Reklama

Reklama

Kouzlo Avataru a akce Hvězdných válek. Animovaný sci-fi film Bitva o planetu Terra vyšel celé dva roky před celosvětovým hitem Avatar, přitom mu může směle konkurovat i dnes! Originální příběh o planetě, kterou chce lidstvo kolonizovat, ale místní druh se tomu brání, je doplněný o hravou animaci plnou fantastických nápadů a navíc ho doprovází dokonalá hudba. Nenechte si ujít opravdovou událost ve světě sci-fi a nechte se okouzlit úžasným světem planety Terra! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (182)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Veľmi pekný a zaujímavý animák, ktorý by sa mohol rovnať Toy Story, nebojím sa napísať. Ale dej je úplne o niečom inom. Je veľmi zaujímavé, že sledujeme jednu planétu so zaujímavými stvoreniami, ktoré si žijú pokojný život a zrazu na ich planétu dorazia mimozemšťania - ľudia. Je to naozaj veľmi zaujímavo spracované a je tu jasný odkaz, že aj my ľudia sme mimozemšťania, ktorí možno raz navštívia nový život a nie naopak, ako sme si to mnohé roky mysleli. Animácia je trochu amatérskejšia než na aké sme zvyknutý od zazobaného Pixaru, ale nevadilo to. Rovnako tak obyvatelia planéty vyzerajú trochu smiešne a úboho, ale to sú len detaily. Rozhodne odporúčam všetkým vekovým kategóriám. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Očekával jsem sci-fi animované béčko a filmík docela překvapil. Nemám doma 3D Tv a tak jsem byl nucen sáhnout po přibalených 3D brýlých (typ - modrá a rudá fólie v kartonových obroučkách). Jakýsi náznak v prostoru se pohybujících objektů tam v tom halucinogenním nafialovělém prostředí byl, nicméně k pravému 3D což film umožňuje sledovat to mělo daleko a tak jsem raději vše sledoval ve 2D. Příběh je jak vypůjčený z Avatara (nebo naopak ? :-). Tady však lidstvo jde na věc přímo. Planeta Země po vytěžení zdrojů přestala stačit. Lidstvo osídlilo Mars a Venuši. Tyto planety se však chtěly od zplundrované Zěmě trhnout a vyhlásily nezávislost. Vypukla válka během níž bylo vše zničeno vyjma jedné evakuační lodi, která brázdí vesmír a hledá v galaxiích prostředí vhodné pro život. Loď je stará a už nevydrží dlouho pohromadě, čas se lidstvu (reprezontovanému přeživšími na lodi) krátí a kyslík už na lodi také dochází. Naštěstí se objevila Terra. Planetka vhodná k osídlení, ale co čert nechtěl, žijí zde inteligentní bytosti, které si navíc jak se zdá svůj domov hodlají před agresory ze Země bránit. Bojové scény docela ušly a překvapila kvalitní hudba ve filmu. Terrané mi však vzhledově nesedli a připomínali mi břišní parazity :-). Ale to je můj názor. * * * ()

Reklama

terunka003 

všechny recenze uživatele

Animované, akční, sci-fi, svižné, nápadité, nadčasové. Hezké animace, hezký zvuk, hezké postavičky, nová země, obyvatelé, rostliny a zvířata. Příběh o hledání nové země k životu pro lidský druh, který si svojí Zemi zničil. Postava generála Hemmera zastupovala všechny s myšlenkou nadřazení lidské rasy celému vesmíru. Co se týče filmu samotného byl jednoduše podán, podtržen svižnou hudbou, velkým leteckým bojem na konci a samozřejmě také nechyběl ani šťastný konec a bohužel i nějaké ty oběti. Film pro celou rodinu, kdy nebudete mít šanci usnout. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Příběhově tak trochu předchůdce Avatara, ovšem s nehezkou animací a ještě více jednodušším příběhem. Což ale u animáku zrovna nevadí, zvláště když i tak se jedná o docela zajímavý počin. Terra je totiž hlavně sci-fi, ve které se pořád něco děje a mezery mezi jednotlivou akcí nejsou dvakrát dlouhé. Akce samotná je navíc hodně dobře natočená. Úlitby pro malé děti tady, kromě malého roztomilého robota, nejsou skoro žádné, což je taky příjemná změna. Celé to navíc rychle odsýpá. Jen je škoda té špatné animace a celkem odfláklými vztahy mezi postavami, které mnohdy nepůsobí moc uvěřitelně. I tak se ale jedná o celkem příjemné překvapení. 70% ()

FritoleXx 

všechny recenze uživatele

Pro mě u většiny animáku neexistuje žádné napětí, protože je už od začatku jasné, jak to dopadne. O to větší překvapení je tenhle vydařený počin, kde je napětí opravdu znát. Terrané jsou velmi originální, sympatičtí a s očima připomínající ty Kocourovy (Ve srovnání s těmi nudnými obyvateli Planety 51 jsou Terrané mistrovské dílo) Krom postav zaujme taky užasná hudba a jistá podobnost s Avaterem, i když je Terra natočena dříve, což je jenom plus. Škoda horší animace, ale i tak je Bitva o planetu Terra jeden z nejlepších animáku za posledních pár let. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (3)

  • Film měl premiéru 8. září 2007 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (Terva)
  • Scenár filmu bol pôvodne napísaný pre hraný film s realistickou CGI animáciou, keďže sa ale nepodarilo nazhromaždiť dostatok peňazí, bol film natočený ako 3D animovaný film. (Krnac)
  • Film byl natočen technologií TriOviz Inficolor 3D. (Terva)

Reklama

Reklama