Reklama

Reklama

V roce 1641 je ve francouzském vězení Skot James McCullen shledán vinným z prodeje zbraní oběma stranám konfliktu. Před vykonáním rozsudku vyřkne poslední slova o tom, že klan McCullenů je velký a mocný a že moc jeho synů poroste i po dlouho po jeho smrti. Místo popravy ho však čeká rozžhavená železná maska, kterou je odsouzen nosit až do své smrti... V nedaleké budoucnosti mluví na fóru McCullanův potomek, mocný zbrojař. Představuje nanomity – dokonalé mini vojáky. Původně sloužili v lidském těle k likvidaci nádorových buněk, ale podařilo se je naprogramovat tak, aby jedli prakticky cokoliv, například kov a beton, a ničili tak nepřátelskou techniku a budovy. Pak jsou dálkovým ovladačem zkratováni, aby nedošlo k další nežádoucí aktivitě. Druhý den ráno má být vyexpedována z McCullanovy továrny v Kyrgyzstánu další várka bojových hlavic s nanoroboty. Dva vojáci Duke a Ripcord, kteří vezou v koloně aut kufr s nanohlavicemi, si všimnou chybějícího průzkumného týmu na 40. kilometru. Vyhlásí pohotovost a vrtulníky potvrdí, že radar nic nehlásí. Najednou se ale zničehonic objeví jakoby mimozemské letadlo a oba Apače sestřelí. Vojenská vozidla se rozptýlí, podivný letoun střílí i po autech a ničím nejde zničit. Pak se na zemi objeví jakýsi výsadek vojáků, které vede štíhlá černovlasá žena. Nezastaví je ani granáty. Duke odnese zraněného kamaráda stranou a vrací se pro kufr. Žena se mu s několika vojáky postaví. Vyjde najevo, že se znají, jmenuje se Anna. Najednou se z oblohy snese další neznámý stroj a z něj další „muž v černém“. Ten začne likvidovat Anniny vojáky. Duke Anně pomáhá. Objeví se další žena se zrzavými vlasy a muže v černém zastřelí. Anna nakonec odletí bez kufru, ten nechá Dukovi. Za Dukem přijde zrzavá žena se svými muži a chtějí kufr. Jsou prý tajná jednotka – jako hologram se jim představí velitel jednotky, generál Clayton Abernati aneb generál Hawk. Je prý ve zvláštní jednotce. Jeho tým Alfa je prý dopraví i s kufrem k němu. Během letu Duke zjistí, že zrzavá žena je u speciální jednotky – je v ní Brit, Maročan a muž, který nemluví. Chce se k nim přidat. Na základně zjistí, že se jedná o útvar G. I. Joe, který formálně neexistuje, ale slouží u něj ti nejlepší z nejlepších. Jednotka se snaží zjistit, kdo je napadl, proč a kdo za jejich nepřáteli stojí... (TV Prima)

(více)

Videa (10)

Trailer 4

Recenze (1 212)

Eliott 

všechny recenze uživatele

Poměrně jednoduchý koncept. 80% tvoří skvělé efekty a propracované akční a bojové scény, 10% průměrný příběh o padouších proti hrdinům a 10% charismatické postavy a krásné ženy. Pokud máte rádi akční filmy podle komiksové předlohy, určitě nebudete zklamaní. Já osobně toto dílo viděl poprvé podstatně mladší a tehdy bych ho ohodnotil i 5ti hvězdami a teď s odstupem několika let si pořád myslím, že se jedná o poměrně dobrý film a hodnocení bych příliš nesnižoval. 75-80% PS: Nejvýraznější postava jedničky je Sienna Miller (Baroness). ()

TheMaker 

všechny recenze uživatele

::::::::::::::::::::: Velká reklama za 175 melounů na Dubble Bubble. Ach jo. Chápu, že pro dnešní generaci jsou tyhle filmy strašně cool a dnešní puberťáci z toho stříkaj, ale proč jsou tak nudné ? Osud hlavních hrdinů mi byl ukraden, v polovině jsem se přistihl, že se dívám do okna, jak tam hezky sněží a film mě moc nezajímal, ještě ke konci filmu jsem nevěděl kdo je kdo a jak říká Tosim, prostě v tom filmu byl moc velký bordel a přišlo mi to moc všechno rychlé. Chápu, že se režisér snažil, a by neměl ve filmu žádné hluché místo, ale na mě ten film byl až moc rychlý a pomatený. Není nad Mikea Bayea. Ale za tu perfektní honičku v Paříži dám o jednu hvězdu navíc, abyste neřekli ;-) :::::::::::::::::::::::: ()

Reklama

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Zlý asiat, drsný černoch, hláškující černoch, bondovský záporák, jeho mrdatelná asistentka, charismatický generál, a dalších čtyřiadevadesát důvodů plus jeden navrch, proč nemít rád současný Hollywood. Tenhle film představuje pro jeho odpůrce dokonalý sklad munice i zbraňového arzenálu. Když se rozhlédnu kolem, plně chápu, proč takové kvantum diváků tlouklo hlavou o sedačku před sebou. Jenže… čekat od Sommerse cokoliv duchaplného je výsměch vlastnímu zdravému úsudku a já tomu filmu podlehl už od prvních vteřin. Když po půlhodine nastane akce, kterou by si jiný režisér nechal jako závěr, tetelil jsem se blahem, v momentě, kdy se zachraňuje 1 (slovy: jedna) Eiffelovka a zboří se přitom polovina (matematicky: ½) Prahy, uvažoval jsem, jestli existuje něco jako tvůrčí soudnost a zdravý rozum. A přitom stále není konec. Star Wars! Nejšílenější, nejneuvěřitelnější a nejzábavnější vysokorozpočtová demence, kterou může současná kinematografie nabídnout. Překopírujte své rozezlené komentáře ke dvojce Transformerů k tomuhle, padnou sem jak ulité. Bolí mě hlava, fakt že jo. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No trailery na me pusobili sice zabavne, ale ne jako kdovijak velka rezba, proste jsem cekal nejakyho chudyho bratricka Transformeru. Jenze to by to nesmel tocit Sommers, aby z toho nevymacknul ultimatni jizdu. Pribeh je naprosto dostacujici, ale o to tu nejde, tady jde o to, ze od zacatku do konce cely ty dve hodiny bez hluchejch mist si to rozdavaj Joeove s Cobrou a je jedno jestli na zemi, ve vzduchu nebo pod vodou. Neustale se neco deje, nekdo se s nekym rube a to vse v hodne namakanejch tricich, akorat obcas to debilne ulitne a nejakej trochu slabsi trik prasti do oka. Herci sice nemaj buhvi co hrat, ale vetsina jsou drsnaci a sympataci, ktery nemaj problem cokoliv rozsekat a jeste u toho hodit nejakou hlasku, Eccleston je jako zaporak fajnovej az na ten silenej prizvuk a na chvilku se dokonce objevi i Fraser. S postavama jsem mel akorat jedinej problem, vzdy, kdyz pride na scenu nejaka znama hlavnejsi postava, je pozornost zamerena ciste na nej a on nejak stylove vlitne na scenu, hodi drsnackou hlasku a pokropi nepratele. Proste se Sommers desne vyziva v predstavovani jednotlivejch postav. Jenze me to bohuzel moc nerikalo, jelikoz sem si nikdy zadnyho panacka nebo komiks nekoupil a animovanej serial nevidel. Proste vypnout mozek, popadnout popkorn a dve hodiny se dokonale bavit, ja jsem naprosto spokojenej, navic je pripravena puda pro druhej dil, coz je fajn. ()

flanker.27 odpad!

všechny recenze uživatele

Zatímco holkám z naší školky Majdalence Apolence s Veronikou (na FB známým jako Bella123, Emo.Vamp a F1ckaP1cka) se pupík roztouženě chvěje při slovu Twilight, kucka Štěpka, Dejv, Sťu a Pája si zas nejradši hrajou s plastovejma pajdulákama s muskulaturou a "co jim hele do ruky můžeš dávat různý kulasy, mečáky a rakeťáky." Když si kucka s pajdulákama hrajou, ozejvá se u toho ratatata bum prásk švih dostanu tě ne já dostanu tebe a zachránim svět. Když pak sou kucka starší, vezmou místo toho větší obdobu plastovejch kulasů, mečáků a rakeťáků (co hodně svítěj, pípaj a tu a tam vibrujou) a jdou si hrát na zahradu. Přiberou holky ze sousedství (nejdřív jim samo nakecaj, že jsou upíři a jdou bojovat s vlkodlakama), nejmenšímu hoděj na hlavu kápi a řeknou mu, že je terorista a začnou před nim zachraňovat dvorek. Kůlna se promění v Paříž, dřevník na základnu pod ledem a Fanynka Macháčková na vysvobozovanou kravasici. Soused to natočí na kameru co vyhrál v Natočto s videem "Jak jsem lovil hodinky v záchodě" a pravý nefalšovaný dvorekbástr je na světě. Kucka pak budou při usrkávání slazenýho mlíka eště dlouho vzpomínat, jak to těm zlákům zase nandali. Výsledek je pak asi na stejný úrovni jako tahle pitomost. Závěr: Van Helsing byl ve vší svý blbosti aspoň sranda, tohle se nedá považovat za plnohodnotnej film, kde jedna scéna souvisí s druhou. I když scéna "máme málo času, tumáš hubana" mě pravda pobavila. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (43)

  • Režisér Stephen Sommers prijal prácu na filme, pretože mu celý koncept pripomenul Jamesa Bonda. Podvodnú bitku, ktorú film obsahuje, opísal ako poctu filmu Thunderball (1965). (Greenpeacak)
  • Na filmu spolupracovali také kaskadéři z České republiky. (vika.evil)
  • Akční scéna v pařížských ulicích se natáčela čtrnáct dní v pražských Dejvicích (mimo jiné). Filmaři zde postavili několik obchodů s květinami, změnili jména budov a do ulic zaparkovali několik francouzských automobilů. (TomikZlesa)

Související novinky

Hasbro zakládá filmovou a televizní divizi

Hasbro zakládá filmovou a televizní divizi

17.08.2023

Hračkářský konglomerát Hasbro spustil novou filmovou a televizní divizi, skrze kterou nyní hodlá ve velkém produkovat vlastní projekty na základě svých značek. Nová produkční společnost vznikla… (více)

Spin-offu G.I. Joe se v kinech nedaří

Spin-offu G.I. Joe se v kinech nedaří

26.07.2021

Hračkářský konglomerát Hasbro a jeho produkční společnost eOne, pod kterou v budoucnu budou vznikat i nové filmy ze série Transformers, jistě doufal, že nový akční snímek Snake Eyes: G.I. Joe Origins… (více)

Spin-off G. I. Joe nabírá sexy posilu

Spin-off G. I. Joe nabírá sexy posilu

15.10.2019

Kolem chystaného spin-offu akční série G. I. Joe Snake Eyes se dlouhou dobu nic nedělo, spousta lidí tak projekt považovala za mrtvý. Studio se ale v posledních měsících zdá být spokojené s dosavadní… (více)

Nový G. I. Joe na obzoru

Nový G. I. Joe na obzoru

10.08.2019

Premisa značky G. I. Joe už by snad ani nemohla být jednodušší. Skupina drsných vojáků zachraňuje planetu. Na tom není co pokazit, že? No, soudě dle dosavadních filmových pokusů zjevně omyl.… (více)

Reklama

Reklama