Reklama

Reklama

Kouzlo Avataru a akce Hvězdných válek. Animovaný sci-fi film Bitva o planetu Terra vyšel celé dva roky před celosvětovým hitem Avatar, přitom mu může směle konkurovat i dnes! Originální příběh o planetě, kterou chce lidstvo kolonizovat, ale místní druh se tomu brání, je doplněný o hravou animaci plnou fantastických nápadů a navíc ho doprovází dokonalá hudba. Nenechte si ujít opravdovou událost ve světě sci-fi a nechte se okouzlit úžasným světem planety Terra! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (182)

Radyo 

všechny recenze uživatele

Tématická podobnost s Avatarem posílá Bitvu o planetu Terra nutně do srovnávacího testu, v němž sice prohraje, ale jen o prsa vietnamské dívky. V její prospěch hraje originalita (byla dříve než Avatar), větší zaměření na mladší diváky (tím nemyslím nutně zrovna malé děti), geniální stopáž (jak dokázali vměstnat vše podstatné do hodiny a čtvrt?) a dost možná i fakt, že si tou méně reálnou animací nehraje na nic, na co ve skutečnosti nemá. Příběh o tom, že žádná válka není nevyhnutelná mě opravdu hodně zaujal a oslovil, dobře se na to dívalo a hezky to znělo, takže v součtu poctivých 90%. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $1,647,083Tržby Celosvetovo $6,192,000▐ V skutku vydarený počin, ktorý skutočne pripomenie Avatar-a, animačne možno nie prvotriedne, v podstate ukážka môže aj odradiť ako sprvoti mňa ale podľa toho čo animátory ponúkli sa to dalo v pohode zniesť a vôbec to nerušilo dej ako iné rýchlo kvasené počítačové animáky posledných rokov(2005-2011), akcia slušná, štipka napätia a emócii. /80%/ ()

Kordus 

všechny recenze uživatele

Odporná animace postav, zbytek nadprůměr v daném žánru. Nečekal jsem nic, takže film nemohl jinak než potěšit. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Ač nemám pod zadkem přimontovanou vrtuli, tak jsem v tomto snímku zcela nepokrytě fandil domácím oblečeným ve slušivých barvách míru. Rád bych ocenil jejich gesto s kyslíkovou bublinou, ale místo toho je budu raději varovat, neboť lidem se nedá věřit a časem se budou chtít rozpínat na cizí pozemky. Lidé jsou zkrátka nevděčné svině. Věřte mi, jsem jedním z nich. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Konečně taky jednou pěknej akční animák, kterej to tentokrát vzal opačně a ukazuje invazi lidstva k mimozemšťanům. Animace sice neni žádnej zázrak,ale neurazí, obzvlášť ke konci ne a to co tenhle film drží, je opravdu výborná hudba ( i když je fakt, že mi přišla trochu povědomá) a dobrej napínavej příběh. Nenáročný a zábavný, tak to má být ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Lidstvo je zkažené, o tom není nejmenších pochyb. Stačí se jen podívat, co se děje dnes a nedivím se, že jsme si v daleké budoucnosti nejen naši Zemi a sebe navzájem zdevastovali neustálými válkami. Velmi miloučký animák s výrazným poselstvím, které není radno brát na lehkou váhu. Počátek této budoucnosti právě prožíváme ... ()

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

Everything different scares them. Nemá to animaci jako Pixarovky. Nemá to příběh plný morálních zásad jako Dreamworks. A i přes to všechno působí Terra velmi originálně a nebál bych se ji komukoliv doporučit. Velmi vydařená žánrovka! ------- Podoba s Avatarem je na místě, že by James pokukoval po inspiraci ? ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Baby sci-fi s atraktívnymi bojovými sekvenciami a minimom zbytočnyćh kecov. Na tej predĺženej hoďke to aj vďaka slušnej hudbe funguje ako taký predkrm na Avatara priam ideálne. 70% ()

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Postavy na planetě Terra vypadají pomalu jak spermie. Trošku úsměvné, ale kdoví jak vypadají bytosti na jiných planetách. Lidstvo vyčerpalo zásoby ze země a planet kolem sebe, že se rozhodlo vycestovat z naší soustavy a na nejbližší planetě, kde by byl možný život se usadit. Osudná byla právě planeta Terra. Možná bych tomu i věřil, že něco podobného nás čeká, tímto tempem. Animace je propracovaná dobře a příběh nemrzí, jen chtělo v některých ohledech trošičku přidat. Celkem jsem se bavil, za mne slabší čtyři. ( Hodnocení: 7/10 ) ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Příběhově tak trochu předchůdce Avatara, ovšem s nehezkou animací a ještě více jednodušším příběhem. Což ale u animáku zrovna nevadí, zvláště když i tak se jedná o docela zajímavý počin. Terra je totiž hlavně sci-fi, ve které se pořád něco děje a mezery mezi jednotlivou akcí nejsou dvakrát dlouhé. Akce samotná je navíc hodně dobře natočená. Úlitby pro malé děti tady, kromě malého roztomilého robota, nejsou skoro žádné, což je taky příjemná změna. Celé to navíc rychle odsýpá. Jen je škoda té špatné animace a celkem odfláklými vztahy mezi postavami, které mnohdy nepůsobí moc uvěřitelně. I tak se ale jedná o celkem příjemné překvapení. 70% ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Když pominu občasnou nudu a celkově velmi slabé vizuální provedení (až na vzdušné bitky, ty rulujou), nakonec to nebylo tak špatné. Za vše mluví již zvučná jména dabérů a poměrně vysoké hodnocení i na IMDb. Navíc, kde jinde se potom dá narazit na Marka Hamilla, Dannyho Treja a Rona Perlmana v roli mírumilovných mimozemských stařešinů?? ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Nečekal jsem tak dobrý film. Poklidné sci-fi o mírumilovných obyvatelích ( ehm, války mají ovšem také za sebou) se nakonec zvrtne v třeskutou akci opravdu jak ze StarWars. Při sledování se vybaví všechno možné: Skleník B.Aldisse, Divoká planeta, pozdější Avatar, ale i Nemo, Mravenec Z...od každého je tu něco. A samozřejmě i věčně inspirující Vetřelec. Vhodně zvolená hudba je místy jak od P.Glasse, což je velmi příjemné. Grafika sice nijak zvlášť neohromí, ale pokud se necháte vtáhnout do děje, rychle si na ni zvyknete. Příběh stokrát vyprávěný o věčné rozpolcenosti lidstva ohledně toho, co je vlastně dobré, neurazí, protože naši temnou stranu bychom si měli připomínat neustále. Lidská hamižnost nezná hranic, naštěstí se ale vždy najde někdo, kdo se proti ní snaží postavit... ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Veľmi pekný a zaujímavý animák, ktorý by sa mohol rovnať Toy Story, nebojím sa napísať. Ale dej je úplne o niečom inom. Je veľmi zaujímavé, že sledujeme jednu planétu so zaujímavými stvoreniami, ktoré si žijú pokojný život a zrazu na ich planétu dorazia mimozemšťania - ľudia. Je to naozaj veľmi zaujímavo spracované a je tu jasný odkaz, že aj my ľudia sme mimozemšťania, ktorí možno raz navštívia nový život a nie naopak, ako sme si to mnohé roky mysleli. Animácia je trochu amatérskejšia než na aké sme zvyknutý od zazobaného Pixaru, ale nevadilo to. Rovnako tak obyvatelia planéty vyzerajú trochu smiešne a úboho, ale to sú len detaily. Rozhodne odporúčam všetkým vekovým kategóriám. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Keď som to išiel pozerať, nevedel som o čom to je a čo ma čaká a o to viac som bol prekvapení.Je to vydarený animák s príjemnou hudbou, zaujímavým prostredím, skvelými postavami, nechýbajú tomu ani emocie a celé to pôsobí ako mix Star Wars s Avatarom.Problém vidím len v prostredí filmu.Človekovi sa to musí nejako dostať pod kožu, (aby sa mu zaľúbil ten svet) ale to za tých pár minút ťažko.Akurát si zvykneme len na postavy, ale s tým svetom by sa to chcelo ešte trošku vyhrať, aby aj on trošku zaujal a viac vtiahol a nielen postavy.Určite by to bol skvelý animák.Rozhodne je to, ale príjemný film pre deti aj dospelých. 80% - *4 ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Zajímavý námět je tu zpracován poměrně obstojně a film zaujme především oddechovou akcí a pěkným vykreslením života na neznámé planetě. A komu vadí, že charaktery jednotlivých postav nejsou zobrazeny zrovna věrohodně, tak si jednodušše zvolil špatný film. Bitva o planetu Terra nabízí jen vzrušující dobrodružnou podívanou vhodnou pro celou rodinu, která se sice nikdy nestane kultovní, ale opomenout si také určitě nezaslouží. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Očekával jsem sci-fi animované béčko a filmík docela překvapil. Nemám doma 3D Tv a tak jsem byl nucen sáhnout po přibalených 3D brýlých (typ - modrá a rudá fólie v kartonových obroučkách). Jakýsi náznak v prostoru se pohybujících objektů tam v tom halucinogenním nafialovělém prostředí byl, nicméně k pravému 3D což film umožňuje sledovat to mělo daleko a tak jsem raději vše sledoval ve 2D. Příběh je jak vypůjčený z Avatara (nebo naopak ? :-). Tady však lidstvo jde na věc přímo. Planeta Země po vytěžení zdrojů přestala stačit. Lidstvo osídlilo Mars a Venuši. Tyto planety se však chtěly od zplundrované Zěmě trhnout a vyhlásily nezávislost. Vypukla válka během níž bylo vše zničeno vyjma jedné evakuační lodi, která brázdí vesmír a hledá v galaxiích prostředí vhodné pro život. Loď je stará a už nevydrží dlouho pohromadě, čas se lidstvu (reprezontovanému přeživšími na lodi) krátí a kyslík už na lodi také dochází. Naštěstí se objevila Terra. Planetka vhodná k osídlení, ale co čert nechtěl, žijí zde inteligentní bytosti, které si navíc jak se zdá svůj domov hodlají před agresory ze Země bránit. Bojové scény docela ušly a překvapila kvalitní hudba ve filmu. Terrané mi však vzhledově nesedli a připomínali mi břišní parazity :-). Ale to je můj názor. * * * ()

Ketri 

všechny recenze uživatele

Vhodně zvolená stopáž, příjemný příběh, zajímavá vizualizace. Připojuji se ke komentáři Setiho. SPOILER! Bylo celkem jasné jak to dopadne. Však na planetě je místa dost. Lidská rasa je opravdu nenapravitelná, což bylo vidět na postavě generála Hemmera. Těžko vydrží pod "pokličkou" a pokud to bylo myšleno jako dočasné řešení, tak s tím má lidstvo také své zkušenosti. Nejvíce se mi "líbilo", že místo budování příbytků, infrastruktury a ostatních vymožeností, začali lidé stavět obří sochu zachránci míru a společného soužití s teřany. Taky mi to něco připomnělo, nu což, až ji jiný hrdina nechá strhnout, bude dost materiálu na zbraně. Lidstvu vlastně byla dána už čtvrtá šance na polepšení (Země, Venuše, Mars a Terra) ... takže bude to pokračovat dokud nezpludrují celý vesmír ... :-)) ? ()

Reklama

Reklama