Reklama

Reklama

Vítej v džungli

  • USA Welcome to the Jungle (více)

Obsahy(1)

Syn newyorského primátora Michael Rockefeller během jedné z výprav do džungle Nové Quineje zmizel. Jeho tělo nebylo nikdy nalezeno. Říká se, že padnul do rukou kanibalských kmenů. O čtyřicet let později se dva páry přátel vydávají do džungle pátrat po jeho osudu. Jejich hledání se brzy mění v zoufalý boj o život. Domorodí kanibalové sledují každý jejich pohyb. Z cestovatelů se stavá lovená zvěř, smyčka se kolem nich stále více stahuje. Kanibalové chystají krvavou hostinu… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (56)

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Ruggero Deodato síce nie je žiaden režísérsky fenomén, v pomyselnom súboji s Jonathanom Hensleighom však aj s odstupom štvťstoročia jasne víťazí rozdielom troch tried. Jeho Kanibalovia, nech už je to film akokoľvek kontroverzný a pohoršujúci, boli strhujúci, napínaví či dokonca šokujúci... toto všetko Hensleighovo Vitaj v džungli silne postráda, snímka je práve naopak otravná a zbytočná. Či sú horory o antropofágoch schopné filmového zmŕtvychvstania a konfrontácie so súčasnými hororovými trendmi, to zrejme ukáže až remake kultového Cannibal Holocaustu... ()

Ryuuhei odpad!

všechny recenze uživatele

Velký špatný. Ve většině filmu se akorát chodilo nezáživnou džunglí a jediné, co tuto nudnou výpravu obohacovalo, byla tupá dramata mezi postavami. Jedni se chtěli mermomocí bavit, druzí ne a... je jasné, jak tato potyčka asi dopadla. Postavy mi vyloženě lezly na nervy - ať už to bylo duo ožralů, nebo hysterka, která se plně projevila až na konci. A konec byl vlastně i to, na co člověk celou dobu čekal a naprosto neuspokojil. Děj mě tedy naprosto nebavil a jediné, co bych na tom shledal tak nějak uspokojivým, jsou rekvizity lidských těl, které vypadají realisticky a je vidět, že si na této stránce dali tvůrci záležet. I když je vše ukázáno jen sporadicky a ze tmy, aby nebylo moc gore (jakože ho vážně moc není ve výsledku). Viděl jsem už spoustu found footage a tohle je jednoznačně jedno z nejhorších. ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Některým filmům pomalejší rozjezd odpouštím, ale čeho je moc, toho je příliš. Když se prvních 55 minut nic neděje a všechno, kvůli čemu se hororový fanoušek na film dívá, se odehraje v posledních 25 minutách a ještě tím stylem, že vlastně nic není pořádně vidět, je něco sakra špatně. Vždyť motiv kanibalů poskytuje takovou škálu možností, ale ve Welcome to the Jungle se neobjeví ani jeden zajímavý nápad! Natáčení alá amatérská kamera navíc působí značně nevěrohodně a osud postav je vám ukradený. Dvě hvězdičky za pěknou přírodu, pokus o obnovení kanibalského žánru a za to, že ta poslední půlhodinka byla jakž takž koukatelná. ()

MIMIC 

všechny recenze uživatele

Konečne "slušný" kanibalský film, ktorý na rozdiel od talianskych nie celkom normálnych "klasikov" nepovažuje zabíjanie zvierat za cool ingredienciu daného subžánru a nerobí z detailného požierania alfu a omegu hororovej katarzie. Namiesto pocitu hnusu ponúka strašidelné dobrodružstvo (i keď veľmi priemernej kvality), ktoré fanúšika oblaží dosť efektívne pri polnočnej projekcii (čo bol môj prípad). Ak je fanúšik ľavicového zmýšľania, nepochybne ocení i zámerné (alebo nechcené, neviem) prirovnanie amerického imperializmu ku kanibalizmu (kto je trpezlivý, dozvie sa). PS: Tvorcovia mohli vyťažiť mnoho zo skutočnosti, že Michael Rockefeller nebol na Novej Guinei obťažovať domorodky (alebo koho), ale kvôli vášni pre domorodé umenie Oceánie (jeho rodina darovala množstvo takýchto artefaktov Metropolitnému múzeu), oni to naopak vôbec nespomínajú. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Já vám fakt nevím. Ono to samozřejmě hodně šilhá po Canibal Ferox a třeba i Ženách od hluboké řeky, stejně tak je fakt, že se tam celých počátečních 55 minut neděje nic, pro co jste se na to rozhodli dívat, a hlavní hrdinové se přednáhí, kdo bude nejnepříjemnější a nejnesympatičtější, ale mě to asi i bavilo. Rozhodně z toho nejsem nijak zklamaný, nějak zvlášť mě to nenudilo (za což určitě může dobrá kamera a ještě lepší prostředí) a posledních 25 minut to jde a má to i nějakou atmošku. Fakt nevím. Na jednu stranu se tomu nízkému hodnocení nedivím, na druhou stranu nemám problém tomu hodit podstatně více. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama