Reklama

Reklama

Třetí díl série Underworld, která ve světě vydělala přes 200 milionů dolarů, se zabývá podstatou krvavého boje mezi aristokratickými upíry a barbarskými Lycany (vlkodlaky), který se táhne už po staletí. Mladý Lycan Lucian (Michael Sheen) se ujme role mocného vůdce a sjednotí vlkodlaky v boji proti Viktorovi (Bill Nighy), démonickému králi upírů, který je po stovky let pronásleduje. K Lucianovi se připojí i jeho tajná láska, krásná upírka Sonja (Rhona Mitra), aby se společně pokusili osvobodit Lycany z jejich krutého otroctví. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (581)

Lateef 

všechny recenze uživatele

Nic nového pod sluncem... ehm, spíše pod měsícem. 80% filmu se totiž točilo v nějaké vesmírné černé díře, takhle nějak si představuju absolutní tmu. Souboje a různé naháněčky by asi nebyly špatné, kdyby: 1/ nebyla taková tma... 2/ měl film rozumný střih... 3/ nebyla taková tma. Většinou opravdu nejde postřehnout čí meč komu urazil hlavu. Rhona Mitra je hrozná, pamatuju si akorát její obrovsky odulé rty. Co je tohle?? To je modrý světlo. Co to dělá?? Svítí modře. Rambova legendární hláška by šla aplikovat i na oči upírů (to je hnus, velebnosti). Bill Nighy nejspíš spolkl svůj charismatický dunivý hlas, nejlépe zahrál Michael Sheen. Nic k zapamatování, shlédnout a rozloučit se. Navždy. 35 miliónů dolarů(rozpočet)/67 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Artran odpad!

všechny recenze uživatele

Oproti prvním dvěma Wiesmanovým filmům, které přes nezastíranou béčkovou prvoplánovost hlavní dějové linie a eklektičnost mnohých detailů dokáží vyvolat pocit určitého kompaktního fikčního celku, ve kterém se potenciálně mohou líhnout další příběhy a který má dostatečný šarm, aby vzbudil jistý, byť jen prchavý, zájem, je Tautopoulosův prequel monotónní a řemeslně stupidní zbytečnost, kde se režisérská impotence vyjevuje o to více, že divák zná díky pokračováním rozuzlení a zažívá tedy pocit, jako by mu někdo strčil hlavu pod vodu a on, dusíce se po dobu devadesáti minut, uzřel v okamžiku nadechnutí v záblesku osudově nutný konec, který ukončí jeho makabrózní utrpení. Točit prequely je tuze, tuze nevděčné... ()

Reklama

Falko 

všechny recenze uživatele

Viem si predstavit, ze pre mnohych uzivatelov, ktori nemaju radi ani prve dve casti, je trojka Underworldu rovnako slaba alebo najslabsia cast, avsak ja vidim medzi nimi velke rozdiely, aj ked vsetky tri maju akysi modry filter. Pokial ma prve dve casti bavili vdaka akcii, pribeh sa odohraval v sucasnosti, hrala tam Kate Beckinsale tak trojka pokazila vsetko, co sa dalo. Nudny pribeh, akoby sa odohraval v neviem akom storoci niekde na hrade medzi upirmi a v lese s vlkodlakmi nepriniesol nic, co by aspon trosku dosahovalo kvality jednotky a dvojky. Druha tretina - este väcsia nuda a v tretej tretine sa tam nejaky ten boj objavil a zrazu bol koniec. 2 hviezdicky davam za dobry zvuk a krvave zabijanie, inac je to pre mna velke sklamanie. _________ Michael Sheen - (Lucian) +++ Bill Nighy - (Viktor) +++ Rhona Mitra - (Sonja) +++ Steven Mackintosh - (Tannis) +++ Kevin Grevioux - (Raze) +++ David Aston - (Coloman) +++ ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $35miliónovTržby USA $45,802,315Tržby Celosvetovo $91,327,197Tržby za predaj DVD v USA $46,730,696 //počet predaných kusov 2,287,305║ Asi nikdy nepochopím o čo presne v tejto sérii ide ale nevadí, po filmovej stránke to je odbité rovnako ako prvý diel(jedine druhý ako tak uspokojil), príbeh nijak zvlášť nefunguje(obyčajná 100x videná planina) a nemá ani na čom stavať, ide tu len o akúsi vraždivosť medzi lycanmi a upírmi, čo už v tretom pokračovaní nie je nič nové a maximálne to príde otravné... horšie je že ani po akčnej stránke to nenadchne, je to prevažne domrvené zmeteným strihom, takže v tomto ohľade si nič dostatočne nevychutnáme, trikovo priemer, režisér to natočil bez najmenšej invencie takže ťažko povedať aj o nejakom klasickom rutinérstve - proste nehrozí, maximálne tak oko poteší celkom sympatická odroda Kate Beckinsale v podobe herečky Rhony Mitra. /35%/ ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Brrr. Underworld potřetí a potřetí v bleděmodrém to samé a to doslova a do puntíku. I ta modrá tu straší znova. Nevím moc v tuhle chvíli co na tomhle pokračování mám hodnotit, jelikož se série vůbec nikam neposunula - rádoby cool obrázky hezké na pohled, nezvládnuté akční sekvence, nulové napětí, o hororovosti ani nemluvě, strašná kupa logických chyb, debilní chování postav. A pozitiva? No mělo to jen 90 minut, nudné kecy o mytologii vystřídali hloupé dialogy "rozvíjející děj" (ano to tady považuji za pozitivum) a ty vychrtlé modelky v kožených oblečcích alespoň občas trošku pobavili, jelikož nadhled je přesně to, co téhle sérii chybí ze všeho nejvíc. ----- A propo, co tu má znamenat ten zástup najednou se vyrojivších pětihvězdičkářů? ()

Galerie (70)

Zajímavosti (5)

  • Natáčení probíhalo na Novém Zélandu. (Epistemolog)
  • V Severní Americe film utržil 45,8 milionu amerických dolarů, celosvětově pak 92,2 mil. (NIRO)

Související novinky

Válka upírů s vlkodlaky taky ve 3-D

Válka upírů s vlkodlaky taky ve 3-D

11.08.2009

Třetí Underworld s podtitulem Vzpoura Lycanů sice nevydělal tolik jako předchozí dvě části, ale při rozumném rozpočtu 35 miliónů dolarů jsou i tržby v celkovém souhrnu 91 mega docela potěšující. Něco… (více)

Jeníček a Mařenka – lovci čarodějnic

Jeníček a Mařenka – lovci čarodějnic

03.05.2009

...a další zprávy z hororových dimenzí. Začněme něčím, co smrdí klasikou. Režisér nového Pátku třináctého Marcus Nispel natočí The Last Voyage of Demeter. Čtenáři Brama Stokera už se jistě chytají –… (více)

Prezident v ohrožení. Už zase.

Prezident v ohrožení. Už zase.

17.11.2008

Len Wiseman se po úspěchu Smrtonosné pasti 4 vykašlal na sérii Underworld a třetí část za něj natočil trikový mistr Patrick Tatopoulos. Len očividně čekal na mnohem atraktivnější nabídky. Jedna… (více)

Reklama

Reklama