Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rise of Footsoldier sleduje neúprosný rozkvět Carltona Leache jednoho z nejobávanějších fotbalových chuligánů, který se dostane až na místo samotného člena známého gangu kriminálníků, kteří jsou jedni z nejobávanějších od Londýna až po Essex od začátku osmdesátých let až po konec devadesátých. (oficiální text distributora)

Recenze (187)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $4miliónyTržby Celosvetovo $454,000▐ dejovo dosť zmetené, jedine čo je badateľné je snaha to celé stavať na brutálnosti, pouličnom vystrájaní, bitkách ale príbeh nemá pevné jadro o ktoré by sa mohol oprieť, dejovo moc útržkové, postavy do prázdna /35%/ ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

EXTRÉÉM! Neuvěřitelně Syrový, Brutální a Násilný FILM !! Válka Gangů mezi Mafiány natočenou tou nejrealnější formou, Rozbité, rozkopané držky, flašky rozbité o hlavy, bodání nožmi do břicha a všelijaké různé Humánní Hrůzy!! Dokonce jsem se dočkal i Torture! Obrovské šílenství! Navíc celé je to velmi Detailně Natočeno ! Film rozhodně není pro Slabší Povahy, protože něco takového se nevidí ani v Horrorech !! 80% ()

Reklama

Thomassi 

všechny recenze uživatele

Velmi drsný snímek, ve kterém se na nějaké humánní chování z vysoka kašle. Je to příběh podle skutečné události, ve kterém hraje hlavní roli Carlton Leach. Popisuje jeho začátky jako fotbalového hooligans, který se s ničím nepáře. A právě tato pasáž filmu je velmi intenzivní a dokonalá. Bitky a spousta krve (ta teče mimochodem po celý film) jsou natočeny úchvatně a působí hodně brutálně. Poté se zaměřuje spíše na Carltonův postup v podsvětí. Samé bitky a nespočet slov F*ck nás provází až do konce filmu, který má po celou dobu zběsilé tempo. Za zmínku stojí také výkon Craiga Fairbrasse v roli Pata, kterého dokáže rozhodit i ta nejmenší pitomost. Scéna, jak objednává pizzu, ale nedostane, co chce, přijde a toho chudáka, s kterým mluvil, totálně zdemoluje, stojí zato. Opravdu to není pro křehké povahy. Ale u mě jasných 80%. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Slušné maso! Sice chvílemi působí jako instruktážní film, co byste v životě neměli dělat, ale než si to uvědomíte, frčíte dál. Bitky, děvky, drogy, krev... Naštěstí jsou všechny postavy buď nesympatické, nebo magoři či rovnou obojí, takže vám jich alespoň nebude líto, až budou trpět, krvácet a případně prdět do hlíny. Šťavnaté drama o temné straně života. ()

TheDon 

všechny recenze uživatele

Po úvodní desetiminutové palbě sem si říkal, o čem bude ten zbytek filmu, když má dvě hoďky? Ale bylo to zajímavý, víc než zajímavý. Vymytej vygumovanej Carlton, kterej se haluzově šplhá po příčkách Londýnskýho podsvětí se docela pere se vším, co mu popadá pod nohy. Občas mě to úplně nebavilo,ale když se příhlídne k tomu, že je film podle skutečnosti, tak život pokaždé úplně nebaví. Jinak masakr, torture, gore, vše co bych v takovým filmu nehledal a ani nečekal. Hodně koukatelný. 80% ()

Galerie (26)

Zajímavosti (8)

  • Během rvačky s Manchesterem United (1982) přijedou policejní auta s poznávacími značkami s písmenem D, které se vyráběly až v letech 1986-87. (MiCM)
  • Snímek byl natočen na motivy autobiografické knihy "Rise of the Footsoldier" od Charltona Leache. Film tak popisuje skutečné události. (Saur.us)
  • V buřičské scéně (1988) má jeden z účastníků v davu tričko sezóny 2007 Gio-Goi, během této scéno je zde také vidět několik reklamních plakátů s "Happy hardcore", tato skupina ale změnila název na "Happy Hardcore" až někdy v letech 1991-1993. (MiCM)

Reklama

Reklama