Kolem republiky (TV film)

Around the Czech Republic

Dokumentární

Česko, 2002, 84 min

Hrají:

Norbert Lichý

Dokument o českém životě a vlastenectví v pohraničí.(28.10.2009)

Skvělé zachycení reálného života po českých hranicích na podzim 2.001. Vladislav Kvasnička opět nezklamal, a dokázal vybrat ze spousty materiálu, který natočil, průřez toho nejzajímavějšího. Po dokumentu"Londýn - Honkong" o sobě dal znovu výrazně vědět.***(4.10.2010)(4.10.2010)

Tohle je přesně ten směr, kterým by se měla ubírat ČT2. Vynikající dokument, kde reportéři hovořili s obyčejnými lidmi, poskytovali divákům pohled prostých občanů, naprosto otevřeně, bez cenzury a titulků. Politikové a další zbytečná svoloč si v pořadu ani neškrtli, s výjimkou pár místních zastupitelů. Příjemně překvapil cikánský majitel restaurace v Českém Krumlově, nebo mladý harmonikář v Bošilci.(28.10.2008)

Zajímavý výlet "kolem republiky", který odráží (ač nevíme nakolik zapracovaly střihačské nůžky) atmosféru tehdejší doby. Doby plné nechuti k vrcholné politice a ekonomicky nejisté situaci (aktuální dodnes). Možná by stálo za to, aby se autoři opět chopili kamery a projeli tu samou trasu například s odstupem 10 let.(5.5.2009)

Vím něco o dokumentární tvorbě a jsem přesvědčen, že takhle by to mělo vypadat! Skvělý dokument o životě v pohraničí a o železniční dopravě.(28.10.2009)