Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Skupina deseti turistů se vydává z přístavu Rejkjavíku na výpravu za pozorováním velryb. Vinou jednoho z nesourodé směsi cizinců je vážně zraněn kapitán lodi a umírá. Celou výpravu odváží z nepohyblivé lodi velrybář z podivné rodiny bydlící na palubě jiné, ještě podivnější, zchátralé bárky. Když se všichni turisté ocitají na její palubě, téměř okamžitě jim dojde, že nebyli zachráněni, ale uneseni. Tříčlenná rodina šílených velrybářů v čele z bláznivou matkou na nic nečeká a ihned zahájí vražedný a krvavý hon na všechny živé na palubě. Začíná boj o život v uzavřeném prostoru lodi s krvežíznivými psychopaty. Kdo z celé skupiny turistů přežije? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (59)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Ne že bych se chtěl chlubit, ale na Islandu jsem byl taky na pozorování velryb bývalou velrybářskou lodi, no a probíhalo to tedy úplně jinak... Vlastně až na to, že jsem taky žádnou velrybu pořádně neviděl, jenom nějakou tu velrybí ploutev. Ale to nevadilo, byla to hezká plavba. Jen na lodi nás bylo nejmíň čtyřicet, měli jsme plovací vesty, pod nimi outdoorový ohoz a ne jeansy a kabáty, mezi turisty nebyli žádní ožralí Arabové ani charismatičtí černoši a hlavně - nikdo nás nechtěl během plavby zabít. A to je myslím škoda, protože hru na zabíjenou bych si s onou praštěnou islandskou rodinkou klidně zahrál. Stará bába, hrbatý degen a jen jeden relativně "normální" chlap, ovšem poněkud sešlý a dýchavičný, takže naprostá brnkačka, určitě bych je jednoho po druhém hravě dostal hasičskou sekerou nebo harpunou. A to by byl potom teprve pořádnej biják, a ne jako tahle podivná, nedomrlá a málo záživná vyvražďovačka! A jedna technická námitka - myslíte že je reálné, aby kapitán lodi, navíc starý zkušený mořský vlk, ledabyle pustil kormidlo a šel čumět na palubu, co se to tam k čertu děje? ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Dost velké zklamání, čekal jsem solidní a hlavně nevšední vyvražďovačku, a dostal jsem podprůměrný slasher kterej postrádá všechno co dobrý slasher má mít. Vraždy jsou zcela obyčejné a není tu žádná vražda která by mě aspon trochu zaujala. Postavy jsou ploché a k žádné jsem si nenašel cestu všechny mi přišly strašně odbyté a jejich chování mě spíše rozesmívalo. A ani Leatherface to nezachránil. Atmosféra je nulová stejnak jako smysl vražd. Prostě nic extra a jedno velké zklamání. ()

Reklama

Okara 

všechny recenze uživatele

Tak na Whale Watching Massacre jsem se velmi těšil už z toho důvodu, že jsem nedávno na Islandu měl také možnost zhlédnout tyto úchvatná stvoření. Takže jsem byl samozřejmě velmi zvědavý, jak se s tím islandští tvůrci poperou. Námět, i když originální, totiž značně zaváněl neúspěchem. Když ale přimhouřím oči nad špatnými hereckými výkony (především ten černoch je katastrofa sama), vygradované v nepochopitelném předzávěru, tak jsem velmi spokojen. Překvapený jsem se totiž dočkal v podstatě všeho, co jsem očekával. Má to napětí, slušnou zápletku a také povedené efekty. Mrazivé prostředí okolního moře podtrhuje hrůzu naháněných obětí a některé scény, jako harpunování, se mi vryly do paměti jak z nějakého kultovního snímku. Také se mi dost líbilo, že scénář neopomněl i charakterovou proměnu lidí v krajně nouzových situací a člověk se i uchechtne, čeho jsou lidé pro přežití schopní. Pár drsně se tvářících se zvratů sice žádné překvapení nevyvolaly, ale jinak jsem se dost pobavil. Nepopírám, že jsem tolerantní a ovlivněn návštěvou místa děje, ale u mě je to na silnější čtyři hvězdy. Nejlepší soundtrack z filmu 80% ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Země původu a prostředí velrybářské lodi znělo pro horor velmi lákavě a zároveň nezvykle, proto jsem se na RWWM docela těšil, respektive jsem na něj byl zvědavý. Dopadlo to bohužel hůře, než jsem doufal. Chyba není v režii, ale spíše ve scénáři, potažmo v hereckém obsazení, takže bych Júlíovi Kempovi radil, aby propříště obměnil tým. Tak nesympatická, nebo spíše neuvěřitelně stupidní banda charakterů nebyla k vidění už hodně dlouho. Ti lidé tam vyloženě hledali příležitost, aby se mohli nechat zabít, vrahouni se naopak snažili umožnit svým obětem útěk. Ke zhlédnutí nedoporučuju, všechno co zde není nepovedené, jsme už měli mnohokrát možnost vidět v lepším provedení. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Islandský masakr na rybářské lodi. Vezmu tady trošku ohled, na rok vydání u tohoto Hororu. Na tu dobu, né úplně nejhorší vyvražďovačka, v celkem originálním prostředí. Postavy za mě nejsou až tak úplně nesympatické (fandil jsem černouškovi) a vše ostatní, jako třeba chování a reagování na určité situace - můžete to brát jako parodii, je to v žánru  Horor / Komedie. Každopádně, Gore celkem dobré, krve a vražd, je tu dost, sem tam nějaká ta morda byla i vtipná (top scéna - střela z harpuny). Nic co bych chtěl vidět znovu, je pravda, že to bylo chvílemi dost nudný, ale na jedno zhlédnutí, why not. Co jsem se tak díval, tak čistě islandský Horory, jsou jen tři. (449. hodnocení) ()

Galerie (29)

Zajímavosti (3)

  • Na Islandu byl film představen jako zástupce žánru "Tryllir", což je něco mezi thrillerem a hororem. (Cheeker)
  • Ve scéně, kdy je jeden z věznitelů střelen světlicí do oka, padá do vody. Po několika následujících scénách je ale zpět na lodi a suchý. (Listeroman)
  • Gunnar Hansen ztvárnil postavu kapitána Pétura, ale během post-produkce byl jeho hlas předabován. (Cheeker)

Reklama

Reklama