Reklama

Reklama

Malý Francois vidí svou rodinu naprosto idylicky. Z krátkých vyprávění si v představách složil i romantickou minulost rodičů. Jediné, co nezapadá do této iluze dokonalého štěstí, je stále častější výraz zklamání v otcových očích, když se na Francoise dívá. Až v den svých patnáctých narozenin se Francois dozví pravdu. Nepřikrášlenou dětskou fantazií nebo lží. Nic není tak idylické, jak si vysnil, a minulost jeho rodičů je mnohem temnější, než se na první pohled zdá. Tíží je tajemství, které nikdy nemělo být vyzrazeno. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (26)

vypravěč 

všechny recenze uživatele

Značně anorganickým složitým rámcováním zatížený silný příběh, jemuž by posloužila větší pokora tvůrců k osudům, které se rozhodli ztvárnit. Pokora – a také skutečně vidomý člověk za kamerou, který by dění neporcoval jako videoklip nebo televizní reklamu, ale právě svým jedinečným hlediskem vytvářel svět. ()

Tery16 

všechny recenze uživatele

Příběh mě zaujal, ani herecké výkony nebyly špatné, jen to zpracování mi nějak nesedlo. Občas se mi to zdálo až moc přeplácané, příliš vyumělkované (střídání barevných a černobílých záběrů - hezké, ale kolikrát už to tu bylo?, a pak ty efekty - točící se proužek a barevné hvězdičky či co to bylo ... ). Taky bych možná trochu víc omezila vypravěče, občas se mi zdál zbytečný a jen kazil působivé scény. 60% ()

Reklama

saillor 

všechny recenze uživatele

Nejsilnějším vjemem z filmu pro mě asi bude několikrát se opakující a celým snímkem prolínající skok do bazénu, což se obávám, že není úplně v pořádku. Příběh byl vcelku působivý, ale nějak jsem se za celou dobu nedonutila ho spoluprožívat, tudíš mě příliš nezasáhl. Neumím pojmenovat, kde se stala chyba, možná je na mém přijímači... ()

farmnf 

všechny recenze uživatele

Velmi povedená záležitost. Sága židovské rodiny z Paříže od r. 1936 do 1985. Chvílemi složité, střídání časových rovin. Hudba-Zbigniew Preisner se nezapřel ve svém původu, přizval i legendárního Josefa Skrzeka z SBB. Kameraman se vyřádil. "Ztrátu své rodiny přežil, ztrátu psa nikoliv". O ději těžko něco napsat, musí se vidět. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Tady se povedlo úplně všechno. Překrásný film, který zdobí v první řadě naprosto hvězdné obsazení. Všem ženským i mužským hercům role výborně sedly. I ten Mathieu Amalric, jenž je nejspíš v celém ansámblu hvězdou nejzářivější, je ve své malinké roli nezapomenutelný. Silný příběh, který je vyprávěn velmi složitě a vyžaduje divákovu pozornost od začátku do konce, postupné odkrývání onoho tajemství divákovi přináší úžasný filmový zážitek. Melancholická hudba, která probouzí všechny citlivé struny, působivá kamera a krásné kostýmy dotvářejí výjimečný celek. Francouzi opět zabodovali a naservírovali nám exkluzivní film. ()

Galerie (30)

Reklama

Reklama