Reklama

Reklama

Kouzlo Avataru a akce Hvězdných válek. Animovaný sci-fi film Bitva o planetu Terra vyšel celé dva roky před celosvětovým hitem Avatar, přitom mu může směle konkurovat i dnes! Originální příběh o planetě, kterou chce lidstvo kolonizovat, ale místní druh se tomu brání, je doplněný o hravou animaci plnou fantastických nápadů a navíc ho doprovází dokonalá hudba. Nenechte si ujít opravdovou událost ve světě sci-fi a nechte se okouzlit úžasným světem planety Terra! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (182)

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Postavy na planetě Terra vypadají pomalu jak spermie. Trošku úsměvné, ale kdoví jak vypadají bytosti na jiných planetách. Lidstvo vyčerpalo zásoby ze země a planet kolem sebe, že se rozhodlo vycestovat z naší soustavy a na nejbližší planetě, kde by byl možný život se usadit. Osudná byla právě planeta Terra. Možná bych tomu i věřil, že něco podobného nás čeká, tímto tempem. Animace je propracovaná dobře a příběh nemrzí, jen chtělo v některých ohledech trošičku přidat. Celkem jsem se bavil, za mne slabší čtyři. ( Hodnocení: 7/10 ) ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Nečekal jsem tak dobrý film. Poklidné sci-fi o mírumilovných obyvatelích ( ehm, války mají ovšem také za sebou) se nakonec zvrtne v třeskutou akci opravdu jak ze StarWars. Při sledování se vybaví všechno možné: Skleník B.Aldisse, Divoká planeta, pozdější Avatar, ale i Nemo, Mravenec Z...od každého je tu něco. A samozřejmě i věčně inspirující Vetřelec. Vhodně zvolená hudba je místy jak od P.Glasse, což je velmi příjemné. Grafika sice nijak zvlášť neohromí, ale pokud se necháte vtáhnout do děje, rychle si na ni zvyknete. Příběh stokrát vyprávěný o věčné rozpolcenosti lidstva ohledně toho, co je vlastně dobré, neurazí, protože naši temnou stranu bychom si měli připomínat neustále. Lidská hamižnost nezná hranic, naštěstí se ale vždy najde někdo, kdo se proti ní snaží postavit... ()

Reklama

Tony.cs 

všechny recenze uživatele

Ano, základní kámen příběhu s největší pravděpodobností okopíroval Cameron ve svém Avataru. Ale to je tak vše. Stejně tak Terra kopíruje co se dá, od Star Wars po Star Trek. Ale i tak je to zajímavé, originální a chytlavé. Jediné, co to podráží je šíleně nudná, stará a ošklivá animace. Bohužel u takovéhoto typu filmu to udělá polovinu hodnocení. Vždyť Final Fantasy: The Spirits Within je starší o celých šest let, a přitom je na mnohem vyžší úrovni. A to i scénáristicky a režijně. ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem přemýšlel nad maximálním hodnocením. Jedinečnost, kterou tento animovaný film oplývá, by si to zasloužila. Boj mimozemských obyvatel planety Terra s příchozími lidmi, má podobný (a jednoduchý) charakter jako Avatar, vyznívá však tak nějak přirozeněji. Originální svět, na který se dobře dívalo, dobrá a nenásilně působící hudba. Že je animace jednoduchá mi nevadilo. Na druhou stranu mě to ani vyloženě neoslnilo, takže 4*. ■ Dost dlouho jsem čekal na DVD a když ho mám, vytkl bych mu, že sice avizuje i 2D, ale jinak, než v 3D, se na to dívat nedá a že přestože avizuje české titulky, nedají se zapnout. Takže bylo na výběr jen mezi angličtinou a českým dabingem. Naštěstí se té angličtině dá rozumět. ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Tři výtečně zvládnuté věci - hudba, kamera a atmosféra. Co se týče zpracování, i na rok 2007 trochu zaostalejší, ze začátku poněkud škaredě digitální, ale přišlo mi, že se postupem času zlepšilo (nebo jsem si alespoň zvykl). Dějově je to jasný předchůdce Avatara ve smyslu tématu. Máme tu planetu s vlastní inteligentní rasou, lidstvo na pokraji vyhynutí a takovou tu krutou otázku, co je a co není správné - jestli planetu obsadit a zachránit se, či se raději obětovat (myšlení lidstva obecně je asi v tomto ohledu jasné). V každém táboře po jedné hlavní postavě, vč. i hlavního záporáka, jímž je hamižný seržant, kterému jde jen o to získat si Terru za cenu vybití původních obyvatel. No, netřeba dodávat, že podobnost již zmíněnému blockbusteru je ohromná (o to víc zarážející, že Terra tu byla dřív). Jako digitální animovaný film to funguje víc než dobře. Zejména téma a fakt, že se zde umírá, či i skoro-umírá, přidává na hodnotě a ubírá na tom, že by se mělo jednat o rodinný film (spíše než ten je to regulérní sci-fi, akorát v animovaném 3D kabátku). Jen škoda, že stopáž nedovolila více a děj se zdál trochu uspěchaný, s mnoha malými dírami, které by delší čas mohl záplatovat. Ale nedá se nic dělat. Už od zhlédnutí Avatara jsem chtěl tento film vidět, učinil jsem tak a nemohu nebýt spokojen. 70% ()

Galerie (67)

Zajímavosti (3)

  • Film byl natočen technologií TriOviz Inficolor 3D. (Terva)
  • Scenár filmu bol pôvodne napísaný pre hraný film s realistickou CGI animáciou, keďže sa ale nepodarilo nazhromaždiť dostatok peňazí, bol film natočený ako 3D animovaný film. (Krnac)
  • Film měl premiéru 8. září 2007 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (Terva)

Reklama

Reklama