Reklama

Reklama

VOD (1)

Bella byla vždy trochu jiná. Když se její máma znovu vdala, Bella se rozhodla sblížit se svým otcem a nastěhovala se k němu do malého deštivého městečka Forks bez toho, aniž by čekala, že se její život změní. Na první hodině v nové škole si k ní přisedne tajemný a okouzlující Edward Cullen, kluk, který je jiný než všichni, které doteď potkala. Ve škole se o něm šíří zvláštní zvěsti, stejně tak o jeho sourozencích, se kterými vždy sedává osamocený u jednoho stolu ve školní jídelně. I navzdory varování kamarádů Bellu Edward neskutečně přitahuje, zdají se jí o něm sny. Postupně začne mít však podezření, že Edward není úplně obyčejný kluk... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (26)

Trailer 2

Recenze (2 200)

tron 

všechny recenze uživatele

„Čakala si pavučiny, truhly a pleseň?“ – „Pleseň nie.“ Knižku som nečítal, pred film som si sadal s chuťou a bez predsudkov a bavil som sa. Rušivo na mňa pôsobila len minúta a pol trápnych trikov (keď upír zrýchlene uteká). Iste, dve hodiny sú na taký riedky dej dosť, paradoxne ma ale film prestal baviť až keď sa začalo niečo diať (agresívny vpád konkurenčnej skupiny). Ale hoci som vedel, že ide o upírov a tak som mal som pred hrdinkou (presvedčivá Kristen Stewart z ÚKRYTU a PREKLIATIA DOMU SLNEČNÍC, kde som jej predpovedal veľkú kariéru) náskok, nenudil som sa. Snímka má tempo, mladí hrdinovia (iní tu takmer ani nie sú, ak nepočítame otca v správňackom podaní Billyho Burkea) sú sympatickí a hoci (ale práve preto?) vampírov nemusím, potešilo ma, že sa tvorcovia vykašľali na nudné „základné pravidlá“ (slnko, odraz v zrkadle). Plus milujem filmy, odohrávajúce sa v krásnych lesoch Severnej Ameriky (dokonca i emócie boli zvládnuté dôstojne, až decentne). ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Boze proc? Tohle snad nemohli myslet vazne. Behem filmu sem se musel kolikrat silne premahat, abych to nevypnul, celou dobu se totiz absolutne nic nedeje, ale furt sem doufal, ze snad aspon na konec daj nakej souboj, coz sice dali, jenze pekne odbytej. Pribeh je fakt silene na hovno, bud jsou tu super trapny dialogy a nebo zabery bez mluveni, kde se spolu Stewart a Pattinson prochazi, vali v trave a hraje do toho priserna romanticka hudba. Navic vlastne je tak nak uplne fuk, ze tu jsou upiri, pribeh to nijak zvlast nevyuziva a kdyby tu nebyli, tak to vyjde nastejno. Navic upiri, to je teda fakt sila. Beru treba to, ze jsou bledy a meni se jim oci, ok, proc ne, ale aby na slunci zarili jak Dan Nekonecny, v klidu se mohli prochazet za dne, nemeli spicaty zuby, byli videt v zrcadle a takle bych moh jeste dlouho pokracovat, to proste ne. Tohle nejsou upiri, to uz bych spis veril, ze to jsou naky mutanti, jeste navic aby chodili do skoly. Fakt kokotsky. Co se tyce jejich schopnosti, rychly a silny, ok, koneckoncu to neni zadna novinka, ale aby veskera prezentace jejich schopnosti koncila u toho, ze se Pattinson sem tam probehne po strome a sem tam nekdo vyskoci, navic to vypada pekne smesne. A to nemluvim o tom, ze celej film proste pusobi desne chudym dojmem. No a co se tyce hercu, Stewart je sice pekna a i vcelku sympaticka, ale jakmile zacne delat zamilovanou, tak vypada jak zhulena. Vubec ta romantika je dost pochybna, kouknou na sebe, Pattinson se zatvari, jak kdyz se mu chce blejt a od ty doby na sebe furt cumi a melou jak se desne milujou a ze to je vecna laska a podobny sracky. No a Pattinson. Fakt by me zajimalo, kde takovyho dobytka vyhrabaly, asi se snazil tvarit charismaticky a tajemne, jenze charisma zadny a vypada, jak kdyz ma zacpu. To ani nemluvim o jeho drzce, ktera pripomina krabici. Za co teda vlastne ty dve hvezdicky, respektive slabsi dve? Asi za to, ze i pres tyhle vsechny vytky jsem se vylozene nenudil. ()

Reklama

Zeck

všechny recenze uživatele

Stmívání je první zásadní okamžik v životě dospívajích holčiček. Odkojené na Bravu poprve zhlédnou film pro "dospělé" (to zní stupidně), éra Prciček coby největšího porna je pryč, teď je tu Stmívání a sexy polonazí modelové, kteří hrají upíry. Přirozená krása je v tomto filmu out, holčičky jsou nadšením bez sebe, když poprve uvidí Roberta Pattinsona v duchu si řeknou, "alespoň nejsem jediná kráva na světě, která se neumí namalovat". S prstama v kalhotkách putují spolu s dějem až do finiše. Je to neuvěřitelná "jízda". Tolik krásných dospěle vypadajících mužů, tolik krásných svalů, tolik nádhérného děje a romantiky je natolik omámí, že se z toho rovnou poserou do prostěradla v posteli, na které celou dobu ležely, když koukaly na tento honosný snímek. Já? Z těch všech sraček a reklam okolo se mi tak zatemnilo, že už bych další 122 minutové Stmívání nepřežil. Budu fér a odpad nedám, protože jsem to neviděl, ale můj názor znáte. 30.11.2009 ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se také konečně rozhoupal a podíval se na megahit poslední doby, romantické fantasy Stmívání. Je třeba držet krok s dětmi a být in, když je Stmívání tak častým tématem hovoru, zvláště ještě ne úplně dospívajících slečen, je dobré být v obraze, o čem že se to vlastně baví. Čekal jsem jen to nejhorší, pokleslou mládežničinu á la Buffy nasoukanou do pláštíku blockbusteru, ale ve výsledku musím konstatovat, že jsem byl vlastně celkem příjemně překvapen a skutečně příliš nechápu, proč je Stmívání na čsfd v takové míře podhodnoceno. No samozřejmě, není to ani žádný zázrak, čistě průměrný americký velkofilm pro náctileté, ale v tomhle ranku patří mezi to lepší, co může podobný žánr nabídnout, jen je, jak si žádá z normálu trochu vyšinutá doba, vše maximálně zatraktivněno. Klasická teenagerská romantika je tak trochu pokřivena emo nádechem, normální dívka, která je však samozřejmě tak trochu jiná, nová škola, pubertální spolužáci, záhadní neznámí, atraktivní auta, trocha toho, trocha onoho...a samozřejmě ON, krásný, fešný, uhrančivý, tentokráte ale trochu pobledlý a prokletý. Slibovaná věčná láska je tu tak paradoxně opravdu věčná, city se tu tříbí na bázi krve a vztahů v potravinovém řetězci, dost mi to také připomnělo vykradený seriál Pravá krev, který je ovšem o pár řádů lepší, vše tu prostě funguje tak, jak v teenagerském megahitu má, mě, dospělého diváka ovšem nijak neurazí a nešokuje, ani litry krve, ani přehnanou vulgaritou, ba ani přehnanou autostupiditou. Trochu mi sice vadilo, že tvůrci porušují letitá železná pravidla žánru (upíři jsou vidět v zrcadlech, nemají upíří tesáky, otisk kousnutí je otiskem celého chrupu, likvidují se spálením na hranici, slunce je nesežehne, jen metamorfuje jejich kůži atd.), no, ale je to jejich umělecká licence a do té mi vlastně nic není. Stmívání je prostě audiovizuální emo obraz dnešní mladé generace (respektive její něžnější poloviny) a jako takový si nese svá stigmata. Pochopitelné je i ukotvení ve fantasy žánru, kde volně rozvíjí komerčně megaúspěšnou linii ság poslední doby Harry Potter - Letopisy Narnie - Stmívání... Tak nevím, jestli se mám podívat na tu dvojku... ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Hm, ikdyž se snímek snaží vypadat jako drsnej upíří film, nejde mu to. Tohle je totiž neuvěřitelně romantické dílko(bohužel to nemyslím v kladném slova smyslu). Chápu, že si film najde své fanoušky, a to zejména v ženské části publika, ale pro mě tohle opravdu není. Bylo tu pár efektivních scén (např. upíří baseball, ktrej byl fakt dobrej), ale jinak jen romantika, romantika a...romantika :-( Jinak bych akorát zdrbal práci maskérů; ty rty měly bejt jako vtip?! Hodnotím 2*; tento film doporučuju opravdu spíše ženskému publiku. ()

Galerie (94)

Zajímavosti (115)

  • Panovník Vlad III. Dracula bol známy svojou údajnou krutosťou a brutalitou, vďaka ktorej sa stal tiež predobrazom upíra Draculu v románe Brama Stokera. Vzdialeným príbuzným tohto panovníka je herec Robert Pattinson, ktorý si upíra zahral v tomto filme. (YoZo8)
  • V baletním studiu zlomí James (Cam Gigandet) Belle (Kristen Stewart) pravou nohu. V nemocnici má ale Bella v sádře levou. Když potom před plesem schází ze schodů u Charlieho (Billy Burke), má v sádře pravou nohu. (Terva)

Související novinky

Kazmovi v kinech dochází šťáva

Kazmovi v kinech dochází šťáva

29.08.2023

Stejně, jako měl snímek ONEMANSHOW: The Movie bezprecedentní první víkend, má nyní i bezprecedentní propad. Ačkoliv tak novému snímku Kamila Bartošky aka Kazmy už nikdo nevezme rekordní český otvírák… (více)

Twilight sága se vrací

Twilight sága se vrací

20.04.2023

Mysleli jste si, že nic horšího než remake Harryho Pottera v podobě televizního seriálu už nehrozí? Pak vězte, že studio Lionsgate čerstvě oznámilo také návrat Twilight ságy. Stmívání se pak rovněž… (více)

Co chystá režisér oscarového Spider-Mana?

Co chystá režisér oscarového Spider-Mana?

07.02.2022

Režisér a ilustrátor Peter Ramsey natočil v roce 2012 svůj animovaný debut Legendární parta, pak si pár let dával pauzu, a teprve v roce 2018 poslal do kin dnes již oscarový a přelomový animák Spider… (více)

Kdo si zahraje Batmana?

Kdo si zahraje Batmana?

17.05.2019

Aktualizováno: Novým Batmanem se stal Robert Pattinson. The Batman režiséra Matta Reevese patří mezi nejočekávanější komiksové projekty příštích let, není tedy divu, že kolem obsazení nového… (více)

Reklama

Reklama