Reklama

Reklama

Bereavement

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Příběh začíná únosem malého chlapce Martina, který trpí vzácnou nemocí, díky které jeho tělo necítí bolest. Celých pět let zůstává jeho zmizení tajemstvím, až do doby, než se Allison, mladá dívka z Chicaga přistěhuje na venkov k rodině svého strýce. Ten přislíbil jejímu otci, že v případě smrti jednoho z nich se ten druhý postará o jeho děti. Na venkově se Allison shodou okolností dostává do víru hrůzných událostí, které zůstávaly dlouho utajeny v jedné staré jateční budově. Minulost staré jateční balírny otvírá své krvavé dveře a malý Martin dostává šanci na záchranu. Pach krve a hlas nářků však zanechává svůj morbidní odkaz. (Beastmaster4)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (95)

zdenny 

všechny recenze uživatele

Vynikající John Savage ve velice brutálním filmu, který ale rozhodně není jen o jatečním zabíjení. Protože jestliže má divák zájem a hledá ve filmu i něco víc, než jen bezduchá jatka, při sledování tohoto filmu má možnost tak učinit. V jedné pasáži se mluví o dvou teoriích, které vysvětlují sociální chování člověka. Jedna říká, že sociální charaktery jsou důsledkem genové dědičnosti, ta druhá, že důsledkem je výchova a sociální prostředí, ve kterém člověk vyrůstá a žije. Je na divákovi, aby se přiklonil k jedné z nich. Film nám dá sice jasnou odpověď. Také můj názor je ten, že sociální charakter osobnosti je tvořen především výchovou. Proto se i ve filmu dočkáme zajímavého, avšak vcelku logického vyústění. Mrtvol je celkem dost a beznaděj, která třímá nejen v obětech je umně přenášena i na diváka. Ač nám vrah své motivy nesdělí, není to na škodu. Je prostě nemocný a takový člověk mít důvod nemusí. Alespoň ne ten, který bychom jakž takž chápali. Atmosféra a kamera člověka dokážou velmi dobře vtáhnout a pohltit. Třebaže film je, dá se říct, jednoduchý. Ale jak říkám, pokud někdo chce uvažovat, zde prostor je. Výhodou horrorů je většinou jejich na první pohled jednoduchost, a proto jsou chápány většinou divácké obce. Skrývají se v nich však časté otázky různých charakterů. Každý není akademik, a proto věřím, že horror je žánr, který umí i nevysoce vzdělaného člověka vtáhnout do akademických otázek - a to jednoduchou formou. A v tom je jeho velká přednost a výhoda. ()

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Stevan to so svojou " MALEVOLENCE TRILOGY " asi myslel vážne. Neviem , či je to dobré , alebo vadné. To sa ukáže pri 3ke. Nápad s maloletou človečinkou , ktorá necíti bolesť a je náležite poučená úchylom - to nie je zlé. Martina presúvať z časti do časti by myslím stačilo , ale záveru 3lógie sa asi nevyhne. Biehn by mal cúvnuť - tieto záležitosti mu nesvedčia. Je to síce náležite pochmúrne / daždivé / tmavé ...ale príliš uvrieskané a nenapadá Mi žiaden slash , ktorý by Brettovi neodmontoval hlavu už len pohľadom. U Mňa zlý výber záporáka , ktorý len potvrdzuje očividne plastový rozpočet. ()

Reklama

juta 

všechny recenze uživatele

Docela mě překvapuje nízké hodnocení. Mě tento horůrek hodně zaujal a dlouho jsem mu chtěl dát dokonce plný počet. Na začátku jsem se párkrát pousmál (v dobrém) a hercům jsem jejich hraní věřil. Závěr trochu zvláštní, ale akceptoval jsem ho, přesto, i když nerad, dávám jen 4 hvězdy a to asi díky tomu konci, ale aspoň nenapodobuje ostatní horory, tak třeba příště... ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Zlomyslný se mi vůbec nelíbilo,taková dementní píčovina,ale Bereavement už bylo o dost vyspělejší.Sice se vůbec nedozvíme,proč to hovado vlastně zabíjelo,asi nějaká averze vůči taťkovi,ale jinak spousty mrtvol,i hutná atmoška (občas),a v neposlední řadě dost šťavnatá buchtička v hlavní roli.Jen toho odporu vůči tomu kokotovi mohlo bejt víc.50%. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

V Novém roce začínám tam, kde jsem skončil ten minulý. Posledním filmem který jsem si pustil během Silvestra, byl amatérský kousek Malevolence od režiséra Mena. Ten se sice nedočkal příliš velké podpory u diváků, ale on si alespoň splnil svůj velký sen a to natočit vlastní slasher. Během následujících let nasbíral pár zkušeností i peněz a rozhodl se natočit prequel. Změna k lepšímu byla viditelná na první pohled, což jsem samozřejmě přivítal s povděkem. Tento režisér má určitě jistý potenciál a tak jsem zvědavý, jestli jej někdy dokáže naplno zúročit. Je však na dobré cestě a to je hlavní. Ponuré prostředí jatek bylo v původním filmu dost nevyužité, pokud tedy nebudeme počítat úvodní scénu a finální rozuzlení příběhu. I proto jsem byl rád, že tentokrát se to změnilo. Ze začátku se podíváme, jak to vlastně s malým Martinem začalo. Od jeho únosu, přes první vraždu před jeho očima, až po přidání vlastní ruky k morbidnímu dílu. Přiznám se však, že by zřejmě ani tento prequel neměl takovou sílu (tedy hlavně příběh), kdyby zde nehrál Brett Rickaby. Psychicky narušený únosce a vrah, byl v jeho podání téměř ideální postavou pro dobrý slasher. Dívky a ženy pro něj neznamenaly nic víc, než dobytek určený k porážce a udobření jeho vnitřního démona. Díky tomu získala atmosféra ten správný punc ponurosti a samotný scénář byl lépe stravitelný, než tomu bylo v jeho prvotině. Když k tomu připočítáme i výrazně vylepšenou kvalitu kamery a krvavých scén, bylo téměř vyhráno. Cestu k úplnému vítězství však přibrzďovalo několik hluchých a zbytečně nudných pasáží. Což byla velká škoda.60% ()

Galerie (11)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama