Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V druhém celovečerním dobrodružství se budou naši animovaní hrdinové Fry, Bender, Leela, Profesor Farnsworth, Dr. Zoidberg a byrokrat 34. stupně Hermes Conrad snažit spravit trhlinu v časoprostoru, skrze kterou do našeho vesmíru pronikl obří chapadlovitý vetřelec s podlými úmysly a nadpřirozenými schopnostmi. Lidem na Zemi vnutí nové náboženství, do jehož čela se jako slepý k houslím dostane Fry, který obyvatele Země přesvědčí, aby "modrou planetu" opustili a vydali se na cestu do nebe... Zemi tak ovládnou roboti, v čele s nikým jiným, než Benderem.
Tento film je druhým v řadě z připravované čtveřice. Zbývající dva mají být na DVD trh uvedeny v letech 2008 a 2009. (havLord)

(více)

Recenze (270)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Opět Futurama film, opět roztažení dílu na 90 minut s minimem přidaných vtipů a parodií. Až nepochopitelně autoři oproti seriálu šetří nápady a jen se stále dokola opakují. Vtipné to chvílemi stále je, ale kadence dobrých a velmi dobrých vtipů je hodně slabá a celovečerní délka Futuramě vůbec nesvědčí a pravděpodobně nikdy svědčit nebude. Kouknout a zapomenout, nic nového totiž tenhle díl nepřináší. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Problémem Futuramy se začíná pomalu ale jistě stávat formát celovečerního filmu... Není to vysloveně propadák, ale tenhle původně vynikající seriál na celovečerní formát prostě nemá... Osobně se mi ale zdálo The Beast with a Billion Backs o chloupek lepší než předešlý Bender's Big Score, co to však znamená ve výsledku? Více nezáživných pasáží, než by bylo na animovaný seriál založený na principu situačního humoru zdrávo... Podobné filmy: Futurama: Bender's Big Score, Simpsonovi ve filmu, South Park: Peklo na Zemi, South Park: Imaginationland, Family Guy Presents: Stewie Griffin - The Untold Story ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Druhá filmová Futurama je v mých očích přesně taková jak se o jisté "věci" vyjádří v průběhu děje Leila - "Je to nudné. Nemá to šťávu." Osobně mi více sedl minulý pokus, který možná nebyl zase až tak humorný, ale aspoň držel pohromadě jako jeden celek a postavy někam posunul. Tohle jsou prostě jen tři běžné epizody s tím, že pouze "první" je výborná (takřka by se i dala svou kvalitou zařadit do prvních sezón seriálu) a zbylé stěží průměrné. A i ty vtípky a gagy, kterých tu je zhruba tolik co chapadel lásky ve filmu, tady sice hrají jednoznačný prim, ale jsou to spíše recyklované variace na ty použité již v seriálu samotném. O zklamání však nemůže být řeč. Pouze je to takové, jak to jen vyjádřit, zhola zbytečné. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Dalsi paradni prirustek do Futuramy. Dej filmu uz neni takova silena zmatenost jako prvni film a pribeh je fakt paradni, navic parkrat dokaze i prekvapit, jednotlivy postavy jednaj presne tak, jak clovek ceka a tech 90 minut tu neni ani jedno hluchy misto, resi se vic veci najednou, film svizne odsejpa a celou dobu sem se paradne bavil. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Nudné, bez nápadu. Seriálu to dělá ostudu. Je to vážně velké zklamání. V první půlhodince byly nějaké ty hlášky, ale celkově je děj průměrný, nudný a celý film působí odfláknutě. Prostě jen šílená frustrace z neschopnosti mého oblíbeného seriálu se navrátit. ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Od doby, kdy člověk poprvé opustil svou jeskyni a potkal cizince jiné řeči a s jiným pohledem na svět, má člověk jeden sen. Zabít ho, abychom se nemuseli učit jeho jazyk a jeho zvyklosti!..... Nasmial som sa teda dosť a aj keď je seriál oveľa lepší, pre fanúšikov je to povinnosť. Rozhodne jeden z tých vydarenejších filmov. ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Druhý film nasadí v úvodní části až příliš rychlé tempo, než aby se mu jej podařilo v následující hodince udržet a tak po většinu času trpí recyklací vtipů a dějovou roztříštěností (cca 5 dějových linií je na jeden takový film zkrátka moc a druhá Futurama se tak ještě více podobá složení několika dílů dohromady než Bender´s Big Score). Ale pořád je to svým způsobem stará dobrá Futurama. :) ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Po FUTURAMĚ už se mi stýskalo a na další film jsem se dost těšil. A nezklamal. Benderovi role hlavy robotí ligy sedla líp než role cestovatele časem. Scéna kdy jede v tanku s armádou nemrtvých robotů vyhlásit válku lidstvu patří k těm nejikoničtějším momentům celého filmu. Výborná zábava. Jen tak dál. Těším se na další porci. No a teď mě omluvte. Jdu si na počest svatého Asimova přečíst jeho KONEC VĚČNOSTI. ;-) Benderova ikonická filmová scéna č. 2: Opuštěný Bender stojí na zelené louce a říká; "Smrt lidem." ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Velice tříhvězdičkové, abych se vyjádřil trochu přízemně, v nejednom ohledu... Předně velice nevyvážené - začátek napchaný gagama nám posléze jen bolestně připomíná jejich poměrnou absenci v druhých dvou třetinách. Tradičně nejslabším elementem v univerzu Matta Groeninga je příběh - ne právě katastrofický, ale hluchý, nesoudržný a místy hodně nudný. Na druhou stranu - na tom Futurama nikdy nestála a ani v tomhle případě to není nepřekousnutelný problém - i v slabších chvílích tu a tam potěší nějaký Zoidbergův či Benderův vtípek, takže není třeba si nějak moc zoufat :) Celkový dojem tedy - za podívání to stojí, ale - zejména pokud jste fanoušek seriálu a čekáte manu - kolem a kolem, jde spíše o zklamání. 60% ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Je to spíše 4 a půl. Děj už není tak zamotaný jako v BBS, nicméně je tu méně hlášek, (ale ty, které tu jsou fakt stojí za to), a hlavně dosti velký posun co se příběhu týče..! Už se nemohu dočkat dalšího dílu, a jsem zvědavý, s čím novým nás ještě tvůrci překvapí! Son of a bit! ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Obyvatelé vesmíru gamma! Druhá filmová Futurama až na výjimky kompletně postrádá vtip. Nebo takhle, ona ho má, ale velká část z nich se už hrozně opakuje. Vtipy jsou postaveny na charakterových vlastnostech, kterým jsme se už mnohokrát smáli v seriálu. To, co je velkým plusem The Beast with a Billion Backs, je podle mě skvělý příběh, který jde mnohem dál než nějaká Vesmírná odysea a podobně zastydlá story. ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Hurá, můžeme si oddechnout, protože The Beast with a Billion Backs zvedá Futuramu z bláta, v němž se vymáchala prostřednictvím skórujícího Bendera v předchozím filmu. Ano, sice má tento film diskutabilní dramaturgickou stavbu (hopsání z jedné dějové linie do druhé, přičemž ani jedna není dlouho vyloženě nosná) a vtipy se rekrutují z řad těch primitvnějších a v seriálu již několikrát viděných, ale takové "intelektuální" výtky hodí člověk snadno za hlavu, když se mu na to tak dobře kouká a o zábavu není nouze. Je to vlastně podobný případ, jako Simpsons: The Movie. ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Musím se přiznat, že tohle bylo moje první setkání s Futuramou, takže jsem hodně na vážkách. Vysoká koncentrace humorných hlášek mi sice vykouzlila na rtech úsměv, ale u toho to taky skončilo. Příběh sice nebyl nudný, ale představoval jsem si ho trošku jinak, postrádal jsem větší důraz na zápletku a plnější atmosféru. A na konci mi bylo úplně jedno, jak to dopadne, protože na me ze všech stran doléhala nuda. No, ale dám Futuramě ještě šanci a podívám se na seriál. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Futurama se nehodí pro film. Tento celeovečerák je toho důkazem, chybí mu vyváženost a kompaktnost. Skvělé fóry a ujeté nápady vyzní soustředěné ve dvacetiminutové epiozodě zkrátka vtipněji, zde jsou v delší stopáži rozmělněny a břitký humor je tak částečně otupen. Věřím, že pro spoustu fandů, znamenáná už jen název Futurama plný počet hvězdiček, ale já jsem přesvědčený, že tento film nedosahuje kvalit seriálu. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Úvodná polhodinka je strhujúca ("Son of a bit!"), ale odkedy sa dej viac upriami na druhý vesmír (v prvej časti to dej nemá vôbec a ani to nevadí!) ide to dole vodou. Je potrebné povedať, že príbeh je prepracovaný, chytrý a v závere "jemne" satirický čo sa týka cirkvi, náboženstva a medziľudských vzťahov, každopádne ak je jedna vec, čím nie je, tak to je vtipný. Zároveň bohužiaľ dej ani nechytá za srdce, ako to bolo pri prvom filme. Slabšie ako Bender's Big Score, ale pre fanúšikov nadpriemerná povinnosť. ()

Reklama

Reklama