Reklama

Reklama

VOD (1)

Třetí díl série Underworld, která ve světě vydělala přes 200 milionů dolarů, se zabývá podstatou krvavého boje mezi aristokratickými upíry a barbarskými Lycany (vlkodlaky), který se táhne už po staletí. Mladý Lycan Lucian (Michael Sheen) se ujme role mocného vůdce a sjednotí vlkodlaky v boji proti Viktorovi (Bill Nighy), démonickému králi upírů, který je po stovky let pronásleduje. K Lucianovi se připojí i jeho tajná láska, krásná upírka Sonja (Rhona Mitra), aby se společně pokusili osvobodit Lycany z jejich krutého otroctví. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (581)

Cival 

všechny recenze uživatele

Nadějný start, smutný konec. Úvodní honička s vlkodlaky má docela zajímavou atmosféru naivních strašidelných pohádek. Ale je to jen nenaplněný příslib. Nový Underworld bohužel není ani nařachaným béčkem, ani poutavý rozvíjením mytologie. Tatopoulos má sice k ruce slušné herce (ne, nemyslím tím Rhonu, která je ještě horší než Kate), jenže těžo brát jejich "antický" souboj vážně, když v nich hrají prim modré kontaktní čočky a směšná parta topmodelek v kožených oblečcích. Akce je škoda, protože pár záblesků se urodilo. Těžko pak pochopit, proč se ve většině bitek jede systémem "střihnu to pětkrát za sekundu a pak z těch efektních propršených vizuálů snad něco vypadne". Promarněná šance, ze které mohl lepší rejža vymáčknout zábavnou fantasy jednohubku. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Neskutečně příjemný překvapení, který strčí do kapsy svý starší brásky a to dost hluboko. Příběh má v sobě emoce, hreci mají co hrát, ale současně nejsme ošízeni ani o sobouje a efekty a my pánove ani o pohled na hezkou ženskou v latexu, teď teda Rhona vystřídala Kate, ale já to ani nepoznal, protože stejně holkám čumím spíš na zadek než do obličeje a tady je třeba říct, že Rona je stejná kost jako Kate, takže z očního hlediska za pět, ale i z diváckého je to tentokrát taky hodně dobrý. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Zbytočné pokračovanie už aj tak načisto zbytočnej filmovej série. Instantný dark fantasy "epos", ktorý mal so svojimi lacnými trikmi, digitálnou krvou, otravným modrým prítmím a skrz-naskrz nudným "príbehom" bez pardónu putovať rovno na DVD. Asi najsmutnejšie je sledovať hercov kalibru Billa Nighyho, ako prednášajú blábolovité dialógy, vycierajú zuby a mrkajú modrými šošovkami. Po nádejnom zlepšení v dvojke pád naspäť do podpriemeru. Dúfam, že Sheen sa v poslednej scéne filmu mýli a toto nie je začiatok, ale definitívny koniec. ()

Isherwood odpad!

všechny recenze uživatele

Wiseman je možná tragéd, který krade, kde může, ale proti Tatopulousovi je hotový virtuoz. Aneb natočím blesk, kapky deště, švih mečem, něčí ksicht a šlic krve na stěně, vrazím to do jedné vteřiny, zopakuju několikrát za sebou a mám natočenou akční scénu. Jako bonus dementní děj, který by ani jako nezávazné béčko neuspěl, znudění herci (Nighyho démoničnost a Rhonin sex-appeal nikde), absence jediného momentu k zapamatování, či alespoň vytržení ze stereotypní letargie, a výsledek je tohle. Největší debilita s týpky v kožených hadrech a s meči v ruce od Cesty bojovníka, která dělá hanbu i svým dvěma předchůdcům, i když by jeden řekl, že to už vlastně ani nejde. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Underworld mě nikdy nebavil, ale tady mě lákalo hnedka víc důvodů, proč se na tenhle "třetí" díl podívat. Jednak se odehrával ve středověku, takže to MOHLO bejt dost zajímavý, nehledě na to, že první dva díly mi přišli jako hrozná, nezajímavá kravina. Středověk je prostě středověk. Další bod určitě jsou samotní herci. Takových jmen v takový srágoře, kde by to kdy člověk mohl zahlídnout. No, další věc byla taky to, že na HBO řikali, jak je film přístupný až 18ti. To jsem teda doteď nepochopil, ale jako v každé jiné americké slátanině, i tady si každej nabírá každýho a Rhona Mitra dostává prvotřídní nálož jak od upírů tak od jiných podsvinčat. No a jelikož se mi v noci nechtělo spát a nechtěl jsem civět do prázdna, tak jsem si to pustil. Díky svý krátkosti i dokoukal, ale ve výsledku utvrdil, že ten svět fakt není nic pro mě. Furt se tam něco děje, ani tu šukačku nedokážou natočit v klidu. Všecko se tam kroutí, skáče, hopsá, a to i v akci. Kdo se na to pak má pořád koukat... ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Když si ve středověkém světě jdou po krku upíři a vlkodlaci, láska mezi dvěma z nich rozhodně nebude mít hezký konec. Prequel k akčním hororům Lena Wisemana nabízí velmi chaotickou akci, průměrné triky a pocit, že do kina nepatří. Na DVD možná, za stokorunu do kina však raději ne. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $35miliónovTržby USA $45,802,315Tržby Celosvetovo $91,327,197Tržby za predaj DVD v USA $46,730,696 //počet predaných kusov 2,287,305║ Asi nikdy nepochopím o čo presne v tejto sérii ide ale nevadí, po filmovej stránke to je odbité rovnako ako prvý diel(jedine druhý ako tak uspokojil), príbeh nijak zvlášť nefunguje(obyčajná 100x videná planina) a nemá ani na čom stavať, ide tu len o akúsi vraždivosť medzi lycanmi a upírmi, čo už v tretom pokračovaní nie je nič nové a maximálne to príde otravné... horšie je že ani po akčnej stránke to nenadchne, je to prevažne domrvené zmeteným strihom, takže v tomto ohľade si nič dostatočne nevychutnáme, trikovo priemer, režisér to natočil bez najmenšej invencie takže ťažko povedať aj o nejakom klasickom rutinérstve - proste nehrozí, maximálne tak oko poteší celkom sympatická odroda Kate Beckinsale v podobe herečky Rhony Mitra. /35%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Třetí díl série Underworld a tentokrát náhled do středověku. Změna není ke škodě, protože nové prostředí i vztahy mezi postavami mají potenciál, který ve výsledku není bohužel naplno využit. Mnohým bude chybět především trochu matrixovská stylizace z minulých dílů. Nová doba však znamená také novou hlavní postavu. Rhona Mitra vystřídala (rád bych řekl v latexovém oblečku, ale tentokrát častěji nahá nebo v brnění:)) krásnou Kate Beckinsale. Milovníci žen nebudou zklamání a co se týče herectví, je Rhona trochu "tvrdší ženou" než její předchůdkyně (taková Sarah Connor). Kdo však drží třetí díl je opět Bill Nighy. Jeho upírský král nemá žádnou chybu, protože Nighovi rysy a charizma naprosto vládne postavě i filmu. Příběhu, s vcelku nečekaným koncem, je jinak velmi jednoduchý. Celkově se na to dá koukat velmi slušně a pokud neočekáváte více než béčkovou zábavu s jedním skvělým hercem budete snad i spokojeni, ale příště už by to chtělo více... ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Nie tak dobré ako prvé dva dieli, ale zato stále perfektné........... Soundtrack Paul Haslinger: 1. Lighten Up Francis - Puscifer ,2. Underneath the Stars - The Cure/Maynard James Keenan/Puscifer/Milla ,3. Nasty Little Perv - Perry Farrell ,4. Hole in the Earth - Deftones ,5. Miss Murder - AFI ,6. Over and Out - Alkaline Trio ,7. Deathclub - William Control/Matt Skiba ,8. Board Up the House - Genghis Tron ,9. Stiff Kittens - Blaqk Audio ,10. Broken Lungs - Thrice ,11. Today We Are All Demons - Combichrist ,12. I Want You - Black Light Burns ,13. Two Birds, One Stone - Drop Dead, Gorgeous ,14. Let's Burn - King Black Acid ,15. Tick Tock Tomorrow - From First To Last ,16. Steal My Romance - Ghosts on the Radio , ()

tron 

všechny recenze uživatele

Nezaujímavý prequel k prvej časti, ktorá ma bavila (80%) a k druhej, ktorá ma bavila menej (60%). Snímke ublížil predovšetkým odchod Kate Beckinsale, naopak potešia solídne masky a drsné akčné scény. Ale ako minule, i teraz sú postavy priemerné a scenár hlúpy a zároveň zbytočne komplikovaný (čo je niekedy to isté). Nebavilo ma to. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No cekal jsem vic, ne ze by me to vylozene zklamalo, ale mohlo to bejt daleko lepsi. A kde je teda vlastne problem? Mozna v reziserovy, kterej je neschopnej a absolutne se nedari nejakej naznak atmosfery, pritom ve filmu, kerej se odehrava nekde ve stredoveku, vetsina postav tu jsou vlkodlaci nebo upiri a rubou se mezi sebou, by mela jit atmosfera udelat lehce, ale ono ne. Dalsi problem je noc. Kuli upirum se vse odehrava v noci, tudiz je 99% filmu ve tme a kolikrat neni videt, co se to vlastne deje, cemuz taky napomaha misty neprehledna akce. Dalsi problem jsou masky vlkodlaku, ty jsou fakt ubohy, ono celkove triky nejsou zadnej zazrak. No a posledni problem je pribeh, ten je dost jednoduchej, ale to by nevadilo, navic si u toho clovek vzpomene na ty flashbacky a vypraveni z minulejch dilu, jenze ruku v ruce s tim de fakt, ze kdo videl minuly dily, tak je mu jasny, jak to dopadne. No a co se tyce akce, krome toho, ze je misty neprehledna, tak zas tak spatna neni, par bitek sem si i uzil, ale je to hlavne v druhy casti, protoze v prvni je to dost utahany a misty se jen keca. Nastesti ma film jen nakejch 85 minut, takze nudit nestihne. Co se tyce hercu, Rhona Mitra je fajn a jelikoz nehraje postavu Beckinsale, je vse v poradku. No a Nighy je osvedcena volba, ten nezklame nikdy. Celkove jako takovy zabavny becko na jedno skouknuti v pohode, ale melo to daleko na vic. ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Zbytečný prequel ke dvěma zbytečným filmům. Ale jestliže jednička a dvojka měly alespoň jakýs styl, trojka je nezajímavá a totálně bez atmosféry. Sice je to celé děnsně "cool" v kůži a temně modré, ale nefunguje to ani vteřinu. Ani jinak skvělý Bill Nighy ze sebe nedostal nic víc než několik zlostných kukučů do kamery. A příběh? Na ten raději zapomeňte, stejně jako to udělali autoři. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Nic nového pod sluncem... ehm, spíše pod měsícem. 80% filmu se totiž točilo v nějaké vesmírné černé díře, takhle nějak si představuju absolutní tmu. Souboje a různé naháněčky by asi nebyly špatné, kdyby: 1/ nebyla taková tma... 2/ měl film rozumný střih... 3/ nebyla taková tma. Většinou opravdu nejde postřehnout čí meč komu urazil hlavu. Rhona Mitra je hrozná, pamatuju si akorát její obrovsky odulé rty. Co je tohle?? To je modrý světlo. Co to dělá?? Svítí modře. Rambova legendární hláška by šla aplikovat i na oči upírů (to je hnus, velebnosti). Bill Nighy nejspíš spolkl svůj charismatický dunivý hlas, nejlépe zahrál Michael Sheen. Nic k zapamatování, shlédnout a rozloučit se. Navždy. 35 miliónů dolarů(rozpočet)/67 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

To je špatné. To už není ono. Předchozí dva díly mám vcelku ráda (jedničku víc jak dvojku), ale tohle se mi nelíbilo. Nuda. A navíc ten dabing?! Proč mu říkala lásko? A proč měl na sobě ten kabát, co nosil i o pár století později? A co ten černoch tam? A proč…? To je fuk. Slabý díl, špatný scénář a celkově velké zklamání. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

První a druhý Underworld upřímně nesnáším, ke Vzpouře Lycanů jsem tedy přistupoval s řádným despektem. Zcela zbytečně. Je VÝRAZNĚ vyzrálejší snad ve všech směrech. Počínaje herci (k tradičně božímu Nighymu se připojuje skvělý Sheen a velmi slušná Mitra), pokračujíce přes solidní akci, slušné triky (nikoliv výborné, ale od prvního Underworldu obrovský skok), skvělou atmosféru a končí u cool finále a skvělé hudby. Underworld je překvapení, dojmy jsou skrz na skrz pozitivní a dokonce... Dokonce ve mne film probudil chut pustti si první Underworld ještě jednou a zkusit mu dát šanci. A to už je opravdu co říct... ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Najslabší diel série. Nevydal sa ale úplne márnou cestou a pohľad do minulosti je zaujímavý. Nové, ale aj dobre známe postavy, intrigy, vzťahy a jedno veľké povstanie Lycanov. Príbeh však občas pôsobí nedotiahnuto a hlúpo. Okrem solídnej úvodnej akčnej naháňačky trpia všetky nasledujúce akčné scény veľmi rýchlym a chaotickým strihom, ktorý znemožnuje akýkoľvek krvavý pôžitok z akcie. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Bohužel nejhorší ze všech tří dílů. Ještě bych tak nějak přežil, že triky nejsou zrovna vytříbený, i když na nich film docela stojí a že místo Kate Beckinsale je tady typově sice hodně podobná Rhona Mitra, ale její postava je nudná a Rhona se taky zrovna nějak nepředře, nicméně už sem jaksi nezvlád překousnout ten stupidně vymyšlenej děj o vzpouře kvůli lásce, debilního Lycana Luciana a hlavně to, že sem se nudil a tešil se na konec, jako kdyby se jednalo o německou romantiku z Primy. Jedinej, kdo si tak nějak zaslouží pochvalu je Bill Nighy, ten je tady stejně jako v předchozích dílech super, obzvlášť když se nasere. Minulý díly možná pro někoho byly filmovej odpad, ale rozhodně se tomu nedalo brát, že to je prostě zábavný, ale tohle bohužel je příběhově ještě horší a jako bonus to extra nudí. 2,5* ()

Morien odpad!

všechny recenze uživatele

Chtělo by to salvu potlesků pro tvůrce, kteří z přibližně pěti minut vyprávění a flashbacků z jedničky dokázali udělat celý film. Do kterého, jaký div, nepřidali nic nového, co by dokázalo nastražit pozornost, snad jen kromě toho, že ve flashbacích v jedničce byla Sonja blond a tady je, SPOILER tmavovlasá. ()

Související novinky

Válka upírů s vlkodlaky taky ve 3-D

Válka upírů s vlkodlaky taky ve 3-D

11.08.2009

Třetí Underworld s podtitulem Vzpoura Lycanů sice nevydělal tolik jako předchozí dvě části, ale při rozumném rozpočtu 35 miliónů dolarů jsou i tržby v celkovém souhrnu 91 mega docela potěšující. Něco… (více)

Jeníček a Mařenka – lovci čarodějnic

Jeníček a Mařenka – lovci čarodějnic

03.05.2009

...a další zprávy z hororových dimenzí. Začněme něčím, co smrdí klasikou. Režisér nového Pátku třináctého Marcus Nispel natočí The Last Voyage of Demeter. Čtenáři Brama Stokera už se jistě chytají –… (více)

Prezident v ohrožení. Už zase.

Prezident v ohrožení. Už zase.

17.11.2008

Len Wiseman se po úspěchu Smrtonosné pasti 4 vykašlal na sérii Underworld a třetí část za něj natočil trikový mistr Patrick Tatopoulos. Len očividně čekal na mnohem atraktivnější nabídky. Jedna… (více)

Reklama

Reklama