Reklama

Reklama

VOD (1)

Bella byla vždy trochu jiná. Když se její máma znovu vdala, Bella se rozhodla sblížit se svým otcem a nastěhovala se k němu do malého deštivého městečka Forks bez toho, aniž by čekala, že se její život změní. Na první hodině v nové škole si k ní přisedne tajemný a okouzlující Edward Cullen, kluk, který je jiný než všichni, které doteď potkala. Ve škole se o něm šíří zvláštní zvěsti, stejně tak o jeho sourozencích, se kterými vždy sedává osamocený u jednoho stolu ve školní jídelně. I navzdory varování kamarádů Bellu Edward neskutečně přitahuje, zdají se jí o něm sny. Postupně začne mít však podezření, že Edward není úplně obyčejný kluk... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (26)

Trailer 3

Recenze (2 201)

LihO 

všechny recenze uživatele

Ten scenár je trápne zúfalstvo. Keby som sa zo všetkých síl snažil vymyslieť čo najstupídnejšiu scénu, ktorej jediný ciel by bol čo najviac potopiť a zhovadiť tento film, tak by som ani zďaleka nevymyslel také sračky ako: upíry v búrke hrajú baseball, upír sa na slnku trbliece... na vymýšľanie podobných vecí treba jednoducho talent ^^ ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Nie je to vyložene nudné. Je to iba nevýslovne otravné a umelé. Na moje vlastné prekvapenie mi až tak nevadili herci (hoci moja manželka trefne poznamenala, že Robert/Edward musí byť na smiech každej žene nad 20 rokov, pretože je to vlastne iba taká "och-ach bábovka") a vlastne ani to neuveriteľne vypočítavé triafanie sa do cieľového publika. Nekonečne ma však štvalo, akú to má riedku zápletku, ktorá by vystačila tak na 40 minút pilotu k televíznemu seriálu, a aj to by som si vravel, že okrem tej hrozne stupídnej romance by sa tam mohlo stať aj niečo zaujímavé. Mizerná réžia to ešte znásobuje, pretože Hardwicková nemá ani šajnu, čo je to tempo, erotické iskrenie, atmosféra, nehovoriac o nejakom napätí. Výsledok sa ťahá ako sopeľ a náhly nástup nezaujímavých záporákov (ten dedinský metalista mal akože budiť rešpekt?) by mali na FAMU vyučovať ako príklad nezvládnutej (rozumej totálne absentujúcej) gradácie. Som zvedavý, čo s tým spraví chlap na režisérskej stoličke, ale verím, že to bude príjemná zmena, pretože horšie natočené než toto to už byť nemôže. ()

Reklama

Morien 

všechny recenze uživatele

2009: Mamma mia! A já kvůli tomu skvostu porušila své zvyklosti a namalovala se. Inu, Robert sice také přišel vcelku slušivě upraven, mohutná spodní čelist na svém místě, škoda jen, že zapomněl klíčky v autě a tak neustále nervózně poposedával a pošilhával ke dveřím a jako by vůbec neviděl mě, ale byl duchem na zadním parkovišti a představoval si partu podnapilých chlapců, jak mu močí na vycíděnou kapotu. Díky tomu mi celá schůzka připadala jaksi o ničem, neboť šmírovat tu skupinku bledých tváří u zadního stolku, jak kouká na absinth jako na zjevení boží, člověka nezabaví věčně, zvláště doufal-li, že v té době už z něj partner chtivě strhá šaty v rytmu domnělého Shakespeara pro náctileté. Takže když jsme šli nakonec domů a ten trouba se rozeběhl napřed zkontrolovat, jestli tomu plechovému krasavci nic není, nechala jsem se sbalit vlasatým Indiánem od vedle. --- 2023: Tak jsem si ze zvrácené zvědavosti přečetla Twilight a pomalu nevěřím svým očím. Protože to, v uvozovkách, "nakonec nebylo tak strašné, jak jsem čekala". Ano, Bella je mix opravdu nesebevědomé/sebe nenávidící puberťačky a špatně napsané, nezajímavé postavy, ale někde v jádru ten nápad setkání dvou duší a hledání cesty, jak se navzájem nezahubit, není tak špatný. Z tohoto pohledu mi teď přijde, jako kdyby filmovou adaptaci natočil štáb lidí, který tu knihu z celého srdce nenávidí, respektive jako by se každý potenciálně trapný a cringe moment z knihy rozhodli udělat desetkrát horší. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

V časopisu Pevnost o Stmívání mluvili jako o fantasy růžové knihovně, která se snaží konkurovat slávě Harryho Pottera. A i když toto psali o knížce, knížka samotná i přes to všechno má nenápadný a nevídaný úspěch, a to se cení. Natočit podle toho film, od kterého se moc nečeká, a nakonec je velice úspěšný, už je jaksepatří na pováženou zajímavé. Každopádně rozhodně stojí za to, se trošičku zamířit na trilogii Stmívání samotnou, protože tu s náma nejspíš nějakou dobu ještě bude. S názorem, který napsala Pevnost docela i souhlasím, film není v ničem jiný, proč taky, ale má tak zajímavou atmosféru, že se na to nechá příjemně koukat. Sice nedosáhne kvalit Harryho Pottera, ale jistou cílovou skupinu určitě chytne a nepustí. Líbí se mi, že se do toho pustili, že je stále se na co těšit a stále je co nového objevovat. Nejdříve jak to půjde se pustím i do samotné knížky, protože ačkoliv možná má v sobě to o čem Pevnost tvrdí, má také to, co řada knížek hledá, ale najít nemůže: atmosféru a výborně popsaný svět, ve kterým se tento příběh odehrává. Docela se i těším na pokračování, které nejspíš díky celosvětovým výdělkům, které film získal, bude. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Emo to není, je to nefunkční teenagerská romance pro (výhradně asi) americký teenagerky. Tady mají holku, se kterou se není problém ztotožnit (mimochodem celkem sympaťačka), jak se zabouchne do výstředního modela outsidera, upíra vegetariána. On a celá jeho rodina se na světle třpití a za bouřky hrajou baseball (?). Má to svoje vtipný místa, ale celkově - moc splácanina, s dvouhodinovou stopáží. ()

Galerie (94)

Zajímavosti (114)

  • Panovník Vlad III. Dracula bol známy svojou údajnou krutosťou a brutalitou, vďaka ktorej sa stal tiež predobrazom upíra Draculu v románe Brama Stokera. Vzdialeným príbuzným tohto panovníka je herec Robert Pattinson, ktorý si upíra zahral v tomto filme. (YoZo8)

Související novinky

Kazmovi v kinech dochází šťáva

Kazmovi v kinech dochází šťáva

29.08.2023

Stejně, jako měl snímek ONEMANSHOW: The Movie bezprecedentní první víkend, má nyní i bezprecedentní propad. Ačkoliv tak novému snímku Kamila Bartošky aka Kazmy už nikdo nevezme rekordní český otvírák… (více)

Twilight sága se vrací

Twilight sága se vrací

20.04.2023

Mysleli jste si, že nic horšího než remake Harryho Pottera v podobě televizního seriálu už nehrozí? Pak vězte, že studio Lionsgate čerstvě oznámilo také návrat Twilight ságy. Stmívání se pak rovněž… (více)

Co chystá režisér oscarového Spider-Mana?

Co chystá režisér oscarového Spider-Mana?

07.02.2022

Režisér a ilustrátor Peter Ramsey natočil v roce 2012 svůj animovaný debut Legendární parta, pak si pár let dával pauzu, a teprve v roce 2018 poslal do kin dnes již oscarový a přelomový animák Spider… (více)

Kdo si zahraje Batmana?

Kdo si zahraje Batmana?

17.05.2019

Aktualizováno: Novým Batmanem se stal Robert Pattinson. The Batman režiséra Matta Reevese patří mezi nejočekávanější komiksové projekty příštích let, není tedy divu, že kolem obsazení nového… (více)

Reklama

Reklama