Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Komediální příběh starého soudce a jeho mladé klientky.  Jednu z nejznámějších povídek kanadského spisovatele Bretta Harta, jež byl v době své největší slávy - kolem roku 1870, nazýván "americkým Dickensem", "Plukovník Starbottle a krásná žalobkyně", natočil v brněnském televizním studiu režisér Petr Tuček. Do hlavních rolí obsadil Vlastu Fialovou, Veroniku Gajerovou a Jiřího Holého. Ten v postavě plukovníka Starbottla, který se v pozdním věku zamiloval do mladé ženy, předvedl hluboce lidský výkon. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

honajz 

všechny recenze uživatele

Je to zbytečně dlouhé a chvílemi zmateně vyprávěné. Půlhodina by bohatě stačila. Jinak je to docela vtipná, byť předvídatelná historka o tom, jak ze sebe soudce udělal zamilovaného "vrků" idiota, a ostatně, ten pastor taky. Navíc na vnady Veroniky Gajerové jsem pozitivně vysazený, boskovické westernové městečko z 80. let je pro mne zajímavostí, takže za mne minimálně průměrně hodnocení. ()

Lish84 

všechny recenze uživatele

Pokus o krátkou situační komedii, který nevyšel. Příběh? Nezajímavá historka o starém advokátovi a mladé dívce s nic moc pointou. Režie? Snaha o jemný humor ústí v roztahané, nudné až silně rozpačité scény. Herci? Jiří Holý se snaží, ale jeho snaha z výše zmíněných důvodů přichází vniveč. I ostatní nejsou špatní, ale vzájemně to mezi nimi a Holým zrovna nejiskří. Ať už láskou v případě Veroniky Gajerové nebo vzájemnou rivalitou v případě Vlastimila Haška. A nějaké klady? Určitě výprava - v českých podmínkách imitovaný Divoký západ totiž vůbec nevypadá kašírovaně a směšně. ()

Reklama

Reklama