Reklama

Reklama

VOD (1)

Bella byla vždy trochu jiná. Když se její máma znovu vdala, Bella se rozhodla sblížit se svým otcem a nastěhovala se k němu do malého deštivého městečka Forks bez toho, aniž by čekala, že se její život změní. Na první hodině v nové škole si k ní přisedne tajemný a okouzlující Edward Cullen, kluk, který je jiný než všichni, které doteď potkala. Ve škole se o něm šíří zvláštní zvěsti, stejně tak o jeho sourozencích, se kterými vždy sedává osamocený u jednoho stolu ve školní jídelně. I navzdory varování kamarádů Bellu Edward neskutečně přitahuje, zdají se jí o něm sny. Postupně začne mít však podezření, že Edward není úplně obyčejný kluk... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (26)

Trailer 5

Recenze (2 200)

Botič 

všechny recenze uživatele

Žádné drama, akční film(?)ani nápad jedna naháněčka lesem a souboj v baletní hale akci prostě netvoří a o thrilleru se už vůbec bavit nedá, přehršle kamerových filtrů thrillerovou atmosféru prostě nevykouzlí, i kdyby se režisérka stavěla na hlavu a kameraman jí při tom asistoval za doprovodu hlasitého povzbuzování celého štábu. Správná otázka zni: „Co vlastně Stmívání je respektive co představuje?“ A tady je odpověď KOMEDII. Jedná se o bezkonkurenčně nejvtipnější film, jaký jsem měl v poslední době možnost vidět. Byť tak Stmívání nebylo zamýšleno. Pattinsonovy obličejové kreace patří k vůbec tomu nejlepšímu z celého filmu, a první setkání na hodině biologie mně smíchy uzemnilo. Následující debata o nesmrtelnosti chrousta přinášející zajímavý rádoby-filozofický přesah, že všichni zúčastnění v jedné restauraci přemýšlí nad odmocninou z čísla Pí - OMG, že by závan patriotismu a snaha přesvědčení se o neskonalé a bezbřehé inteligenci amerického obyvatelstva? Kdesi uprostřed se nachází jedna vynikající baseballová scéna, kterou bych si vystřihl a mohl pouštět pořád dokola ale ta je vzápětí pohřbena přiblblou scénáristickou berličkou ala: „Bello nikdy po tobě nepřestane jít, je to lovec“ Hůůů už se třesu. Škoda, že se do toho všeho upsala celkem sympatická Kristen Stewart. A sladká tečka na závěr Edward je upír vegetarián!!!!!!! Co by na to asi dnes řekl hraběti Orlok. Přestávám číst intelektuální literaturu a vrhám se na psaní podvratných brakových romancí o vegetariánských vlkodlacích a jiné zvířeně. Ale fakt jsem se náramně bavil.:)4/10 ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Stmívání představuje zvláštní fenomén, když se k dnešnímu dni blíží počet hodnotících na CSFD číslu 32 tis. uživatelů. Film tedy zjevně patří k nejprofláknutějším symbolům současné filmové popkultury. Film, který polarizuje a vzbuzuje vášně od absolutního ztotožnění u dívek pubertálního věku po nemilosrdně odmítavé reakce opačného pohlaví vedené případně i z intelektuálních a estetických pozic. Pravdou je, že u Stmívání najdete materiál k jízlivému ostřelování tuze snadno. Argument, že nejsem cílové publikum je sice pravdivý, ale irelevantní. Misfits byli primárně určení pro teenagery, a přece se u nich skvěle bavím. V tomhle případě ale krčím rameny a tvrdím, že mi Stmívání nemá absolutně co nabídnout. Další díly romantické upíří ságy se budou muset obejít bez mé divácké účasti. Celkový dojem: 25 %. ()

Reklama

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Já osobně nedokážu pochopit tak nízké hodnocení. Vsadila bych na to, že film bude mít minimálně 80%. Nemyslím si, že by si Twilight hrálo na nějaký drsný upíří film. Už atmosféra napovídá, že jde o úplně něco jiného. Naštěstí má své skalní fanoušky, díky nimž se točí další díly. Hrdě se řadím mezi ně! V mých očích jde hlavně o příběh velké lásky, zajímavé postavy a originální atmosféru. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Undead. Speed. Strength. Cold skinned. Immortal. No nezamilujte si ho !! …. Bella je sympaťačka a Edward něco skrývá. Láska na první pohled – ano, funguje to! Každopádně rozehrají sladkou romanci, která naštěstí nesklouzne k přeslazenosti. Romanticky založená mladá generace bude nadmíru spokojená a ti starší třeba také. Nesmíte očekávat dalšího Drákulu ani nový díl série True Blood. Na mě je to zbytečně rozvláčné, poklidné. Ale lidi umírají kvůli různým kravinám, tak proč by to pro jednou nemohla být láska! Možná… PŘÍBĚH **** HUMOR * AKCE *** NAPĚTÍ ** Co uvidíme (možná) příště? Bella má v kabelce novou lahvičku s pepřovým sprejem. Nebo dojde na MOŽNÁ? ()

Hakha 

všechny recenze uživatele

Ne, tak toto není můj šálek čaje... chápu nadšené ohlasy fanynek, ale mě tento film připadá jak jedna velká parodie, už pohled Roberta Pattinsona je dost komický a celková romantika na mě moc nefungovala. No, ale abych jen nekritizoval, líbilo se mě prostředí a také slušné obsazení, hlavně kdyby zde nebyl Pattinson, tak bych se s největší pravděpodobností začal nudil... Mé hodnocení 2 hvězdičky… ()

Galerie (94)

Zajímavosti (117)

  • Celosvětová premiéra proběhla 17. listopadu 2008 v Los Angeles. (Varan)
  • Nikki Reed (Rosalie) si pořezala ruce během natáčení scény, kdy rozbije skleněnou mísu se salátem. Proto má poté ve filmu rukavice. (Martinibaby)

Související novinky

Kazmovi v kinech dochází šťáva

Kazmovi v kinech dochází šťáva

29.08.2023

Stejně, jako měl snímek ONEMANSHOW: The Movie bezprecedentní první víkend, má nyní i bezprecedentní propad. Ačkoliv tak novému snímku Kamila Bartošky aka Kazmy už nikdo nevezme rekordní český otvírák… (více)

Twilight sága se vrací

Twilight sága se vrací

20.04.2023

Mysleli jste si, že nic horšího než remake Harryho Pottera v podobě televizního seriálu už nehrozí? Pak vězte, že studio Lionsgate čerstvě oznámilo také návrat Twilight ságy. Stmívání se pak rovněž… (více)

Co chystá režisér oscarového Spider-Mana?

Co chystá režisér oscarového Spider-Mana?

07.02.2022

Režisér a ilustrátor Peter Ramsey natočil v roce 2012 svůj animovaný debut Legendární parta, pak si pár let dával pauzu, a teprve v roce 2018 poslal do kin dnes již oscarový a přelomový animák Spider… (více)

Kdo si zahraje Batmana?

Kdo si zahraje Batmana?

17.05.2019

Aktualizováno: Novým Batmanem se stal Robert Pattinson. The Batman režiséra Matta Reevese patří mezi nejočekávanější komiksové projekty příštích let, není tedy divu, že kolem obsazení nového… (více)

Reklama

Reklama