Futurama: Fialový trpaslík (video film)

Futurama: Into the Wild Green Yonder

Animovaný / Komedie / Sci-Fi

USA, 2009, 90 min

Peter Avanzino

Ekologicky feministický nuda. Čekání na něco víc se nevyplatilo a Futurama dokazuje dostatek prostoru pro inspiraci "v jiných filmech", ale nedostatek času a prostoru pro využití těchto nápadů a pak autoři vypouštějí prakticky nedodělky kazící jejich značku. Into the Wild Green Yonder má opět pár dobrých vtipů, ale jako celek je slabým průměrem. Od seriálu ušli autoři opravdu velký kus, ale opačný směrem, než by si divák přál a jejich 90sáti minutové filmečky nejsou pro Futuramu to pravé ořechové, už by to opravdu měli pochopit.(30.8.2009)

• Radek99

Nikdy by mne nenapadlo, že se u Futuramy budu nudit...okatě nejslabší Futurama a jestli tohle byl skutečně poslední díl, pak je to hodně hořký konec...(12.3.2009)

Tržby za predaj DVD v USA $3,176,632 //počet predaných kusov 166,401(24.5.2009)

Pravdepodobne posledni futuramackej film se opet poved. Nechybi zadna dulezita postava, takze se objevi nastesti i Zapp. Jinak pribeh je docela zajimavej, ale az od poloviny filmu, to pred tim je jen takovy bezpribehovy blbnuti a je nutno rict, ze je prvni polovina vtipnejsi. Druha uz se spis zameruje na samotnej dej a obcas by to sneslo vic vtipku. Ale popis deje o nejaky anticky bitve je fakt dost mimo. Jinak konec se poved, jen sem zvedavej, jak z techhle ctyr filmu chtej sestrihat jednu sezonu serialu, moc si to nedovedu predstavit.(14.2.2009)

Koniec dobrý všetko dobré. Aj keď Futurama už dlhšie nedosahovala zaslúžených 5 hviezdičiek ako seriál. Nikoho určite neurazila, aj keď by mohla byť kratšia. Posledná časť filmovej série, obsahovala však tiež všetky prvky typického seriálu, aj keď nebola predelená po 20 minútach pauzou. Samozrejme typický Fry zachraňujúci vesmír, ešte šialenejší Bender a celá atmosféra začiatočného Mars Vegas, až po konečnú obrovskú raju bola pekne spracovaná. Na efektoch (kde sa šantila neraz CGI) je vidno že sa nešetrilo, možno to pozorovať aj na alobalovej čiapke. Aj keď je to aj v tomto filme zase o tom samom a istom, ja sa pýtam prečo nie. Všetky filmy majú nad 70% takže zjavne ešte všetkých neomrzeli, preto, až kým nepadnú pod priemerných 50 % určite sa oplatia. Koniec filmu je však nechaný otvorený, keby Groeninga náhodou chytila šajba a ešte niečo vymyslel. ja mu prajem niečo podobné ako v závere filmu: go, go, go!(17.2.2009)

O hodně lepší než Beast with a Billion Backs (u kterého jsem se dost nudil) a o dost věrnější seriálu než Bender's Game. Bavil jsem se.(27.2.2009)

Zatím poslední (?) film Futurama je na jedné straně dobrý. Jsou tam staří známí, je tam zajímavý příběh i ty hlášky tam jsou. Ale co se vtipnosti týče, je to už trochu níž, než v předchozích 3 filmech. Takže, ač mám seriál rád, tomuto filmu musím udělit pouhé 4. A ten zajímavý otevřený konec jen naznačuje, že se možná ještě nějakého toho pokračování dočkáme, takže se ještě uvidí, zda Futurama řekla své poslední slovo, nebo ne.(14.2.2009)

• Dan9K

Nejslabší Futurama film, dvě hvězdy jsou možná přehnané, ale ne zas tak moc. Pár zajímavých fórů se tu najde, snad možná i tak deset, ale z většiny těch ostatních cítíte pouze snahu být vtipem, často prostě projdou, "ha, tady jsem se měl zasmát", řekne si divák a jede se dál, někdy ty situace zavání i trapností. Opět je tu silná recyklace. Futurama má celkově méně stálých postav než Simpsonovi, takže se i rychleji okoukaly. Konec je sice dobrý (jako i u ostatních Futurama filmů), opět i lehce zamrazí ("Homo sapiens? Myslel jsem, že zachováváš jen DNA ohrožených druhů"), možná, že i tenhle díl působí "nejfilmověji", ale celkově je to prostě vyčpělé, nemá to šmrnc. A to jsem si myslel, že se Futurama po překvapivě velmi dobrém třetím filmu zase zvedá k výšinám, které nepamatuje tolik let. Aspoň, že jsme se na konci tohohle filmu dočkali toho, na co jsme čekali po celé ty roky...ale spolu s tím přišel i pravděpodobně celkové rozloučení s touhle partou, fňuk.(17.2.2009)

Tak tu máme konec. Asi. Očkával jsem, že si tvůrci do posledního filmu schovali do rukávu nějáké to eso a je pravda, že schovali. Jen jich nebylo tolik kolik jsem čekal. Například Bender nedostal moc prostoru zatímco Fry si pro sebe ukradl ty nejlepší části. Profesor se Zoidbergem měli snad jen čestné camea a Otík zmizel úplně. Nechci přehnaně kritizovat protože se mi film líbil (konec byl velice důmyslný a jsem s ním opravdu hodně spokojený), ale nemůžu se ubránit pocitu, že mohl být lepší. No a závěrečné hodnocení oblíbenosti FUTURAMA filmů? The Beast with a Billion Backs, Bender's Big Score, Bender's Game, Into the Wild Green Yonder. Benderova ikonická filmová scéna č. 4: Benderova poprava v poušti(14.2.2009)

• kinej

Už jen slabý odvar toho, co uměla Futurama být. Ani jsem se nepřinutil to dokoukat. Pár štěků se v tak dlouhé stopáži téměř rozplyne.(2.3.2009)

Podle konce bych soudil, že je to na delší dobu poslední Futurama. Ale ani smutek z loučení neomluví to, že jde asi o nejslabší díl, co jsem viděl.(16.2.2009)

Po čtvrtém filmu už konečně mohu prohlásit, že si tato série drží sinusoidní kvalitu :-) Inu, režisérovi Peteru Avanzinovi se daří líp, jako Dwaynu Carey-Hillovi... Into the Wild Green Yonder je ze všech Futurama filmů tím nejsoudrženštějším a konečně tedy vypadá víc jako film a méně jako několik poslepovaných epizod. Na plakátové rýpání do mediálně propíraných témat už jsem se zvykl a poloinfantilní futuramacký situační humor mě snad nikdy nepřestane bavit.(15.2.2009)

Na rozdiel od nudnej a nevtipnej predošlej Benderovej hry je Into the Wild Green Yonder skvelá zbierka výborných gagov, satiry a popkultúrnych odkazov (Snoop Dogg, Duran Duran!!!). Bohužiaľ chýba tomu silnejší dej ako mali prvé dva filmy. Ale zábava je to výdatná. Azda to nebude skutočný záver, ale iba overtúra k novým dobrodrúžstvam (ako napovedá záver).(2.4.2009)

Ale že nám ta kvalita futu-filmů nějak podezřele klesá... Málo vtipů, feministická ekozápletka nezajímavá a hloupá, Wong jako padouch je k ničemu... A ani ty úvodní titulky se tentokrát nepovedly (na "žlutou ponorku" z předchozího snímku tedy rozhodně nemají).(25.3.2011)

• boshke

Napadá mne dost hodnotících slov. Nuda. Bída. Sr*čka. Uvažoval jsem nad tou jednou hvězdičkou ze shovívavosti a z jistého respektu vůči renomé Futuramy. Nakonec jsem se však rozhodl nazývat věci pravými jmény... Nadmíru nudná a nezáživná (i na poměry "futu-filmů") propaganda ekofanatismu a feminismu. I ta tragédie s odpornou grafikou - The Last Adventure - byla o mnoho lepší... Prosím vás, už ne, nechte Futuramu na pokoji. Co vám udělala? 10%(4.3.2011)

Nejslabší Futurama film aneb vezměte průměrný díl Futuramy s průměrnou dávkou humoru, natáhněte jeho stopáž na 90 minut a humor z dvacetiminutovky se vám v té hodině a půl ztratí úplně lehce. Škoda - chtělo by to důstojnější rozloučení s touto partou, tak jen doufám, že se tvůrci ještě překonají.(16.3.2009)

• Ivoshek

Asi by si to objektivně zasloužilo víc bodů, ale když jsem dal Bender´s game dvě hvězdy, nemůžu je teď dát znovu. Protože tohle je pro mne nejméně zábavné dílko, jaké ze série Futurama vylezlo. Kam se poděl zdravý cynismus, kterého bývala Futurama plná (např. seriálový Bender v roli adoptivního otce 12 dětí, na nichž vydělává ze státních dotací)? A proč tam je tak málo kvalitních fórů? Škoda, takovéhle rozloučení se sérií jsem si nepředstavoval...(23.12.2009)

Futurama se (asi) rozloučila v jiném duchu, než v jakém se nesly předešlé filmy. Méně potrhlé, více zaměřené na (potrhlý) příběh a serioznější (?). Příjemně pomalé tempo možná byla jen moje iluze, protože jsem si chtěl maximálně užít každou scénu (už čtvrtá závorka ve třetí větě!), a protože snad závorka odvedla pozornost, nemusím dokončovat větu, jejíž smysluplný konec mě nenapadá... Futurama vždycky stála na vtipu vycházejícím z postav, ten asi poprvé patří přirozeně i do příběhu, a tak je ITWGY "nejfilmovější", ale i nejsušší a nejuměřenější, a při podrobném pohledu i snad v něčem lepší. Ne nejlepší, ne nejhorší, jen krapet jiná. Možné loučení se obešlo bez patosu (který by si ale zasloužil a škoda že nebyl, chci si zaslzet!) a já si jen přeju, aby někdy došlo na naznačený nápad, který celý film ukončuje. A na spin-off Dr. Zoidberga! Huhuhuhůů! Takže: Jeden o jeden zbytečný komentář k Futuramě více, znamená větší počet komentů pro... (6x!)(14.2.2009)

• HellFire

Jinak nemůžu. Kromě dokonalého Bendera nemá film co nabídnout. Jen si stále bere náměty z jiných snímků.(1.3.2009)

Ačkoliv se mi na začátku zdálo, že to konečně bude našlapaná zábava, tak mě to opět trochu zklamalo. Postupem hrací doby film postrádal humor, akci, zábavu, která se objevila až v minimální dávce na konci. Asi by fakt bylo nejlepší to mít rozstřihané na ty 4 díly a ten konec nějak rozuměji zavřít.(18.8.2009)

<< předchozí 1 2 3 4 6 8 10