Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Andrew Beckett je právník. Mladý, brilantní právník. Homosexuál, infikovaný virem HIV. Svou nemoc dlouho tají, přesvědčen o tom, že s jeho službou klientům nesouvisí. A pak je jednoho dne propuštěn, údajně pro pracovní neschopnost. Ale Andy ví, proč přišel o místo. Připravily ho o ní předsudky, strach, panika a odpor. Diskriminace. Ví, že jeho čas je sečten, ale nevzdává se. Hledá právníka, který by mu pomohl v procesu s jeho mateřskou firmou - a nachází. Černý Joe Miller není tak úspěšný, jako býval Andy, ale jeho vytrvalá víra v právo z něj činí ideálního spojence. Přesto se však zdráhá přijmout Beckettův případ. Stejně jako obžalovaní, jako porota, jako všichni ostatní, i on nemá rád homosexuály, oškliví si je a štítí se AIDS. A snad právě pro svůj odpor nakonec přijímá, přesvědčen o tom, že ve městě, kde byla vyhlášena americká ústava, zaručují rovnost všech, nelze tento boj vzdát. Soudní spor začíná... Inspiraci k natočení filmu bylo údajně onemocnění blízkého přítele režiséra J. Demmeho na AIDS. (Guild)

(více)

Recenze (627)

PlysovyMacko 

všechny recenze uživatele

Môj problém s filmom je ten, že vznikol pred tridsiatimi rokmi a za ten čas prešla spoločnosť kus cesty vo vzťahu k LGBT komunite a tým pádom prípad nemá dostatočnú údernosť. Tiež som čakala väčšie hranie na city. Z postáv ma najviac bavil Denzel, ktorý síce bojuje proti diskriminácii, ale keď ho balil chlap v obchode tak mu to bolo extrémne nepríjemné. Úvodná pesnička je lepšia ako celý film. ()

Johny_MH 

všechny recenze uživatele

Souhlasím s Tetsuem, ale já jsem tak blbý, že se na to budu dívat rád,přes všechny ty kýčovité situace. Prostě mi to vyhovuje. Nemusím mít každý den Tetsua či Akiru. I odpočinek třeba. A to tento kýč umožňuje více než dostatečně. ()

Squib 

všechny recenze uživatele

V době, kdy můžete vysoudit celé jmění,za to, že jste se opařili kávou, mi příjde, že téma Philadelphie postrádá nadčasovost a tím pádem dnes, po deseti letech, není vůbec aktuální. To ale neubírá nic na kvalitě hereckých výkonů a titulní písně. ()

gargamel22 

všechny recenze uživatele

Tom Hanks je Pan Herec. I po tisícerém zhlédnutí mi závěrečná scéna vhání slzy do očí. K tomu bezchybný hudební doprovod Bruce Springsteena. Není, co řešit. ()

(fjw) 

všechny recenze uživatele

Nějak to ve mě nerozproudilo emoce jak asi mělo. Poslední scény, kdy už hlavní hrdina...SPOILER...a rodina se dívá na rodinné video, zůstaly tak nějak prázdné. Ale Tom Hanks jako vždy předvádí, že je opravdu herec. ()

Titleist 

všechny recenze uživatele

Moc pěkný film. V hlavní roli velmi silná dvojice, která se spojí proti NIM, aby se jí dostalo spravedlnosti. Mám moc rád filmy o nejrůznějších soudních přích a tohle je jistě jeden z nejlepších. + Výborný soundtrack! ()

sendisis 

všechny recenze uživatele

Film o lidském pokrytectví hluboko usazené v srdcích lidí, o mýtech a předsudcích vůči homosexuálům a lidem s AIDS. Tom Hanks ve skvělé roli, Denzel Washington mu skvěle sekunduje. Úžasná píseň Streets of Philadelphia. ()

Fugito 

všechny recenze uživatele

Film , z ktorého ešte stále mám zmiešané pocity. Perfektné obsadenie ( Antonio Banderas, Tom Hanks a Denzel Washington) pomaličký dej bez gradácie, čo mi trošku vadilo, no napriek tomu, podľa mňa, právom Oscarový film. ()

JuniorSrky 

všechny recenze uživatele

Neskutečně neskutečný Tom Hanks... Scéna, kdy zpívá Maria Callas píseň La Mamma Morta, patří pro mě mezi jednu z těch nejsilnějších...[80%] ()

elanista1 

všechny recenze uživatele

Tema AIDS bola v 90tych rokoch este velke tabu, preto ocenujem ze Demme s tym prisiel relativne skoro, a hlavne po tom co to sam zazil u priatela.Hanks hra svoju rolu velmi presvedcivo, a bez toho aby som si to musel vsugerovat, tak si naozaj myslim, ze je infikovany a citim rovnaku nechut, ako D.Washington ked sa ho prvykrat dotkol. Jeden velky sudny proces, v ktorom nejde ani tak o financne ako o nemajetkove odskodnenie, lebo hrozi ze pacient sa rozsudku nedocka. Bohuzial dost nezazivne vyrozpravany cely pribeh, a ked nie sme v sudnej sieni, tak sa pravdepodobne nudime. Na druhej strane obhajkyna zalovanych je neskutocne charizmaticka, akokeby nas hypnotizovala ked kladla otazky. Celkovo nie som spokojny. ()

honzic 

všechny recenze uživatele

Scénář mne tolik nenadchnul, ale herecký výkon Hankse je opravdu brilantní a pokud jde o celkový soud, tak to se taky dobře koukalo, žel část filmu byla docela nuda a kamera, zvuk mne nijak nevzali a hudba je známá, ale zase mi tolik nepřilezla k srdci. Hodnocení: 80 % ()

Související novinky

Stmívání nad Hamletem

Stmívání nad Hamletem

08.06.2009

Ultimátní zmodernizovanou verzi Shakespearovy klasiky předvedl Arnold v Posledním akčním hrdinovi, ale brzy se dočkáme další. Catherine „vykopli mě od Stmívání“ Hardwicke je teď spojována s mnoha… (více)

Reklama

Reklama