už snad nalézt nejde. A když ona uvažovala nad návratem ke svému bývalému manželovi působícímu dojmem mírně retardovaného vesničana, který doposud mentálně nepřekročil hranici 12 let, uvažovala jsem, jestli by v nemocnici neměla také navštěvovat oddělení psychiatrie. Tenhle film je zkrátka místy tak blbý a nerealistický, až to bolí. Zvlášť při podobně výborném hereckém obsazení. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Režijní debut Helent Hunt je bohužel podle rovnice: příšerný scénář / podle průměrné knihy Elinor Lipman, která je tak bezvýznamná, že ani česky nevyšla. A ani trojice jinak velmi dobrých herců tu nijak zvlášť neoslňuje a my se můžeme jen dohadovat, zde je to bezradností Hunt v nové roli, nebo na to mělo vliv něco úplně jiného. Navíc té době měly Helen Hunt a Bette Midler zřejmě poruchu příjmu potravy, což nemohlo lichotit ani takovému samozřejmému ideálovi, jakým býval Colin Firth. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Neurazí, ale za těch necelých sto minut strhnout prostě nedokáže. Ač je tahle záležitost solidně napsaná a velmi dobře zahraná (Helen Hunt fandím už dlouhé roky), lehce rozesměje i zabrnká na vážnou notu, nezapadá do nemalé skupiny filmů, o které bych chtěl někdy znovu zavadit. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Velice zajímavý a sympatický film, který mě dokázal zaujmout a nejednou překvapit vývojem děje. Z filmu, od kterého jsem nic nečekal a který jsem nikterak zvlášť netoužil vidět se vyklubalo docela příjemné romantické komediální drama, které nabídlo zajímavý pohled na témata jako adopce a co dělat, když se ukáže biologická matka, či na téma rodičovství v trochu pozdějším věku. Takže dějově velmi jednoduchý film, se kterým ale nemám jediný problém, příběh to byl zajímavý, dokázal zaujmout a herci byli hodně příjemní. Helen Hunt mám v oblibě už od filmu Lepší už to nebude, a i když už nevypadá tak mladě jako tehdy, tak pořád je to hezká ženská, na kterou se dobře dívá a která rozhodně umí hrát. Colin Firth zahrál taktéž hodně dobře, také patří k hercům, které mám docela rád, takže výborná volba obsadit ho do tohoto filmu. Bette Midler a Matthew Broderick pak příjemně doplňují Huntovou s Firthem. Co se týče režie, tak tam není co vytknout, Helen Hunt to zvládla hodně dobře a film má vše, co by asi takový správný romantický film ze života měl mít. Když tento můj proud myšlenek tedy nějak uzavřu, tak jsem viděl příjemný film, který je na deštivé odpoledne jako stvořený a který měl co nabídnout, za což jsem rád, protože čas s tímto filmem strávený rozhodně nemusím považovat za ztracený. Uděluji čtyři hvězdy. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Jinak to už zkrátka nebude, než že Helen Hunt nepatří k mým oblíbenkyním. Naopak rád jsem na plátně sledoval Colina Firtha, jehož herecký výkon vzhledem k předpokladům filmu nebyl nikterak ohromující, přesto se stal patrně tím nejlepším, co snímek nabídl. I když jsem nakonec této podívané přiřkl pouze dvě hvězdy, nikdy na projekci nezapomenu. A to díky člověku, se kterým jsem na ní byl. Děkuju! :-) ()

hippyman 

všechny recenze uživatele

asi nemám všech pět pohromadě, ale hrůzostrašný trojboj romantická-komedie-USA zde způsobil celkem milý zážitek z filmu, což se mi nepovede zdaleka pokaždé... helen hunt exceluje nejen ve své roli, ale zdá se, že i režii zvládla nad očekávání dobře. koukatelná zápletka i její rozuzlení mi tak dávají možnost udělit bez přehánění 70% ()

Payushka 

všechny recenze uživatele

Silene unavny, neoriginalni film o jakesi situaci, v niz se nachazi Helen Hunt. Coz o to, tuhle herecku mam celkem rada, ovsem v Konecne spolu vypada na 50 (ackoliv ji postava C. Firtha smele hada 35 - oh my god, jako by byl slepy!). Nevim, co se s ni stalo, ale visi na ni kuze, ani ten jeji typicky usmev ji uz neslusi, vypada jak po anorexii. Kde jsou ty doby, kdy z ni i kanec Nicholson byl paf. ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Zase jedna totálně nezajímavá slátanina o ničem. Zhruba v půli jsem přestal mít sílu dále sledovat a tento film pro mne nadále zůstal pouhou kulisou... 30% ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Podívaná kolísavé kvality.. klady jsou jednoznačně Colin Firth, který si připsal nejlepší hlášky a vtípky a Matthew Broderick, který si střihnul skvělou figurku trouby.. mínusem pak poněkud chaoticky nastříhaný závěr a některá nelogická konání April.. šokem pak Helen Hunt, kdysi krásná ženská, ze které se stala vyhublá sestra smrtky... ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Má oblíbenkyně Helen Hunt se tentokrát rozhodla obsadit kromě postu herečky i post režisérky a myslím si, že si na svou prvotinu vedla celkem dobře. Snad jen mohla do svého snímku zasadit více humoru a vysvětlit panu Broderickovi, že má HRÁT a ne kurvit její film. I to ještě nenarozené dítě předvedlo lepší výkon než pan Broderick. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Film je pak míchanicí velmi vážných a bolavých scén a lehkonohého vtipkování i situačního jančení. Žánrové rozháranosti si zkrátka všimne každý a bývá častým důvodem kritiky ve stylu "Huntová si měla ujasnit, co chce točit".Troufám si ale říct, že ačkoli se sociálně naprosto míjím s cílovou diváckou skupinou "ženy: 40+" a v průběhu sledování filmu jsem si připadal jako v dokumentu National Geographic o zcela odlišné vývojové linii homo sapiens sapiens, než jsem já sám, přece jen bych měl pro snímek Konečně spolu ospravedlňující vysvětlení.A April vskutku neví coby a chová se způsobem, který z ní v očích méně empatického jedince činí hysterickou a liknavou poběhlici. Zvratů je v ději tolik (vyspala jsem se s tímhle, ale pak jsem řekla tomu druhému, že...), až by to vydalo na seriál. ()

Reklama

Reklama