Reklama

Reklama

Pekař

  • Česko Můj pekař zabiják (více)

Milo je profesionálním zabijákem, kterého už jeho práce nebaví a chce přestat. Své poslední oběti daruje život, ale Milův kolega a konkurent Bjorn muže zastřelí. Navíc hodlá o Milově selhání informovat nadřízené a je si jistý, že mu pak dají za úkol Mila zabít. A jak Bjorn předpokládal, tak se i stalo. Milovi se však podaří Bjornovi uniknout. Leo, kolega a přítel nabízí Milovi, aby se dočasně ukryl v jeho venkovském domě v Gwynfydu. Dům v Gwynfydu je bývalé pekařství a místní obyvatelé se právem domnívají, že Milo je pekař, který tu chce obnovit živnost. Pouze mladík jménem Vajcen pochopil, že Milo je profesionální zabiják, který tu chce splynout s davem. Viděl totiž Mila jak na poli zakopává své zbraně a svěří se s tím svému šéfovi Rhysovi. Rhyse trápí žena Martha a tak ho napadne, že by si u Mila mohl objednat její vraždu. Navlékne to tak, že jako objednává čokoládový dort pro svou ženu. Milo objednávku přijímá s radostí, zejména proto, že vůbec nepochopil o co ve skutečnosti Rhysovi jde. Když pak čirou náhodou Martha zemře při explozi plynu, který Rhys omylem nechal puštěný, jsou si obyvatelé městečka již jistí, že Vajcen mluvil pravdu. Všichni o Milovi nyní smýšlejí jen jako o zabijákovi a také si objednávají čokoládové dorty pro své sousedy. Všichni, až na místní veterinářku Rhiannon, se kterou Milo začíná flirtovat a doufá, že našel tu pravou ženu pro nový začátek. Milo se ve městečku cítí stále lépe a lépe a dokonce ho začíná bavit i pekařina. Netuší, že je mu v patách Bjorn. Jednoho večera má Milo rande s Rhiannon a Vajcen má také schůzku. Se sousedem Bobem. Milo se domnívá, že jde o milostnou schůzku mezi dvěma muži, ale Vajcen hodlá vyplnit první objednávku a Boba zabít. Vkrade se na jeho zahradu a vystřelí. V tu chvíli se Bob lekne a opaří se horkou červenou omáčkou, kterou si právě ohřál v mikrovlnce.Vajcen neunese tíhu situace a opije se. Jde za Milem k Rhiannon. Opilého Vajcena vezmou k Milovi do pekárny a nechají ho vyspat. Rhiannon a Milo se spolu vyspí. Zatímco spí, v Milově domě se objevuje Bjorn, ale jen obhlédl situaci. Když se Vajcen vyspí z opilosti, svěří se Milovi s tím, co udělal Bobovi. Chtěl být jako Milo, profesionálním zabijákem. Jejich rozhovor vyslechne Rhiannon a uteče domů. Milo se jí marně snaží přemluvit, aby mu dala šanci. Milo se sejde se svými sousedy a vysvětlí jim, že jejich objednávky opravdu považoval za objednávky dortů a ne vražd. Ty on už nedělá. Doufal zde v novou šanci a nový život. Zatímco hovoří se sousedy, Bjorn unese Rhiannon. Milo jí jde na pomoc, ale sousedé se do toho nehrnou. Až po jeho odchodu se chytí za nos a následují ho. Mezitím se Milo setkává s Bjornem v rozvalinách starého hradu, kde se spolu utkají na život a na smrt... (TV Prima)

(více)

Recenze (37)

made1 

všechny recenze uživatele

Dává mi hodně zabrat rozhodnout se mezi třemi a čtyřmi hvězdičkami, ale nakonec dávám víc, protože Damian Lexis byl neodolatelný a člověk mu až věří, že všechny své "oběti" odklízel jako pána na WC. Rozhodně si na tehle film vzpomenu pokaždé, když si budu někde objednávat čokoládový dort. Jen ten vesnickej konec byl tak strašlivě... ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Rodinná spolupráca priniesla rodinnú atmosféru. Elegantne, trošku bláznivo, no hlavne s anglickou nadsázkou spracovaný ďalší, ničím výnimočný príbeh. K propagácii využíva hlavne popularitu Damiana Lewisa, ale na prekvapenie sa tu mihne aj zopár iných známych tvárí. Pár scén čierneho humoru, pár minút romantiky a záver dokonca trošku akčnejší, to všetko smeruje k poriadnemu béčku. Ale prirodzenému a nenásilnému. 65%. ()

Reklama

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Pokud chcete něco hodně nenáročného, česky dabovaného, tak je pro Vás tenhle Pekař z značka ideál. Celkem slušná porce zábavy, která sice někdy sklouzne za hranu, ale ve výsledku je to stále koukatelná, lehce vidlácká komedie, kde si připomenete anglickou literaturu, pokocháte venkovem a vybuchující ovce, to bylo asi úplně to nejlepší, co jsem si z celého filmu odnesl. ()

ywo666 

všechny recenze uživatele

Taký zvláštny film: Čakal som, že to bude vtipnejšie. Škoda. Tie hlúpe postavy miestnych mali väčší potenciál. Potenciál sa vyskytoval snáď v každej druhej scéne. Nevyužitý. Zopár srandičiek, zopár podarených scén, jedna neuveriteľná milostná scéna a vcelku dosť nudy. Ale ako celok to nebolo vyslovene zlé. Proste priemerné. ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Jak to dopadá, když člověk ve středním věku vymění povolání profesionálního zabijáka za profesi pekaře v malé vesničce, kde má každý na každého pifku. Chvílemi to bylo britsky roztomilé, ovšem častěji mě film moc do děje vtáhnout nedokázal. Damian Lewis je výborný herec, ale vzhledem k pomalému tempu filmu se zkrátka nad průměr nedostane. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (2)

  • Pistole Glock 17 3. generace, kterou používal Milo (Damian Lewis) a později ji našel Eggs (Dyfan Dwyfor), ve skutečnosti není celá vyrobena z plastu. Má rám z polymeru, ale horní část, hlaveň a vnitřky jsou vyrobeny z kovu. Tudíž detektor kovů by ji snadno mohl detekovat. (SONY_)
  • Natáčelo se od 27. března do 8. května roku 2006. (SONY_)

Reklama

Reklama